Aftrap 2019 voor VVA3

Dag trouwe lezers! Gelukkig is ook voor het 3e weer een nieuw kalenderjaar afgetrapt met een wedstrijd. Een oefenwedstrijd welteverstaan. Rechtsback Ecke dacht ons allemaal een groot plezier te doen om een oefenwedstrijd te organiseren, dat terwijl de winterse neerslag en bijbehorende gure temperaturen huishielden op ons sportpark.

Tegenstander was Hardenberg 85’, koploper in een andere divisie van onze competitie. Een elftal vol jonge dravers die ook enorm veel zin hadden om lekker te wintersporten voetballen.
Het seizoen 2018/2019 was tot nu toe en wisselend succes. We eindigden de eerste seizoenshelft in de middenmoot en eerlijk is eerlijk; echte hoogtepunten waren net zo schaars als vetrolletjes bij Strik Veters.
DGL had er een hard hoofd in, zeker toen doelman Oublie aangaf dat hij op zijn bijna 30e zijn basisschooldiploma een vervolg ging geven met een cursus; uitgerekend op deze zaterdag. Deze cursus Schotse trainingspakken weven nam de hele dag in beslag dus al gauw kwam de vraag in de app: wie gaat er keepen? Gelukkig was het 2e elftal vrij en was keeper Baard, uiteraard geen onbekende voor ons, bereidwillig genoeg om het ruim zittende keeperstenue van Oublie aan te trekken. Bonemans meent dat hij nog steeds geld in zijn uiterlijk moet steken en kwam een half uur later dan ons bij de kapster weg. Wel mooi dat zo de geest van onze vroegere mooi boy Piele nog enigszins rondwaart bij het 3e. Helaas is Ecke nog steeds de baas over het boxje dit nieuwe jaar en hij misbruikte onze trommelvliezen met het ene wanstaltig Nederlandstalig inteeltdeuntje na de ander.
Na een moeizame en koude warming up stuurde the Fat one de volgende elf het kunstgras op:
Goal:     Baard
Verd:    Ecke, Bollema, Bonemans, Mengsmeer.
Mid:      Denise, Pinkel, Koksie, Skip
Aan:      HalloisSomaila, Strik Veters
Bankie: Luigi, Dogger, Shota.

Eervolle vermelding voor Malibu: hij belde vanuit Hardenberg waar iedereen bleef. Op zijn briefje stond schijnbaar dat we uit speelden.
Voor de wedstrijd regelden we nog snel dat er een NL-alert uitging richting de Wolter ter Haarstraat en de Meppelerweg omdat Ecke aangaf veel voorzetten te willen gaan geven.

Hardenberg 85’ begon fel aan de pot en de eerste 10 min hadden ze het initiatief. Maar das Dritten herstelde zich en kwam steeds beter in de wedstrijd. Het voetbal was prima en de kansen waren voor ons. Het veld was door de sneeuw lastig te bespelen, de bal was zompig en de voeten waren al snel ijsklompen maar dat mocht de pret niet drukken.
Na een mooie aanval zorgde Ecke voor een onverwacht unicum: zijn voorzet kwam aan. Niet alleen dat, hij was zelfs op maat te noemen. En Koksie wist hem op waarde te schatten en prikte de bal er zo in, 1-0.
We gingen lekker door, waren de betere partij, stonden verdedigend (meestal) goed en uit een vrije trap randje 16 maakte Pinkel er zelfs 2-0 van voor rust.
Zoals in een echte oefenwedstrijd op TV gebruikte DGL al zijn wissels in de rust. Gelukkig maar want Denise was helemaal kapot omdat hij steeds alles moest oplossen wat Ecke liet lopen.

Mengsmeer, tegenwoordig grootgrondbezitter, nam geheel vrijwillig de vlag over voor het 2e bedrijf.  De geestdrift en plezier waarmee hij dit deed was werkelijk hartverwarmend:

De 2e helft was voor het 3e net zo leuk als de eerste. Het voetbal was gewoon prima. Shota, onze eerste eigen Oost Europeaan, dartelde als een opgevoerde Trabant door het veld. Enig minpuntje was dat hij wel iets vaker mag afspelen, dan is hij helemaal dodelijk. Koksie maakte zijn rentree en frommelde binnen 2 minuten de 3-0 binnen. Ook Dogger deed een duit in het zakje en scoorde uit een onmogelijke hoek de 4-0.
De vijfde kan ik me eerlijk gezegd niet meer herinneren, het slotakkoord was voor HalloisSoumaila, 6-0! Klinkende cijfers die het kalenderjaar een goed begin opleveren.
Na de wedstrijd had Luigi een kratje beugels klaargezet ter ere van zijn 16e verjaardag.
Na een oefenwedstrijd geven we natuurlijk geen cijfers. Jammer voor Mengsmeer want gezien zijn spel en het vlaggen had hij waarschijnlijk wel een voldoende kunnen hebben, voor het eerst.
Ook het vermelden waard is dat we voor het eerst in 2 jaar (om en nabij) de 0 hebben gehouden.
We gaan niet met beschuldigende vingers wijzen maar het wel opvallend te noemen dat dit niet met onze eigen keeper gebeurd is!

Wat zijn de leermomenten na deze oefenpot:
–              Bonemans speelt beter als hij net geknipt is
–              Voor een echte diva is de kapster belangrijker dan voetballen
–              Alles wat vanaf de bank word geroepen naar spelers is waar, zeker voor de Backs.
–              Een rechtshalf neemt geen corners op links
–              Een slangenmens kun je herkennen aan zijn schoenen
–              Als we de 0 willen houden hoeven we alleen maar de keeper te wisselen.