Eric Lippold versterkt staf Regioteam

In mei van dit jaar gaf Johan Gaasbeek – organisator & teammanager van het Regioteam gemeente Hardenberg – aan dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd van het Regioteam op zich wil nemen. Nu reeds kan Gaasbeek melden dat die persoon is gevonden en wel in de persoon van de 40 jarige Eric Lippold.

Lippold begon als 18 jarige als trainer en is in het bezit van UEFA A/TC 1. Hij was als hoofdtrainer actief bij CEC, VV Emmen & VV Nieuw Buinen. Nu is hij hoofdtrainer bij TVC ’28. De club uit Tubbergen komt komend seizoen uit in de oostelijke 2e klasse J. Ook is hij al een paar jaar actief als scout voor het 1e team van FC Emmen.

Als voetballer speelde Lippold in de jeugd van FC Emmen, waarna SVBO en VV Emmen volgden. Met Lippold heeft Gaasbeek derhalve zijn gedreven voetbaldier gevonden. ‘Het lijkt mij een leuke klus en ik ben erg benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen’, aldus Eric Lippold.

‘Eric gaat meedraaien in de organisatie en daarmee is de continuiteit extra gewaarborgd’, vertelt Johan Gaasbeek. ‘Ik wil wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen’.

Dit jaar speelde het Regioteam bij SCD ’83 een wedstrijd tegen Ajax Cape Town. In 2018 wordt de wedstrijd van het Regioteam gespeeld bij VV Avereest in Balkbrug.


>>> Persbericht <<<<
24-5-2017 

 Donderdagavond 1 juni op de Boekweit
Mooie tegenstander voor gemeentelijk vrouwenteam

In 2016 nam SVV ’56 het initiatief om een gemeentelijk vrouwenteam samen te stellen. Donderdagavond 1 juni komt het vrouwenteam voor de tweede keer in actie. Op sportpark ‘de Boekweit’ is het Nederlands Militair Vrouwenelftal de tegenstander. De aftrap in Dedemsvaart is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

‘De organisatie vindt het geweldig dat SCD ’83 het initiatief van SVV ’56 een vervolg geeft en wij hopen dat ook de komende jaren een gemeentelijk vrouwenteam geformeerd kan worden die haar krachten kan meten met een aansprekende tegenstander. Vorig jaar was het Nederland Politie elftal de tegenstander. Dit jaar wordt de strijd aangegaan met het Militair Vrouwenelftal dat zich voorbereidt op een vierlandentoernooi in het Duitse Warendorf, waaraan ook Ierland, Griekenland en Duitsland deelnemen’, vertelt coördinator Marjolein Evers.

Selectie

De trainers Henk Klokkers (Hardenberg ’85 Vrouwen 1) en Dennis Olthof (De Weide Vrouwen 1) hebben in overleg met de clubtrainers de selectie samengesteld. Alle gemeentelijke verenigingen zijn vertegenwoordigd. Daarnaast is de selectie aangevuld met speelsters die binding hebben met de gemeente Hardenberg, maar buiten de gemeente voetballen. In verband met de nacompetitie is de selectie onder voorbehoud.

Geselecteerd zijn: Richelle Boessenkool (De Weide), Anouk Borgman (FC Twente), Sylvana Jangbahadoer (De Weide), Lisa Houtman (Hardenberg ’85), Sanne Weultjes (ST SVV ’56/Kloosterhaar), Shakira van der Zon (Bergentheim), Eline Bakker (CVV Oranje Nassau), Marushka van Olst (Gramsbergen), Iris Braker (HZVV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Kirsten Veenman (HHC Hardenberg), Tanja Hamhuis (JVC Dedemsvaart), Aris Reiling (EMMS/Lutten), Sanne Veltman (Avereest), Dagmar Bakhuis (Mariënberg) & An Spijker (Bruchterveld).

Het tenue van de regioselectie is beschikbaar gesteld door Prins Sport, Hawe tweewielers en Delta Personeelsdiensten.

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>> Persbericht <<<<

 Trainer Jan Breukelman in technische staf Regioteam 

In samenspraak met de clubtrainers heeft Gert Heerkes vanuit China de selectie van het Regioteam samengesteld. Dinsdagavond 30 mei zal de coach van Qindao Red Lions niet aanwezig zijn bij het duel van ‘zijn’ Regioteam tegen Ajax Cape Town op sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Omdat ook Arend Slot niet aanwezig kan zijn, is de heer Jan Breukelman toegevoegd aan de technische staf. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Breukelman speelde veertien jaar in het eerste van HHC 1. Daarna stortte hij zich op het trainersvak. Hij was ondermeer trainer-coach van HHC A1, Bruchterveld, Vroomshoopse boys en Mariënberg. Daarnaast maakte hij deel uit van de technische commissie van HHC Hardenberg.

Topscorer Nick Buitenhuis

De selectie van het Regioteam is bekend gemaakt, maar door de deelname van zes gemeentelijke clubs – Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg ’85 en SCD ’83 – aan de nacompetitie, is het niet uitgesloten dat er mutaties in de selectie doorgevoerd moeten worden. Éen wijziging is al doorgevoerd, de plaats van Rob Wevers (Bergentheim) wordt overgenomen door zijn teamgenoot Nick Buitenhuis, de topscorer van de gemeente Hardenberg.

‘Wij zullen verder even moeten afwachten of alle clubs in verband met nacompetitieverplichtingen spelers beschikbaar kunnen stellen’, vertelt teammanager Johan Gaasbeek. Hij voegt er aan toe dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd op zich wil nemen. ‘Ik wil uiteraard wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen’.

>>>>> Einde persbericht <<<<<

J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>>> Persbericht <<<<

 Selectie Regioteam Hardenberg bekend

 De coaches van het Regioteam hebben de selectie bekend gemaakt. Het Regioteam Gemeente Hardenberg speelt dinsdagavond 30 mei aanstaande op “De Boekweit” in Dedemsvaart tegen Ajax Cape Town. Het duel begint om 19.30 uur en staat onder leiding van de heer Zander Pouls uit Dedemsvaart.

Van elke gemeentelijke vereniging is een speler geselecteerd. Ook hebben de coaches een aantal gastspelers uitgenodigd. Gastspelers zijn spelers die in de gemeente Hardenberg woonachtig zijn (geweest) en nu actief zijn bij een betaald voetbalorganisatie of op topamateurniveau. Meerdere gemeentelijke clubs hebben zich voor de nacompetitie geplaatst. Het is dan ook niet uitgesloten dat er nog een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. 

Selectie

Rugnr. Naam Vereniging Rugnr. Naam Vereniging
1 Jorn Jan vd Beld HHC (gast) 11 Reamon Knol SV Dedemsvaart
2 Erik Groen DKB 12 Glenn Marsman Balkbrug
3 Erwin Breukelman HZVV (gast) 13 Nick Buiter VV Avereest
4 Dirk Muis sc Genemuiden (gast) 14 Jorn Kremer HHC (gast)
5 Nick Ros Bruchterveld 15 Glen Kuipers Lutten
6 Marc v.d. Graaf SCD ’83 16 Jelmer Kroes SCD ’83
7 Derian Reinders FC Emmen (gast) 17 Peter Gerholt Hardenberg ’85
8 Jord Anbergen EMMS 18 Mark Boshove Kloosterhaar
9 Rob v.d. Ley HHC 19 Roy Seinen Gramsbergen
10 Kevin Bolks Marienberg 20 Glenn Stubbe SVV ’56
21 Rob Wevers Bergentheim

Presentatie

Op de avond van de wedstrijd vindt tijdens een buffet in het clubhuis van SCD ’83 een korte presentatie van het Regioteam plaats. Naar verwachting zal een vertegenwoordiger van Ajax CT – waarschijnlijk hoofd jeugdopleiding Hans Vonk – een korte presentatie houden over deze club en de samenwerking met Ajax Amsterdam. Het is ook de bedoeling dat die avond de topscorerbokaal wordt uitgereikt. 

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


Dinsdagavond 30 mei bij SCD ’83 in Dedemsvaart  –  Ajax Cape Town volgende tegenstander van Regioteam

>>>>> Persbericht <<<<<      

Op het Dedemsvaartse sportpark ‘De Boekweit’ speelt het Regioteam gemeente Hardenberg dinsdagavond 30 mei 2017 tegen Ajax Cape Town (onder 20), de satellietclub van Ajax Amsterdam. SCD ’83 is dit jaar gastheer van het Regioteam van teammanager Johan Gaasbeek. Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot zijn de coaches van het Regioteam. De aftrap is om 19.30 uur.      

Bij Ajax Cape Town wordt geprobeerd de aanvallende spelstijl van de grote broer uit Amsterdam te kopiëren. De grote talenten van het Zuid Afrikaanse Ajax worden overgeheveld naar Europa. Voorbeelden daarvan zijn Steven Pienaar, Eyong Enoh en Thulani Serero.

Trainer Foppe de Haan, doelman Sander Westerveld en voormalig international Marciano Vink hebben gewerkt bij het geadopteerde broertje van de Amsterdamse topclub. In oktober 2016 werd Stanley Menzo in Kaapstad gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De voormalige doelman van Ajax Amsterdam was er al werkzaam als hoofd jeugdopleiding.

Tegenstanders
In 2010 kwam het Regioteam voor het eerst in actie. In Grambergen was het jeugdteam van Grêmio Porte Alegre uit Brazilië de tegenstander. De beloften van SC Heerenveen waren dat een jaar later in Lutten. In 2012, 2013, 2014 en 2015 werd de wedstrijd georganiseerd door respectievelijk HHC Hardenberg, Bruchterveld, Bergentheim en Kloosterhaar. Tegenstanders waren Cruzeiro Esporte Clube onder 20 (in 2012 en 2014), HHC Hardenberg (2013 en 2016) en FC Twente All Stars in 2015.

Selectieprocedure
In samenspraak met de trainers van de vijftien gemeentelijke clubs selecteren de coaches van het Regioteam in principe één speler per club. De topscorer van de gemeente Hardenberg wordt ook opgenomen in de selectie. Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Nick Buitenhuis van Bergentheim. Hij scoorde tot nu toe 27 keer. De concurrentie volgt op enige afstand. Nummer 2 Maurice Kosse van EMMS scoorde zes keer minder. Verder wordt de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is wel dat de gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente Hardenberg.

>> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690