Voorbeschouwing VVA – MVV ’69

Een dag waar menig voetballiefhebber weer blij van wordt: de start van de nieuwe voetbalcompetitie. Zaterdag is de seizoenouverture van het competitieseizoen 2017/2018 4D Oost. Na een seizoen in de Noordelijke competitie-indeling is Avereest 1 weer terug in het oude vertrouwde Oostelijke district. Competitie 2017/2018 zal worden gespeeld in 4D Oost, waarin Avereest veel oude bekenden tegenkomt. Alleen PH is een onbekende voor VVA, maar daar mag Avereest meteen volgende week al kennis mee maken in Almelo.

Vorig seizoen kende een mooie periode, maar al met al werd er niets bereikt, naast een reeks van mooie overwinningen. Avereest eindigde als vijfde, waar toch iets meer had in gezeten. VVA kwam in de lente in een goede reeks dichtbij een periodetitel, maar ook dit mocht niet baten en dus stond de VVA 1 aan het eind van het seizoen met lege handen. De hoop en het doel van dit seizoen is wel het halen van nacompetitie en een zo hoog mogelijke eindstand. In de oefenwedstrijden heeft VVA 1 afgelopen tijd aardig gepresteerd en in de bekerduels werd twee keer verloren maar wel gewonnen van derde klasser OZC 1, dit was de laatste wedstrijd voor vandaag, dus een goede boost voor het moraal voor zaterdag.

De tegenstander van vandaag, MVV ‘69, kent de laatste vier jaar geen florisante reeks. In de laatste vier seizoenen 4D Oost eindigde het telkens als hekkensluiter. Daarnaast was hun generale repetitie ook nog eens een vermorzeling door Bergentheim. Vorige week versloeg Bergentheim MVV in Marle met 0-10.

Avereest kent in de selectie een aantal mutaties dit seizoen. Te beginnen  met natuurlijk de nieuwe trainer Stef Lamberink. Stef (31 jaar) is de opvolger van Rick Mulder. De in Vroomshoop woonachtige Lamberink was vorig jaar trainer in Vriezenveen van DOS’37 JO19-1. Daarnaast was hij voetballend nog actief in de eerste selectie bij Luctor et Emergo in Almelo. Als speler heeft Stef een indrukwekkend voetbal-cv opgebouwd met onder andere Heracles Almelo, Excelsior ’31, DETO en Hoogeveen. Het trainen van de eerste selectie bij VV Avereest wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. Een trainer met ambitie, voetbalervaring en enthousiasme. Wat betreft spelers zal het een gemis zijn met het vertrek van Matthijs Platvoet, Dirk Bunk, Johan Tigelaar  en Erik Wencker. Aan de andere kant boeken de jonge spelers van Avereest  steeds meer progressie en is er aanvulling in de vorm van Sven Joose, Stefan Kooiker, Reinier Schotanus, Wilco Siertsema en Reinier Zwijns, die de nieuwe doelverdediger is van ons aller eerste. Reinier is vooral voetballer geweest en daar zijn duidelijk voordelen van te zien. Een man uikappen, of rustig aan de bal kijken welke afspeelmogelijkheid het beste is, dat gaat hem gaat goed af. No worries there, juist een verbetering. Wel is Reinier een stukkie kleiner, Dirk heeft het ideale keeperspostuur, Reinier is echter wel goed en zeker om met hoge ballen er in te kleunen. De vooruitgang van de gebroeders Buiter mag ook zeker wel een keer benoemd worden. Vroeger was het duo Henk en Jan Buiter legendarisch bij VVA, maar Kevin stuurt steeds vaker goede aanvalllende passes. Bij Nick is de toename in het postuur zeer duidelijk. Of dit nou aan Jacco en Annie te danken is… waarschijnlijk meer de (tweede) groeispurt. Hij is in een jaar tijd een kop gegroeid en heeft veel meer body, waardoor hij nu in duels echt zn mannetje staat.

Ook twee jaar geleden opende Avereest thuis de competitie tegen MVV’69, Toen werd het zonder al te veel moeite 3-0 voor VVA. Zaterdagmiddag om half vijf zal blijken of de verhoudingen nog steeds vergelijkbaar liggen.