Das dritte geeft masterclassje tegen den Ham 6.

Maandagavond mocht het  mooiste elftal van de club ballen tegen ht 6e elftal van den Ham. Deze wedstrijd was eerder dit seizoen verplaatst naar deze dag. Omdat er normaal getraind word was dit qua personeel geen probleem voor het 3e.

Eerder dit seizoen werd er uit al gewonnen met 2-4, overigens nadat we al na 20 seconden al op achterstand kwamen. Scherp beginnen was dus het plan en aangezien onze mooiweer voetballers steeds beter gaan renderen met deze temperaturen gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in.

DGL stuurde de volgende elf het veld in:
Goal:     Oublie
Verd.:   Ecke, Piele, Bollema, Smeer
Mid.:     Dildo, Bert, Pinkel, Katoekan
Aan.:     Dogger, Strik Veters

Op het bankie zaten Spiekert, Denise, KP, Somaila en de Bonemansistent. Laatstgenoemde heeft een nieuwe baan en hoeft daar zo weinig te doen dat hij in rap tempo fit geworden is. Hij is nu de baas bij Vitens dus nu ook figuurlijk een waterhoofd.

VVA begon voortvarend aam de pot en algauw stond de defensie van den Ham onder grote druk. Er werd links en rechts goed gecombineerd en het duurde ook niet lang voor de verdiende voorsprong op het bord stond. Dogger huppelde en fladderde naar de achterlijn en kwam daar in een duel met een verdediger. Hij struikelde, slaakte een ijselijk gilletje en werkte de bal zelf over de achterlijn. De scheids gaf hem het voordeel van de twijfel en gaf een corner. Deze werd door, ook al stond hij er naast, maar wie anders dan Denise vakkundig tot eigen doelpunt gepromoceerd. Een rare constructie, maar wij stonden 1-0 voor.

Dit gaf de ploeg goede moed en we gingen op dezelfde manier door. Het publiek kreeg er geen genoeg van en genoot met volle teugen. “Dit is echt geweldig” huilde Sjoerd Boersema. “Ik wou dat ik bij het 1e zo vermaakt werd”, gaf hij nog even een sneer naar een paar spelers van zijn team. En het werd nog mooier want Dogger schatte een bal van achteren goed op waarde, rende zo hard dat zijn knieën boven zijn vleugels uit kwamen en rondde zeer beheerst af. De beide backs voelden zich als Erica Terpstra in een all you can eat restaurant en kregen ook alle ruimte om op te komen en de ene na de andere bal bijna goed voor te geven.

Momentje of fame overigens voor de topscoorder van het 1e die een bal aan een den Hammer wou geven voor een ingooi maar vervolgens, maar de bal nog niet eens over het hek kreeg. In de rust kwam Bonemans voor Bert en bleef het wedstrijdbeeld eigenlijk hetzelfde.

Maar na een minuut of 8 liet VVA de tegenstander iets teveel komen en brachten ze de achterstand terug tot 1-2. DGL greep in en bracht Denise voor Katoekan en Spieker voor Pinkel en even later nog KP  en Soumaila voor Dildo en Dogger. Soumaila had er zin in. De van VVA Cape Town overgekomen topspits had niet veel tijd nodig om de wedstrijd op slot te gooien. Met 1 beweging kapte hij 3 man uit, een beweging die de meeste van ons hooguit per ongeluk kunnen, versnelde nog eens en plaatste de bal keurig in het hoekje; 3-1. De grensrechter vlagde nog wanhopig maar de regels schrijven nou eenmaal voor dat je op eigen helft niet buitenspel kan staan.

VVA had de wedstrijd weer volledig in het snotje en probeerde de score uit te breiden.
Meerdere kansen werden gecreëerd maar er werd niet zuinig mee omgegaan. Piele trakteerde zichzelf nog even op 15 burpees door een bal hoog over te jagen tot grote vreugde van het publiek.
Uiteindelijk bepaalde opnieuw Soumaila de eindstand. Na een goed schot kreeg de keeper de bal niet onder controle en scoorde hij alsnog.

De cijfers:
Oublie: 7,5.        Had een rustig avondje.
Ecke: 8.                Zat de hele dag op de shovel dus had veel puf over. Lekker gerend,
Bollema: 8.         Was de blanke Patrick Viera vandaag. Ongrijpbaar, kordaat.
Piele: 7,5.            Moet gewoon lekker op de eigen helft blijven.
Smeer: 4,5.         Man of the match. Gruwelijke linker. Helaas was hij het boxje vergeten.
Dildo: 7,5.           Moest in zijn positie blijven van de trainer. Deed dit niet altijd.
Bert: 7.                 Last van de hamlap.
Pinkel: 7.             Mocht niet op de shovel vandaag. Had daar geen gemak van.
Katoekan: 7,8.   Bedrijvig en balvast vandaag.
Strik: 7,2.             Had een corpulente tegenstander. Had wel mooie schoenen.
Dogger: 8.           De lelijke rups is een best te pruimen vlinder geworden.