Avereest ontvangt Rijssen Vooruit

Er zitten nu alweer drie wedstrijden op. Twee wedstrijden werden gewonnen waarvan één zeer ruim met 8-1 tegen MVV (nummerlaatst). Twee weken geleden was er een hele vreemde wedstrijd. Het was in Almelo tegen een compleet onbekende tegenstander: PH. Na wat onderzoek bleek dat PH een zondagclub was die nu graag op zaterdag wilde gaan spelen. Ze acteerden daar zelfs in de tweede klasse. De regelementen schrijven echter voor dat in zo’n geval de desbetreffende club naar de laagste klasse verhuist. Daarnaast had Avereest ook nog eens een keeperstekort, Marcel Baas loste dit doordat hij de handschoenen aantrok. De wedstrijd kende maar liefst 13 doelpunten. Het werd 10-3 voor de thuisploeg. Het lijkt er nu al op dat deze vierde klasse voor PH te laag is. Een week ervoor versloeg PH Daarlerveen al met 9-0.

Vorige week speelde Avereest weer uit, en pakte weer de winst. In Daarlerveen werd het 1-4. VVA heeft nu zes punten en staat vijfde op de stand.

De tegenstander van komende zaterdag, VV Rijssen Vooruit, is er één waar Avereest de laatste twee keer geen goede herinneringen aan heeft. Twee jaar geleden eindigde in Balkbrug een verhitte wedstrijd in 0-1. De wedstrijd ging wel gelijk op. Ook in Rijssen werd destijds verloren. Toen werd het 2-0. Rijssen Vooruit heeft nu vier punten uit twee wedstrijden en staat net onder Avereest op de zesde positie.

De mannen van Lamberink gaan ervoor dat deze zaterdagmiddag de uitslag gunstiger uitpakt voor de tricolores.