Bliksemstart voldoende voor das dritte.

Op de afgelopen subtropische herfst-zaterdag kwam het op 4 na hoogste elftal van Nieuwleusen de strijdbijl opgraven met ons aller derde. Vooraf werd voor de westerburen al duidelijk dat de punten niet werden weggegeven na de eclatante 7-1 zege van het 2e.
Het seizoen was nog geen onverdeeld succes had ik gelezen in de voorgaande verslagen; de schrijver dezes was daar helaas niet bij.

Voorafgaand de wedstrijd stond er een ander seizoenshoogtepunt op het programma: de foto’s.
Iedereen kent de legendarische fotoshopskills van Strik Veters, en om niet als een kinderboerderijdier, carnavalsprins of vuilnisman op de foto te staan was het zaak om er gewoon op tijd bij te zijn.  Dat is niet iedereen gelukt dus we wachten met gezonde spanning af…

Stijlicoon Oublie had zijn mooiste sokken onder zijn korte broek getrokken en Kale Pirlo had voor de gelegenheid zijn peperdure RayBan uit de composthoop uit zijn auto gehaald zodat Hakkie met een gerust hart de zaak snel af kon handelen. Grapje natuurlijk want het ritueel nam weer ouderwets anderhalf uur in beslag.
Enige ongerustheid onzer kant aangezien we onze mooiboy Piele, half mens, half nivea, afgelopen zomer eindelijk verkocht hadden. Wie nam nu de rol als knappe spil in deze verder middelmatige groep opzich?  Over Piele gesproken, hij schijnt nog steeds niet te snappen hoe hij als rechtsback moet fungeren dus kwam hij vandaag speciaal naar ons kijken om te zien hoe voorbeeldrechtsback Ecke dat zoal doet.  Bovendien moet hij nog steeds 5 kratten pils in doen. (Afgerond naar boven uiteraard)

Na de warming up begonnen de volgende elf aan de wedstrijd:
Goal:     Oublie
Verd:    Smeer, Bollema, Bert, Ecke
Mid:      Skip, Koksie, Pinkel, Kale Pirlo
Aan:      Soumaila, Strik Veters
Bankie: Denise, MarkLJPZ, Luigi, Speedy, Malibu.

Wie is Malibu? Dat is Erik, een nieuwe frisse dritter, onderbuurman van de Kale Pirlo. Volgens geldende traditie is een bijnaam gewenst maar de beste jongen heeft die nog nooit gehad.
Op de vraag of er nog wat aan hem mankeert bleek algauw dat hij geen bier lust. Overigens lust hij ook geen Malibu, maar dat geheel terzijde.  De bijnaam is nog niet definitief, we wachten de reacties af. Heeft u een suggestie? Kent u iemand die heel goed is in bijnamen verzinnen? Mailen naar de grote leider!

De wedstrijd was nog zeer vers toen de eerste goal al op het scorebord stond.
Erwin Perkamentus Skip toverde een geinig balletje op Koksie. De pasgetrouwde werd onreglementair gevloerd in de 16 en de scheids was resoluut. De dader riep nog dat het op de bal was en daar moesten wij eigenlijk heel hard om lachen. Onze tropische spits nam plaats achter de bal, vertelde de keeper “ hallo is Soumaila” en knalde raak, 1-0.
VVA3 tikte lekker verder en creëerde er lustig op los. Na een klein kwartier verdubbelde Pinkel de marge na een vuurpijl van 30m.
En nog binnen 20 minuten was het 3-0 door Koksie die alert binnen tikte na een goeie actie van Strik Veters. Die moest zijn actie bekopen met een teen uit de kom (??) en werd snel gewisseld voor Malibu.
De eerste helft werd professioneel uit getikt en in de rust werden Kale Pirlo en Koksie gewisseld voor Denise en MarkLJPZ.

“Lekker ballen en opletten”  riep de Curly One nog in de rust. “ Laat ze niet in hun spel komen” en nog veel meer one liners uit het grote trainersboek.  Maar dat was precies wat er gebeurde want Nieuwleusen begon de 2e helft een stuk beter dan de 1e. En een stuk beter dan wij want binnen 3 minuten brachten ze de marge terug naar 2.
En ze kregen de smaak te pakken, profiteerden van onze plotselinge onrust en maakten er nog een. En dus werd het weer aardig spannend. VVA3 kwam weinig meer aan aanvallen toe. Oublie maakte nog een paar goede saves maar de grootste storm was uiteindelijk wel gaan liggen. Ecke maakte nog een dramatische schwalbe en HalloisSoumaila schoot vanuit kansrijke positie net naast. Speedy en Luigi kwamen er ook nog in.

Beide teams eindigden met 10 man, Nieuwleusen door een blessure en Denise moest eraf omdat hij volgens de scheidsrechter hands zou hebben gemaakt.

Nog een paar cijfers dan maar: (ik hou ze hoog aan omdat we gewonnen hebben maar de 2e helft was echt niet best)
Oublie:                 8.            Oublie traint tegenwoordig!
Smeer:                 2,5.         Blesseert al teamgenoten bij een fotoshoot. Gladiool.
Bollema:              7.            Kwam zo uit het werk, de kaas nog in de oren.
Bert:                     7.            Was na een uur moe.
Ecke:                     6,5.         Ecke is een hovenier, geen acteur. Vergeet Timo Werner, Ecke is de meister.
Skip:                      7,5.         Voelt zich steeds beter thuis onder ons dreuzels. De mensen op de bank vonden                   dat hij een grote draaicircel heeft. De mensen op de bank hebben gelijk.
Koksie:                 8.            Kan ook gewoon centraal spelen. Betrokken bij alle goals. Daarna last van de panty.
Pinkel:                  7,5.         Woeste goal
Kale Pirlo:           7.            Voor de wedstrijd riepen er een paar mensen heel hard zijn naam. Vond hij leuk.
Soumaila:            7,5.         Tikte ze helemaal gek.
Strik Veters:      7.            Teentje krom, plakbandje erom.
Piele:                    2.            Komt op zijn verjaardag kijken hoe hij moet rechtsbacken. #get a life.