Avereest verliest in Lutten

Avereest kwam vandaag tekort in en tegen Lutten. In de eerste helft werden de eerste twee doelpunten aan Luttense kant gemaakt en ook in de tweede helft werd twee maal doel getroffen door de thuisploeg. Avereest wist er in de tweede helft één doelpunt tegenover te zetten waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Lutten. Ondanks dat deze eindstand de krachtsverhouding niet helemaal weergaf, was het wel Lutten dat een degelijkere partij op de mat legde dan Avereest.

De Louwdijk-Rooth formatie van trainer Lamberink kon vandaag niet beschikken over vaste keeper Reinier Zwijns vanwege een blessure en ook Niek Kuiper en Job Lamberink waren niet fit genoeg om in de basis te kunnen starten. Avereest begon wat afwachtend en liet Lutten ruimte voor de opbouw. Lutten wist in deze beginfase wel een aantal keer in de buurt van het doel van Avereest te komen en regelmatig met een corner tot gevolg. De corners waren gevaarlijk en werden strak voor het doel gebracht, maar Avereest wist op de been te blijven. Ook de spits van Lutten dacht de eerste helft tot scoren te komen, maar Rene Koster en Nick Buiter voorkwamen dit. Naarmate de eerste helft vorderde begon Avereest wat hoger te spelen en dit leverde uiteindelijk wel wat mogelijkheden op. Een lange bal van Jeroen Dijk om broer Marcel Dijk werd door laatstgenoemde uit de draai op doel geschoten, maar de keeper kon nog net redding brengen. Ook Yorick Bonen had dichtbij een treffer kunnen zijn als zijn aanname op de borst net iets beter was geweest. In de 37e minuut was het dan toch raak voor Lutten. Wederom een corner welke strak bij de eerste paal werd gelegd waar Jan van den Berg vrij in kon koppen, 1-0. Vlak voor rust kreeg Lutten een eigen doelpunt cadeau. De bal werd vanaf de rechterkant ingebracht en Marcel Dijk probeerde deze bal te verdedigen, kwam niet helemaal goed uit met zijn lichaam en de bal verdween kansloos achter keeper Tom Sietsema. Een heerlijke opsteker voor Lutten en een behoorlijke domper voor de gasten.

In de tweede helft werd door Avereest wat opportunistischer gespeeld en hiermee wist het wat meer druk te geven. In de laatste fase werd er dan net een verkeerde keuze gemaakt of was het de verdediging van Lutten dat in kon grijpen om gevaar in de kiem te smoren. Lutten had met nummer 10 Nick Lamberink een belangrijke speler in huis die bij uitverdedigen van Lutten vaak handig balbezit kon houden. Tegenaanvallen begonnen dan ook vaak bij Lamberink vandaan. In de 55e minuut draaide laatstgenoemde vanuit een ingooi te makkelijk weg bij de verdediging van Avereest en loste een schot vanaf zijkant 16 meter. Keeper Sietsema was hier toch enigszins door verrast en kon slechts een arm uitsteken wat niet voldoende was om de bal te keren, 3-0. Wederom een kleine domper. In de 69e minuut maakte Marcel Dijk een loopactie de diepte in en hij werd perfect bediend door verdediger Wouter Nouwels. De bal stuiterde perfect voor Dijk uit en met een uitkomende keeper was het een koud kunstje om deze over de keeper heen te lobben, 3-1. Avereest probeerde hierna wat te forceren en bracht Lamberink in voor spits Bonen. Wederom een loopactie in de diepte van Marcel Dijk werd door zijn broer gezien, maar laatstgenoemde wist hem van lange afstand net niet te bereiken. Niet veel later was Leyon Courtz ook nog dichtbij een treffer. Een bal van links werd voorgegeven en Courtz kon binnen de 16m vrij gaan uithalen, maar hij wilde de bal eerst controleren wat helaas niet voldoende lukte en de de kans was verkeken. In de 81e minuut kon Rick Lamberink profiteren van het opportunistische spel van Avereest en wist in een tegenaanval de uitkomende Sietsema te passeren, 4-1. In de slotfase wist Avereest met Lamberink nog een keer gevaarlijk te worden, maar zijn schot vanaf de zijkant miste precisie. Zo eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor Avereest. Nogmaals, 4-1 voelde voor velen van ons ietwat geflatteerd, maar een verdiende overwinning was het zeker voor Lutten dat simpelweg meer kwaliteit leverde dan Avereest.

Volgende week trapt Avereest ondanks het verlies van vandaag met goede moed thuis af tegen Hoogeveen om 14:30 u.

opstelling Avereest: Sietsema, N. Buiter, Nouwels, Koster, Doctor, K. Buiter, M. Dijk, J. Dijk, Courtz (70 vd Belt), Bonen (70 Lamberink), Visscher

Klik HIER voor de foto’s.