VV Avereest is zichzelf niet en verliest van SVN

In de eerste seizoenshelft ging het thuis niet zoals gepland bij VVA. Er werden slechts twee punten gehaald, daarentegen namen de mannen van Stef Lamberink wel dertien punten mee in uitwedstrijden. De eerste wedstrijd in 2019 was direct een belangrijke, SVN’69 uit Nijeveen kwam langs in Balkbrug. VV Avereest had een complete offday, het werd 2-5 voor de gasten.

Jurgen Visscher en Léyon Courtz zijn weer terug na pittige hamstringblessures. Sven Joosse moet nog even wachten om weer aan te sluiten en Yorick Bonen doet een stap terug vanwege een andere baan. Mooiste nieuws uit de winterstop was dat trainer Stef Lamberink ook volgend seizoen voor de groep staat! De selectie en het bestuur zijn zeer content met deze contractverlenging. Stef koos nog niet voor Jurgen in de basis, Léyon startte wel vanuit de eerste elf.

Avereest begon nog wel aardig aan het duel. SVN liet zich terugzakken en wachtte met gegroepeerd spel op de omschakeling. Dit werd beloond na een minuut of twintig. Een lange, hoge bal viel rond de zestien en keeper Zwijns kwam uit om dit onschadelijk te maken. Dit deed hij ook, maar schoot de bal vervolgens niet weg maar tegen een spits van SVN aan. Het verzilveren was een koud kunstje, 0-1. VVA was zichzelf niet en leverde ontzettend veel ballen in. Het was aan de voorwaartsen van SVN en aan keeper Zwijns te danken dat het niet met 0-3 de rust in ging.

Jos Gruppen en Remon Pielman werden in de rust gewisseld voor Jurgen Visscher en Dani Docter. Dit bracht weer wat elan in de ploeg, VVA begon niet onaardig aan de tweede helft. SVN zette er scherp en fel, fysiek spel tegenover en dat was effectief. Jeroen Dijk besloot op het middenveld om terug te spelen op Zwijns, maar hij zette een spits voor zijn eigen keeper.. Ook dit werd afgemaakt: 0-2. In de tegenstoot werd het direct 1-2. Een corner voor Avereest werd weggewerkt, maar Docter greep kordaat in. Niek Kuiper werd ingespeeld en gaf voor. Jurgen Visscher stond vrij bij de tweede paal en knikte binnen.

Het leek even een opmaat te worden naar meer, maar die hoop was van korte duur. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnen gekopt, 1-3. Vervolgens liep SVN ook nog uit naar 1-4 en 1-5. De fouten die eraan voorafgingen zeiden voldoende, Avereest had een complete offday en SVN voetbalde zich heerlijk naar het eindsignaal toe. Dat een corner van Marcel Dijk ineens binnenzeilde (al schampte het nog een verdedigend been), maakte alleen de score ietwat draaglijker. Het publiek wat de kou had getrotseerd, droop af naar de Thuishaven en SVN’69 werd gefeliciteerd met de overwinning. Gauw vergeten.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Pielman (Docter), Koster, Binnendijk, N. Buiter; Gruppen (Visscher), K. Buiter, Courtz, J. Dijk; Kuiper en M. Dijk.

Klik HIER voor de foto’s.