Bekeravontuur VVA3 ten einde…

Op 2e paasdag was het rustig in het dorp. Want iedereen die van mooi voetbal, avontuur en heldenverhalen hield, en daarbij niet afwijzend tegen het drinken van een biertje stond, stapte aan het begin van de middag in de grote party disco bus om samen met het minst talentvolle elftal de volgende horde te slachten in dit waanzinnige bekeravontuur.

Dieze West 2 was de tegenstander en gezien het overvolle agenda van beide teams was deze feestdag de enige overgebleven optie om de titanenstrijd te plannen.
We wisten niet veel over deze tegenstander alleen dat ze ongeslagen bovenaan stonden in hun klasse en daarbij 6 miljoen doelpunten in de plus stonden.
Daarbij konden we de meeste achternamen niet uitspreken dus het vermoeden rees al snel dat het wel eens een moeilijk potje kon worden.

Hennie de kroegbaas had z’n etablissement de avond ervoor wel open dus de DGL had er een hard hoofd in. Zo erg zelfs dat hij hals over kop de Noordzee over gevlucht is en naar verluid slechts 2 dagen nodig had om het stokoude promillage record van George Best te verpulveren.

Volgens de laatste berichten heeft hij daarna het vliegtuig terug gemist en is hij inmiddels opgepakt en verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag op een MacDonalds.

Bonemansistent nam de honneurs waar deze dag en gezien de zaterdag ervoor was er reden voor een klein beetje vertrouwen. Plezier was er echter voor 10 en met een slordige 40 man en dito kratjes pils gingen we de bus in voor een onvergetelijke reis naar Zwolle.

Blubsie draaide onderweg zulke afgrijselijke “muziek” dat we met een posttraumatische stress stoornis en trommelvlies aids in Zwolle aankwamen, niet nadat we Bert in Nieuwleusen opgepikt hadden. Die zat bij het Brand tankstation op een kistje pils te wachten op de lawaaiigste bus in de geschiedenis van bussen.

Na een gedegen warming up begonnen de volgende 11 aan de zware wedstrijd:

Doel:     Oublie
Verd:    Ecke, Bollema, Piele, Smeer
Mid:      Spaik, Bert, Koksi, Skip
Aan:      Kale Pirlo, Strik Veters

Bankie: Denise, Dildo, Pinkel, Dogger, Katoekan, Speedy.

Na 3 seconden bleek al dat Dieze West 9 klassen beter was en na 3 minuten vertaalde dat zich in een 1-0 voorsprong. Een domme overtreding van Koksi randje 16 gaf de aanvoerder gelegenheid om een vrije trap snoeihard in de kruising te janken.
Nog eens een paar minuutjes later verspeelde Kale Pirlo de bal waarna 7 tikken in 1,5 sec later de bal opnieuw in het netje lag.
Das Dritten herstelde zich iets en ging een  beetje meer voetballen.

Het leverde uiteindelijk ook gevaar op toen Strik eigenlijk gewoon een penalty mee had moeten hebben maar de scheids om volstrekt onbegrijpelijke redenen die niet gaf.
Aan de andere kant gaf hij hem wel na een soortgelijke overtreding van Dildo.
Oublie, half mens, half gordeldier, pakte de strafschop maar daarna stond iedereen van VVA te slapen en scoorde de penaltynemer alsnog.

De oplettende lezer zal ongetwijfeld opgevallen zijn dat Dildo inmiddels speelde. Hij kwam erin voor Koksi Wullum die opeens pre-bruiloft bibbertjes kreeg en graag eraf wou. Hij en zijn Tamar vroegen me via deze weg iedereen van VVA en SCB uit te nodigen voor de bruiloft. Cadeautip: liefst een paar middelgrote boerderijdieren voor in de tuin straks.
Piele, half mens, half conifeer, kreeg nog een gele kaart en dat betekende 10 minuten met een mannetje minder.
Vlak voor rust werd het ook nog 4-0 en we kregen de indruk dat het er niet echt meer inzat die dag.
De scheids werkte ook niet mee en zelfs het scorebord was partijdig en veel te optimistisch.
De meegereisde VVA supporters deden echter hun stinkende best om zoveel mogelijk lawaai en gezelligheid te produceren en daar zijn ze glansrijk in geslaagd. Een aantal was na de eerste helft al zo dronken dat ze van de 2e helft waarschijnlijk niets meer weten, maar enfin.

In de rust wisselde Bonemansistent liefst 4x: Denise, Katoekan, Speedy en Dogger kwamen erin.
Voor wie zich afvraagt, Dogger? Dat is een andere bijnaam voor Slangenmens, tevens de zoon van de legendarische Ton Scholte. Ton, de nederlandse George Clooney, de roomse casanova, de goddelijke dribbelaar, de uitvinder van de schepijsbal, de man die op zijn 60e een zoon lijkt van Kale Pirlo, die Ton Scholte. En daar dan een zoon van. Dogger vernam tot zijn grote schrik dat necrofilie in België verboden is en verhuisde gauw terug naar Zwolle waardoor hij na afwezigheid van een paar jaar weer volwaardig VVA3er is en zijn gekke trucjes weer aan ons kan laten zien.

In de 2e helft nam de thuisploeg iets gas terug en ging das Dritten iets strakker verdedigen.
De scheids zag ook in dat Dieze echt wel ging winnen, repareerde het score bord en ging wat eerlijker fluiten. De eindstand werd uiteindelijk 6-0.
Hoogtepunten in de 2e helft waren schaars maar het vermelden waard was de onwaarschijnlijke panna die de verder geweldig spelende Denise kreeg tot grote hilariteit van eigenlijk iedereen. Zelfs zijn broertje Beer stopte met zijn spuugduel met Pascallah om hier even flink om te lachen. De meester zelf had er ook wel een applausje voor over.

Oublie, zichzelf inmiddels een mythische status toegeëigend, speelde nog even 5 mannen met een niet westerse migratie afkomst uit en Dildo en de aanvoerder van Dieze mochten nog even 10 minuten afkoelen na een opstootje. Denise schold deze man even later in zijn beste Marokkaans uit voor balzak en toen was de man wel weer vrolijk.
De spelers van Dieze lieten zich wisselen om een sigaretje te roken en dus vond de scheids het wel genoeg en blies af.

Nadat we alle blikjes bier in de kantine hadden opgekocht gingen we weer naar huis en kunnen we al  met al concluderen dat het bekeravontuur erg leuk was en dat de laatste tegenstander een paar maatjes te groot was.

Na afloop deelden we handtekeningen enzo uit aan de fantastische supporters. Helaas hebben we geen eretreffer kunnen maken maar iedereen die er was: TOP!

Enige smetje op de middag was dat reservekeeper Baard na de wedstrijd geheel naakt de scheids lastig viel en overal op het terrein de planten eruit trok. Hij kon tijdig worden gearresteerd.

De cijfers:
Oublie: 8.            Sinds hij in Balkbrug woont is hij Nog beter.
Smeer: -2.          Mijn broer had waarschijnlijk een tikfout gemaakt vorige keer. Even voor het gemiddelde.
Bollema: 6. Dit was andere koek. Stond met de mond vol tanden soms. Kon niet kiezen.
Piele: 6,5. Dankzij zijn hoveniersavonturen krijgt hij wat meer eelt. Jammer van de kaart.
Ecke: 6,5. Speelde een bal over de zijlijn stond op twitter.
Skip: 6,5. Werd veel gecoacht. Kon hier niks mee.
Bert: 6,5. Had minder lang blootgestaan aan de takkeherrie in de bus. Kon je zien.
Koksi: 4. Zal als echtgenoot uit een ander vaatje moeten tappen.
Spaik: 5.Kon de stempel niet drukken. Wel 2x ingegooid.
Kale Pirlo: 5,5. Half mens. Won zijn kopduels, alleen vaak de verkeerde kant op.
Strik Veters: 5,5. Had een penalty moeten hebben. Hij vind zichzelf geen meeuw.