Avereest ontvangt ZZVV

VV Avereest en ZZVV uit Zuidwolde staan momenteel in de middenmoot van de 3e klasse Noord, VV Avereest bekleed de 8e plek met 9 punten en onze gasten vinden we terug op plek 6 met 10 punten. Ondanks dat Zuidwolde  vlakbij ligt hebben beide clubs in de recente jaren niet vaak tegen elkaar gespeeld. Vandaag is voor beide ploegen de kans om aan te haken bij de subtop van de competitie maar ook de teams op de lagere posities hebben sterke ambiities om te klimmen. Er loert dus ook gevaar om te zakken op de ranglijst.

Vorige week zaterdag pakte VV Avereest de volle winst bij SCD in een goede wedstrijd waarin mogelijkheden waren tot een hogere score in de tweede helft, waar SCD in de slotseconden van de wedstrijd de gelijkmaker nog had kunnen scoren.Een spannende derby die voor Avereest prima uit pakte.

De gasten uit Zuidwolde speelden ook een derby.  In Zuidwolde leverde de wedstrijd tegen Hoogeveen geen winnaar op. Na een goede 2-0 voorsprong in de eerste helft moest de ploeg van Rick Mulder toch achteruit in de tweede helft en wist Hoogeveen nog langszij te komen. De einduitslag werd 2-2.

Zaterdag is er dus weer een interessante en belangrijke pot voetbal te zien in Balkbrug.