Nieuwleusen 7 – VVA 3

Afgelopen zaterdag 23 september stond de eerste competitiewedstrijd van ons aller dritten gepland. Na een succesvol beker-avontuur, stond gelijk de kraker tegen de ‘buren’ op het program.

Aangezien, de als maar uitdijende selectie (en coach) van het derde, beschikking had over 39 fitte mensen, en ons tweede maar over een stuk of 12, wilden Piele en Elly wel een wedstrijdje onder Helmich spelen. De volgende namen bleven dus over:
In de goal: Oublie
Verdediging: Mengsmeer, Dildo, Bollema en Terror
Middenveld: Skip, Pavement, Pinkel en Spieker
Aanval: Blub en Strik
Op de bank: Boxje, Baard, Denise, Bert en Kale Pirlo. Piele zou later aansluiten.
Nick van Hoek

De jongens op de bank hadden overlegd dat degene die deze wedstrijd wilde vlaggen daar de rest van het jaar van vrijgesteld zou zijn. Kale Pirlo greep die kans en de vlag met beide handen aan. Captain Pavement schudde een paar handen en de wedstrijd kon beginnen.
De Forse L had ons opgedragen om vanaf het begin druk te zetten. Dit pakte echter voor geen meter uit en de Nieuwleusenaren kwamen er gelijk een paar keer gevaarlijk onderuit.
Op een keer na, toen na een kwartiertje spelen de bal werd veroverd en er een mooie counter werd voorbereid. De bal ging snel over een paar schijven naar voren en kwam voor de voeten van Spieker terecht. Die hoorde van alle kanten mensen schreeuwen dat hij op doel moést schieten. Hij stond daar op zich welwillend tegenover. Hij gaf de bal nog een klein tikje zodat hij nog wat extra snelheid kon maken en meer kracht kon uitoefenen. Hij zette zijn standbeen naast de bal, leunde volledig achterover en schoot de bal via het ISS station Noord-Korea binnen! Zo wel de NASA als Kim yung un zijn hevig geschrokken en willen nog niet reageren.
We besloten daarna toch maar wat in te zakken en Nieuwleusen het spelletje te laten maken. Dit werkte al een stuk beter en resulteerde in een ruststand van 0-0.

In de rust werden Pinkel en Spieker gewisseld. De twee waren nog met hun hoofd bij de plaatselijke geheime zender, en de koelkast die daarbij hoort. Voor hen kwamen Piele en Denise. Vlak erna ging Blub eraf en kwam Kale Pirlo naast Strik in de spits.

Nieuwleusen kreeg nog steeds meer kansen en gingen duidelijk er alles aan proberen te doen om drie punten te verdienen. Achterin stonden ze de hele tijd een-op-een, en dus hadden ons middenveld en verdediging genoeg te doen. Dildo en Skip werden halverwege de tweede helft beloond met wat welverdiende rust en Bert en Baard waren de vervangers.
Ongeveer tien minuten voor het einde kreeg VVA een ingooi. Denise eiste ‘m op. Hij keek wat rond en verscheidene mensen boden zich aan om de bal te ontvangen. Denise vond dat Pavement aan de beurt was, en gooide het leer in de voeten van de aanvoerder. Deze werd direct belaagd door een verdediger van Nieuwleusen die de bal juist compleet de andere kant op wilde hebben, maar Pavement had andere plannen. Met één beweging nam hij niet alleen de bal aan, maar stuurde ook gelijk de Nieuwleusenaar het bos in. Pavement zag enkele mensen voor de goal staan en koos voor de beste optie. Hij schoot de bal perfect richting puntje van het 5-meter gebied, waar Kale Pirlo stond. Die had gezien dat de verre kruising helemaal leeg was, en knikte met z’n kale klats de bal precies daar. De keeper was kansloos dus het stond 0-1.
Helaas, twee minuten voor tijd kreeg Nieuwleusen nog een makkelijk gegeven vrije trap. Deze werd snel genomen. Ondanks dat Blub vond dat we deze overwinning over de lijn moesten strepen, stonden we een beetje te slapen en dus nog niet goed georganiseerd. Dit leidde de eindstand in: 1-1.

Al met al kon iedereen er mee leven. Er werden in de thuishaven nog enkele consumpties genuttigd. Aanstaande Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen gepland. Vooraf zullen er teamfoto’s gemaakt worden, dus ga er maar vanuit dat iedereen er gelikt bijloopt!
Oublie: 7 Past in zijn (schitterende) nieuwe tenue
Mengsmeer: 3 viel niet echt op
Dildo: 7.5 wilde heel nieuwleusen laten zien dat hij heus wel meer kon dan vlaggen
Bollema: 8.5 M.O.T.M.
Terror: 5.5 speelde iets te vaak de bal naar een oranje shirtje.
Skip: 7.5 topfit die jongen. Hard gewerkt
Pavement: 8 prima gespeeld en wat een assist!
Pinkel: 7.8 perfecte 2e helft
Spieker: €15,- boete van Nieuwleusen. Ze missen een wedstrijdbal
Blub: 5.5 was een tijdje spelverdeler van Nieuwleusen.
Strik: 8 helaas niet gescoord maar wel een marathon afgelegd en deze keer zonder kramp!
Denise: 7 wat een ingooi
Baard: 6.5 schoot keurig op de lat
Bert: 7 was beetje ziekjes maar stond des al nie te min zijn jasje af om het overzichtelijk te houden
Piele: 6.5 schoot voor een leeg doel naast
Kale Pirlo: 8 wat een goal. Speelde overigens een prima partij.