Verslag VVA VR1 – Alcides VR2

De oefenwedstrijd  tegen Alcides  vr2.

Na  de  wedstrijd bespreking voor de wedstrijd traden we aan voor de warming up  met  11 speelsters . Myrna Veld  gaf  aan liever deze wedstrijd over te slaan met haar enkelblessure.
Met nog een paar speelsters ziek  moest  Tryntsje  nog gebeld worden voor de enige wissel.
De scheidsrechter  kwam het veld op  om de wedstrijd  te starten. We begonnen gelijk met  druk zetten,  soms wat rommelig  en onzuiver in balbezit. Daarentegen kregen de vrouwen uit Meppel de bal wel rond gespeeld.
Met een schot op doel van Tess ten Kate net naast en hier en daar een  mooie combinatie neemt Ruth Heetebrij  de bal over en gaat 1 op 1 naar de keepster  en scoort in tweede instantie de 1-0.
2 Minuten later  letten we even niet op en komen de vrouwen uit Meppel er goed uit en met een schot op doel  waar onze  top keepende  Melanie Nijman  net niet bij kan staat de  1-1 op het bord.
Met nog een paar kleine kansen  over en weer van Kayleigh Hakkersh,  Ruth Heetebrij en  Iris van der Linde is het Linda Hoeve  die een corner van de doellijn moet halen,  daar kwamen we goed weg!
Esmee Redder heeft  de  rechtsbuiten  goed onder controle en maakt veel meters vanavond. Moniek Lunenborg de aanvoerder  moest veel ballen wegwerken. Fiene Buijs, linkshalf, had  het soms moeilijk  maar  hield goed  stand.
We  gaan met 1-1 naar  de thee toe  waar  de trainer ons vraagt om met meer lef en vertrouwen te gaan spelen.  Hij wisselt een paar posities en Trynsje komt  voor  Daphne Spaan. Met een paar tips  gaan we weer naar het kunstgras.
In eerste minuut van de tweede helft, na een foute  pass, is het Meppel dat razend snel overneemt en scoort 1-2 op het bord. Melanie  red ons een paar keer op mooie wijze.
We gaan meer  druk zetten en dat beloont zich in kansen.  Na 20 minuten stuurt  Ruth, Kayleigh de hoek in met  een mooie pass. Kayleigh krijgt bal de goed onder controle en geeft de bal panklaar voor de goed doorgelopen Ruth.  2-2  Doelpunt uit het boekje !
Iiris  krijgt ook nog een kans  maar de keepster  doorziet het. Dan krijgt  Anouk Jansen  kramp, na heel veel meters gemaakt te hebben moet ze gewisseld worden. Daphne komt er weer in.
Een paar minuten voor  het eind  letten we weer even niet op en de dames maken daar gebruik van en zetten de 2-3 op het bord. Dit  was tevens de eindstand.

Leuke  leerzame wedstrijd  waar door 2 teams goed gevoetbald werd.