De derby en de spanning

Zaterdag 8-12-1018. Vandaag stond de derby op de planning. VV Avereest tegen JVC Dedemsvaart. Een drukke en spannende dag voor de boeg, dit omdat iedereen thuis moest spelen.

Wij begonnen de dag in ieder geval met een gezamenlijke lunch in de voetbalkantine, omdat dit 1 van de laatste wedstrijden was voor de winterstop.  Dit zou voor “teambuilding” staan, of te wel, gewoon gezellig samen bunkeren en een vetlaagje creëren voor de winterstop. Uiteindelijk bleef er nog veel eten over, aangezien sommige te zenuwachtig waren om te eten. Ach wat maakt het uit, vanavond na pump up the 90s gaat een stuk stokbrood of een croissantje er ook nog wel in.

Om half 14:30 klonk het startschot, en daar gingen we. Het plan was om gelijk weer druk te zetten, zodat we de meeste kansen zouden creëren .  Dit werd dan ook gelijk gedaan. In de eerste minuut miste onze spits Ruth, met een hard schot op het doel. Er werd nog gezegd dat het door de wind kwam, helaas stond de wind alleen wel de andere kant op.  Ook Dedemsvaart kreeg hierna gelijk een kans. Ons kleine keepertje Mel had hier geluk, want de bal ging net naast. Aan onze trainer Johan te zien, had hij meer spanning dan alle dames bij elkaar. Hij probeerde het ongezien weg te ijsberen, maar helaas. Geeft niks Johan, volgende keer beter.

Na een paar minuten spelen, kwam de bal voor de voeten van ons Anoukje. Met een mooi schot maakte ze deze af! Hoppaa 1-0, Lekker zus!!
Aangezien het om onze buren ging, en er een paar dames in Dedemsvaart wonen. Was ik toch bang dat we wat aan de lieve kant zouden spelen, om eventuele buren ruzies te voorkomen. Maar niets was minder waar! Jemig zeg,  Er werd gemaaid, gezaagd en gebeukt. Dit resulteerde uiteindelijk ook in 3 vrije trappen voor de tegenstander. Uiteraard waren de dames op hun best, en resulteerde geen  van deze vrije trappen in een tegengoal.

Myrna vond het, nadat we vorige week hadden verloren, wel welletjes geweest. En maaide 1 van de tegenstander onderuit. De buren hadden wat water problemen om hun ploeggenoot te verzorgen  en vroegen of ze 1 van onze bidons mochten lenen. Remi van der Linde maakte er nog een grapje over, maar deze viel helaas niet in goede aard. Bij terugkomst bood ze nog enigszins (omdat dit zo hoort) haar excuses aan. Ook dit viel niet helemaal goed. Het kwam er in ieder geval op neer dat het onze schuld was, dat ze geen wissels hadden. En nu met 10 man verder moesten spelen. We zijn er verder maar niet op in gegaan. Voor je het weet heb je bonje met de buren. #sbs6

Myrna toonde hierna maar weinig berouw, want ze kreeg  precies wat ze wou. Extra ruimte, waardoor ze mooi mee naar voren kon komen. Ze haalde even goed uit, en ja hoor, daar was de 2-0. We gingen goed, we gingen lekker. Of te wel: Lekker met de meiden, meiden, mei-meiden.  Ja vraag me niet hoe, maar op de een of andere manier is dit ineens ons lijflied geworden….

Na een halfuurtje spelen was daar dan toch de tegengoal, ik zal er niet te veel over uitbreiden. Omdat dit niet heel interessant was. Het stond 2-1.

Er werd goed gespeeld, er werd druk gezet en de dames liepen goed vrij. Onze Rochelle werd in de eerste helft nog gewisseld met Iris van der Linde.                                                                                   Wat een snelheid en een kracht heeft deze dame in de benen zeg. Niet veel later scoorde Iris dan ook de 3-1. You go girl!

Ook Anouk werd in de eerste helft gewisseld met Mariska. Om haar te sparen voor volgende week. Maar dit viel niet ten harte bij Anouk. Ja ze lijkt erg lief, maar als het om voetbal gaat, oef.. In ieder geval kan ze er volgende week weer vol tegenaan.

Onze snelle spits, Ruth Heetebrij, was ook weer lekker bezig en scoorde in de eerste helft 2 maal. Dit maakte dat we in de rust met 5-1 voor stonden.

Omdat het zo akelig koud was, ben ik niet mee naar binnen gegaan in de kleedkamer. Ik vond het wel tijd voor een warm kopje koffie. Aangezien de dames goed voetbalden, heb ik denk ik niks nuttigs gemist. Gewoon zo doorgaan.

Nadat iedereen weer iets was opgewarmd, begonnen we aan de 2de helft. Fiene was gewisseld  met Esmee. En we gingen er weer tegenaan.  Helaas moesten wij weer even wennen aan de kou, waardoor het na de aftrap gelijk 5-2 stond. We herpakte ons snel, er werd weer goed gevoetbald en de sinterklaas kilo’s werden er weer afgerend. Linda Hoeve die probeerde om een voorzet te geven, schoot zo hard dat dit 1 van de mooiste doelpunten werd. Ze schrok er zelf een beetje van, maar huppelde vervolgens weer blij naar achteren. Die meid kan ook echt alles! 6-2.

Kaygleigh probeerde een tegengoal tegen te gaan, door de tegenstander aan de kant te beuken. Helaas raakte ze hierdoor zelf geblesseerd en werd ze gewisseld met Fiene.

Fiene probeerde er nog een goaltje uit te halen. Ze sprintte met haar kleine beentjes naar voren, maar het mocht niet baten. Op de een of andere manier heeft ze dit vaker. Wie weet lukt het na de winterstop wel… #nooitopgeven

Ruth scoorde de 7-2, op een manier die alleen Ruth kan. Wat moeten we toch ook zonder je meid. Niet veel later maakte Daphne het laatste doelpunt. Wat een schot en wat een techniek. 8-2.

Er volgende nog een paar minuten voetbal, toen er uiteindelijk werd afgevloten. Wat heeft iedereen weer goed gevoetbald, en wat mogen we trots zijn. De punten bleven aan de Balk en de buren gingen met lege handen naar huis.

Wij waren dan ook de enigste die de 3 punten aan de balk heeft gehouden.. Wie weet mogen wij straks  wel op het hoofdveld spelen. Voor nu vonden wij een mooie tafel in de voetbalkantine ook wel genoeg. #verdiend  #vrouwen1

Bij deze wil ik ook nog onze kleine mel ontzettend bedanken voor al haar inzet! Helaas was dit haar laatste wedstrijd, en neemt ze afscheid  van ons. Succes met alles en we gaan je missen! #Probleemnpoarneemn

De medaille van women of the match ging dit keer naar Myrna.