Breed maken en druk zetten.

Na de eerste thuis wedstrijd met 3-1 gewonnen te hebben in de stromende regen, was het nu tijd voor de eerste competitie uitwedstrijd Den Ham vr2 stond vandaag op het programma in de stralende zon. Aangekomen op het sportpark gingen we 14 +1 speelsters de kleedkamer in waar even overlegd werd in welk tenue we zouden spelen, daarna maakte de trainer de opstelling bekend en verwelkomde onze nieuwe aanwinst Esmee Redder. Na een kleine bespreking hoe deze wedstrijd te beginnen konden we omkleden. Na een goede warming up en een trap, pass en positie spel kon de wedstrijd beginnen. We begonnen direct met druk zetten zoals de trainer gevraagd had en creëerden kansen. De vlag ging vaak omhoog voor buitenspel, maar toen bracht Tess de bal voor en daar was Myrna om de bal in het net te schieten 0-1. Een paar minuten later kregen we een vrije trap op randje 16. Den Ham zette de muur op 9 meter en Myrna stond achter de bal met een perfecte vrije trap over de muur en over de keepster 0-2! Met kleine foutjes voorin, op het midden veld en achter in kreeg Den Ham ook paar kansjes, maar werden goed gepareerd door Melanie. Na de zoveelste uitbraak van onze spits Ruth en het goed meelopen van Linda, is het Ruth die de bal mooi breed legt en Linda de 0-3 laat scoren vlak voor rust. We gingen dan ook met 0-3 naar de kleedkamer.

De trainer laat ons even de eerste helft doornemen, daarna neemt hij het woord. Hij is blij met de stand, maar het kan nog veel beter vindt hij. Nadat hij ons persoonlijk heeft gewezen waar en hoe het beter kon, paste hij de wissels toe. Dapnhe voor Fiene, Triensje voor Mariska en Iris voor Linda.

Eenmaal terug op het veld startten we de tweede helft. Gelijk weer met druk zoals in de eerste helft en weer na een aantal keer buitenspel of niet, is het Ruth die na 15 minuten en 0-4 maakt. Dan gaat het lopen voor Avereest. 7 minuten later is het Iris die goed is mee gesprint en de 0-5 binnen tikt op aangeven van Ruth. Nog geen 4 minuten later na wat kleine aanvallen van Den Ham is het wederom Iris met de 0-6, wederom op aangeven van Ruth. Er wordt hard gewerkt op het veld door beide teams, maar Ruth krijgt de bal mooi diep gespeeld en maakt het 1 op1 met de keepster af 0-7. Er wordt nog gewisseld: Linda voor moe gestreden Anouk die licht geblesseerd is. Even later een hoekschop voor Avereest Myrna draait hem in en daar is Dapnhe 0-8. 10 minuten voor het einde besluit Ruth er 0-9 van te maken met een geplaatst schot in de korte hoek. We wonnen hier met 0-9 en we speelden als een team, de trainer was dan ook zeer tevreden over de tweede helft het resultaat mag er zijn dames Avereest staat bovenaan!

De medaille voor women of the match ging naar Ruth, met 3 doelpunten en 3 assists.

Johan ten Wolde.