Avereest verliest thuis de Reestderby van ZZVV

Derby’s staan voor VV Avereest meestal omcirkeld in de gemeente Overijssel. Toch valt er ook nog een andere derby te bespeuren en dat is tegen Reestgenoot ZZVV. De club uit Zuidwolde bevindt zich aan de andere kant van het krioelende watertje tussen Overijssel en Drenthe, dus noemen we het de Reestderby. Toch voelt het wel wat anders dan de overige burenruzies, afijn. ZZVV bleek zaterdag uiteindelijk de betere te zijn en nam de punten mee over de Reest.

Avereest kon weer beschikken over René Koster die zijn schorsing had uitgezeten tegen SCD. Ook oudgediende Erik Mostert zat bij de selectie vanwege de schaarste aan aanvallende spelers. Duidelijk is geworden dat Sven Joosse pas na de winterstop weer inzetbaar is. Koster werd op het middenveld geposteerd, Kevin Buiter schoof op naar de rechterkant omdat Léyon Courtz nog niet is hersteld van zijn hamstringkwetsuur.

Scheidsrechter Steen floot rond half drie voor de aftrap en in de beginfase liet Avereest van zich spreken. Het startte prima en leek de betere ploeg te zijn. Jurgen Visscher werd door Kevin Buiter de zestien ingestuurd, maar Jurgen schoot helaas over in kansrijke positie nadat hij zijn tegenstander uitkapte. Ook Wouter Nouwels kreeg een goede mogelijkheid. De rechtsback stoomde op en combineerde met Jos Gruppen. Wouter kon door naar de keeper, maar schoot rakelings naast. Het waren mogelijkheden die tot de 1-0 hadden kunnen leiden, maar dit gebeurde dus niet. Na een minuut of twintig kwam de ploeg van oud-trainer Rick Mulder beter in de wedstrijd en zo kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht.

In het tweede gedeelte van de eerste helft verslapte VVA steeds meer. De backs Wouter Nouwels en Dani Docter hadden het lastig met de handige buitenspelers uit Zuidwolde. ZZVV kreeg het steeds beter voor elkaar om de ruimtes die er lagen te bespelen, waar dan ook kansen uit kwamen. Toch werd keeper Zwijns niet echt getest. Daarnaast kreeg Jurgen Visscher nog een goede mogelijkheid om door te stomen, maar dit werd in de kiem gesmoord. Een seconde voor het rustsignaal kwam de uitploeg op voorsprong. Waar eerst aan de rechterkant van het veld het duel niet werd gewonnen aan Avereester zijde, werd Docter daarna aan de linkerkant uitgespeeld. ZZVV profiteerde en de 0-1 werd binnen gewerkt. Een domper voor Avereest, er was niet heel veel aan de hand als de brilstand bleef gehandhaafd.

In de tweede helft begon Avereest wederom ijverig. Marcel Dijk werd net niet goed aangespeeld door zijn broer Jeroen en ook kon Visscher niet afdrukken op de goal van de boomlange doelman. Hierna kreeg Nouwels toch de gele kaart (optelsom) en werd ook Bernhard Binnendijk (onterecht) op de bon geslingerd door dhr. Steen. Ondanks dat Avereest in de tweede helft pover speelde en het niet voor elkaar kreeg om grote kansen te creëren, was er altijd nog de kans om toch de gelijkmaker te forceren. Niek Kuiper kwam in de ploeg voor Kevin Buiter en Erik Mostert loste Jos Gruppen af. Een aantal corners werden niet gevaarlijk en ZZVV bleef in de tegenstoot rustig aan de bal. Niek Kuiper kreeg de grootste kans om te scoren. Hij kreeg een afvallende bal in zijn voeten, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot hard in de rechterhoek van een meter of zeventien. Het schot was echter op duikhoogte en dus kon de keeper de knal tot corner verwerken.

Uiteindelijk bleef ZZVV relatief eenvoudig op de been en maakte nog de 0-2. De ingevallen Dinand Pelman kon op linksback aanvallend nog wel het een en ander doen, maar moest eenmaal achter zijn tegenstander aan. Hij werd in de zestien uitgespeeld en de aanvaller klopte keeper Zwijns in de korte hoek. Gegokt voor de gelijkmaker, toch verloren. Dat het 0-2 werd, was voor de statistieken. De scheidsrechter vond het genoeg geweest na de definitieve nekslag en floot af voor het einde van de wedstrijd. Zo weet VV Avereest weer niet te winnen op haar eigen sportpark ‘de Balk’ en kon Mulder punten meenemen in de zwart-gele tas van ZZVV. Volgende week speelt VVA een belangrijke pot in en tegen Hollandscheveld.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, N. Buiter, Binnendijk, Docter (Pelman); K. Buiter (Kuiper), Koster, M. Dijk, J. Dijk; Visscher en Gruppen (Mostert).