Avereest neemt de punten mee uit Hardenberg: 0-2

Op zaterdag 29 september stond de uitwedstrijd tegen Hardenberg ’85 gepland voor de Louwdijk/Rooth selectie van trainer Stef Lamberink. Na de bizarre slotfase vorige week tegen FIT Boys (3-3) was de nieuwkomer in 3D Noord al van de nul af en daar werden zaterdag drie punten bijgeschreven. Avereest speelde geconcentreerd en degelijk tegen Hardenberg ’85, waarbij de eindstand na een half uur al was bereikt: 0-2.

VVA heeft een zo goed als fitte selectie wat maakt dat Lamberink de nodige keuzes moest maken. Zo zaten bijvoorbeeld Kevin Buiter, Niek Kuiper en Bernhard Binnendijk op de bank. De breedte is kwalitatief gezien gegroeid bij de club uit Balkbrug en dat was nodig in Hardenberg. Scheidsrechter de Gier had er zin in en floot om 15:15 uur voor de aftrap die opnieuw moest worden genomen omdat Jurgen Visscher te vroeg vertrok op de helft van de tegenstander. Het initiatief lag in de beginfase bij Hardenberg ’85, maar het was Avereest wat op voorsprong kwam. In de 8e minuut kreeg Jurgen Visscher een hoge bal aangespeeld. Jurgen begon te dribbelen, werd naar de zijlijn gedreven maar bleef aan de bal. Zijn actie leek te stranden en de seconden tikten weg terwijl Jurgen maar aan de bal bleef. Uit het niets was de spits ineens langs de verdediger en mocht hij ineens doorlopen richting de keeper! Niemand stapte uit om het Jurgen moeilijk te maken en hij bleef koel, ondanks dat hij de bal al zo’n 45 seconden had. Visscher schoof de bal onder de keeper door, 0-1!

Hardenberg ’85 speelde onzorgvuldig ondanks dat ze het initiatief kregen van Avereest. Daar kwam bij dat VVA al na een kwartiertje haar eerste wissel moest doorvoeren: Job Lamberink kon niet verder nadat het in zijn hamstring schoot. Niek Kuiper kwam erin en Léyon Courtz nam de plek van Job over. Via de linkerkant kwam de thuisploeg een paar keer goed door, maar echt gevaarlijk werd het niet. Rechtsback Jos Gruppen positioneerde zich steeds beter en kon zo de opmars stoppen. De organisatie van Avereest ging steeds beter staan, terwijl Hardenberg ’85 zich niet echt liet zien in aanvallend opzicht. In de omschakeling liet Avereest zich echter wel zien. Niek Kuiper werd door Courtz voor de keeper gezet, maar zijn lob was niet hard genoeg. De werklust van Avereest nam toe en werd beloond na een dik half uur. Visscher kreeg de bal mee maar kapte terug om op versterking te wachten. De aangesloten Léyon Courtz kreeg de bal teruggelegd en hij werkte fantastisch af! Vanaf de rechterkant van de zestien schoot Courtz de bal prachtig over de keeper in de lange hoek: 0-2!

Ook Dani Docter liet zich gelden in de eerste helft. De linksback stoomde al een paar keer op en na wederom een goede actie stond hij oog in oog met de keeper. Het buitenkantje links werkte echter niet, kans verkeken. Even later moest Docter echter het veld verlaten met een enkelkwetsuur. Nick Buiter verving hem aan de linkerkant en speelde een zeer gedecideerde wedstrijd. Avereest bleef geconcentreerd in de organisatie staan. Het lukte Hardenberg ’85 af en toe om tot iets gevaarlijks te komen. Zo moest keeper Zwijns handelend optreden na een verdekt schot en stond er even later niemand om een teruggelegde kopbal binnen te schieten. Aanvoerder Marcel Dijk kon rustig wegwerken. VVA voetbalde zich zonder al te veel problemen naar de rust toe. Daar werd geconcludeerd dat de ploeg goed stond en Avereest zo door moest gaan.

De tweede helft bracht Hardenberg ’85 niet meer dan de eerste helft. Avereest had een stormloop verwacht, maar bleef relatief eenvoudig overeind. Het centrale duo René Koster en Wouter Nouwels hadden de zaken onder controle en bleven koel onder de vele een-op-een situaties. Duels werden gewonnen waar het echt nodig was en ondanks dat keeper Zwijns niet meer kon uittrappen door wat lichte klachten, werd hij niet meer getest. Een schotje in de korte hoek was een makkelijke prooi voor de doelman en een andere doelpoging ging over en naast. Het geloof in een mooie uitoverwinning groeide per minuut en Hardenberg ’85 bleek machteloos.

Avereest kreeg de kans om de score uit te breiden. Niek Kuiper werd door de hardwerkende Yorick Bonen voor de keeper gezet, maar ook nu was de afwerking niet goed genoeg. Hij werd even later vervangen voor Kevin Buiter, die het laatste kwartier Avereest hielp om uit de problemen te blijven. Ook Bonen zelf kreeg nog een opgelegde mogelijkheid om de 0-3 te maken nadat Visscher werd weggestuurd door Jeroen Dijk. Zijn inzet leek binnen te gaan, maar belandde uiteindelijk op de paal. Het was een van de laatste wapenfeiten van de wedstrijd. De Gier floot voor het eindsignaal.

Zo laat VV Avereest zich prima gelden in 3D Noord! De degelijke teamprestatie werd gevierd en de breedte van de selectie liet zich wederom zien. Vorige week waren het de invallers die de wedstrijd ombogen, nu was het heel Avereest wat zich niet van de wijs liet brengen. Met werklust, concentratie en duelkracht controleerde VVA  de wedstrijd en was de overwinning dik verdiend te noemen. Volgende week speelt VV Avereest weer uit, ditmaal tegen in en tegen SC Lutten.

Opstelling VV Avereest: Reinier Zwijns; Jos Gruppen, René Koster, Wouter Nouwels, Dani Docter (Nick Buiter); Léyon Courtz, Marcel Dijk, Job Lamberink (Niek Kuiper), Jeroen Dijk; Jurgen Visscher en Yorick Bonen.

Klik HIER voor de foto’s.