Avereest hervat de competitie tegen SVV

De winter zit er weer op. Althans, in voetballand dan. De laatste wedstrijd was op 16 december. Toen speelde Avereest in Rijssen tegen SC Rijssen en liep tegen een zuur verlies aan. Ondanks veel kansen voor VVA gingen de Rijssenaren met de winst aan de haal. Het werd 3-2. Avereest staat met 16 punten derde op de ranglijst, maar heeft een wedstrijd tegoed op nummer twee DKB. VVA heeft één verliespunt minder dan de geel-zwarte combinatie uit De Krim. Helaas voor Avereest heeft Daarlerveen zich uit de competitie terug getrokken. Dit betekent drie punten minder voor VVA en maar liefst 12 doelpunten op het doelsaldo.
De tegenstander van komende zaterdag, SVV ‘56, heeft statistieken die iets minder zijn dan van VVA. 14 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van +10. Dit is wel beter dan dat van Avereest. VVA heeft een doelsaldo van +7.
De laatste wedstrijd van SVV was ook op 16 december. Er werd toen met 1-3 verloren van koploper PH.
Avereest heeft dit seizoen nog niet eerder gespeeld tegen SVV. Vorig seizoen bleef de uitslag in Sibculo steken op 0-0 en in Balkbrug won VVA met 3-2. Zaterdagmiddag zullen de tricolores er alles aan doen om wederom de drie punten aan De Balk te houden om zo de tweede plek in bereik te houden.