VV Avereest boekt moeizame maar verdiende overwinning in Daarlerveen.

Na een 1-1 ruststand stond er na 90 minuten een 1-4 eindstand op het scorebord.
Na de ruime nederlaag van vorige week stond er voor VV Avereest opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De tricolores reisden af naar Daarlerveen.

Na eerst teamfoto’s te hebben gemaakt en samen een lunch te hebben genuttigd in “de thuishaven”, maakte trainer Lamberink de opstelling bekend. Reinier Zwijns verdedigde het doel weer en Marcel Baas en Jeroen Dijk waren als veldspelers beschikbaar. De belangrijkste uitgangspunten voor de wedstrijd tegen Daarlerveen werden besproken en vol goede moed vertrok men naar Sportpark de Belt in Daarlerveen. Daarlerveen had de eerste twee wedstijden verloren en was er op gebrand om van de vervelende nul punten af te komen.

Onder werkelijk troosteloze omstandigheden (een doorlopend mierzerige regen) gaf scheidsrechter Maathuis om 14.30 uur het sein om de wedstrijd te beginnen.

Avereest begon sterk en zette veel druk op de achterhoede van Daarlerveen. Al in de 4e minuut kreeg Yorick Bonen de bal, binnen de 16 meter, voor zijn voeten en schoot de 0-1 snoeihard tegen de touwen. Een heerlijke opsteker! VV Avereest bleef domineren en rood-witte formatie uit Daarlerveen kwam bijna niet over de middenlijn. Avereest creëerde diverse mogelijkheden. Het vizier stond echter niet op scherp. Jurgen Visscher werd alleen voor de doelman gezet, maar schoot de bal tegen de doelman aan. Even later schoot Jurgen een goede voorzet van Yorick Bonen een behoorlijk eind over het doel van Daarlerveen. Blijkbaar putte Daarlerveen hier moed uit. Men ging wat opportunistischer spelen en probeerde snel de boomlange spits in te spelen. Na ruim 20 minuten werd de bal vanaf de rechterkant voor het doel van doelman Zwijns gebracht. Marcel Dijk dacht de bal over de achterlijn te koppen. De bal verdween echter heel ongelukkig achter de eigen doelman: 1-1. De tricolores waren de kluts even helemaal kwijt. Daarlerveen rook het bekende bloed en was een korte periode de bovenliggende partij. Uit een corner werd de bal door de spits op de kruising gekopt. En een harde schuiver werd door doelman Zwijns tot corner verwerkt. Het laatste kwartier kan het beste omschreven worden als erg rommelig. Veel verkeerde passes en de anders zo balvaste middenvelders van Avereest deelden in de malaise. Nu moet gezegd dat de weersomstandigheden ook niet echt meewerkten om de bal snel rond te laten gaan.

In de rust werden een paar (positief) pittige woorden naar elkaar uitgesproken en was iedereen het er wel over eens dat dit niet het niveau is wat Avereest kan halen. Dani Docter en Marcel Baas bleven in de kleedkamer achter. Kevin Buiter en Remon Pielman namen hun plaats in.

Avereest startte weer fel en in de 50e minuut speelde Kevin Buiter Jurgen Visscher vrij. Jurgen schoof de bal beheerst achter de doelman: 1-2. Een prima opmaat voor meer! De tricolores voetbalden duidelijk beter dan in de 1e helft. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Daarlerveen. Men diende echter wel alert te zijn op de counter van Daarlerveen. Het wachten was op een ruimere voorsprong. Kansen en mogelijkheden kreeg men voldoende! Jurgen Visscher kreeg een drietal prima mogelijkheden. Onnauwkeurigheid, de paal en de prima doelman stonden een grotere voorsprong in de weg. Ook een harde kopbal van Yorick Bonen werd door de doelman onder de lat weg geranseld.

In de 70e minuut gaf Jeroen Dijk een corner hard en strak voor het doel; Aanvoerder Marcel Dijk torende boven iedereen uit een kopte de bal prachtig in de verre hoek: 1-3. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met name ook omdat Daarlerveen geen kans zag om gevaarlijk te worden.

In de 80e minuut werd de buitenspelval van Daarlerveen omzeild en opnieuw Jurgen Visscher schoof de bal binnen: 1-4.

De onopvallend (en dus prima) fluitende scheidsrechter Maathuis gaf na ruim 90 minuten het signaal om de warme kleedkamers op te zoeken.

Na een moeizame 1e en duidelijk betere 2e helft een verdiende overwinning voor de mannen uit Balkbrug. Allerlei clichés kunnen en mogen uit de kast: ‘…de weersomstandigheden vertoonden overeenkomsten met het vertoonde spel…”, “…als alle kansen waren benut dan…” en “mindere wedstrijden winnen is ook een kwaliteit”. Belangrijkste is echter dat de nare smak na vorige week is weggespoeld en dat er drie punten kunnen worden bijgeschreven.

Volgende week 14 oktober spelen de mannen van trainer Lamberink op het eigen sportpark de Balk de wedstrijd tegen Rijssen Vooruit. Deze ploeg is vorig jaar gedegradeerd uit de 3e klasse. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt.

Opstelling VVA:
Reinier Zwijns, Bart Koster, René Koster, Nick Buiter (Bernhard Binnendijk), Dani Docter (Remon Pielman), Marcel Dijk, Marcel Baas (Kevin Buiter), Jeroen Dijk, Leyon Courtz, Yorick Bonen, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.