VV Avereest moet meerdere erkennen in PH uit Almelo.

Voor VV Avereest stond vandaag de uitwedstrijd tegen PH uit Almelo op het programma. Een totaal onbekende tegenstander. PH was vorig seizoen nog een ploeg die in de 2e klasse speelde maar dan in het zondagvoetbal. De bespelers van het mooie sportpark in de Schelfhorst hebben er voor gekozen om op zaterdag te gaan voetballen. De keuze heeft wel als gevolg dat men in de 4e klasse dient te beginnen. Vanmiddag werd duidelijk dat de 4e klasse gewoon te laag is voor het eerste elftal van PH. Men had vorige week al korte metten gemaakt met Daarlerveen. VV Avereest had ook een ruime overwinning geboekt op MVV uit Marle. Het was dus afwachten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen.

Trainer Stef Lamberink had door de afwezigheid van Jeroen Dijk een basisplaats voor Nick v.d. Belt. Nick speelde een prima wedstrijd en dat geeft hoop voor de toekomst. Een andere uitdaging voor de trainer was het gegeven dat doelman Reinier Zwijns afwezig was. Normaal gesproken veldspeler Marcel Baas trok de keepershandschoenen aan deze middag. De ruime nederlaag is overigens absoluut niet aan hem te wijten.

De tricolores begonnen voortvarend aan de wedstrijd en al in de 2e minuut tikte Jurgen Visscher de 0-1 binnen uit een voorzet van Leyon Courtz. PH schrok wel even maar herpakte zichzelf heel snel. Jurgen kreeg direct daarna nog een prima mogelijkheid, nu schoot hij de bal echter over. In de 9e minuut schoot de uitstekende Donny Luierweert snoeihard de 1-1 op het scorebord (wat niet werkte overigens). VVA schrok hier ook niet van een in de 12e minuut won Jurgen Visscher een duel met de laatste man en de doelman van PH. Jurgen schoot beheerst de 1-2 binnen. De neutrale toeschouwer (zijn die er overigens?) ging er eens goed voor zitten. Waar gaat dit eindigen? In de 14e minuut scoorde opnieuw Luierweert de 2-2. Het werd een hele open wedstrijd met twee voetballende ploegen. PH beschikt over een uitstekende voorhoede en in de 20e minuut nam PH via Koen Lubbers de leiding: 3-2. In de 25e minuut volgende het eerste discutabele moment. René Koster zette een sliding in een tikte de bal over de achterlijn. Scheidsrechter Braaksma wees echter tot ieders verbazing naar de stip. Sam Hesselink haalde de trekker over en de 4-2 was een feit. Avereest herpakte zich snel van deze tegenslag en bleef de voetballende oplossingen zoeken richting het doel van PH. De veelvuldig opkomende Dani Docter bracht de bal in het doelgebied van PH en een van de verdedigers van PH ging met zijn arm naar de bal. Waar menigeen nu ook een strafschop verwachtte, bleef deze nu uit. Uit de counter die daarop volgde schoot Sander Bekhuis de 5-2 binnen. Het moet gezegd, de mannen trainer Lamberink toonden een mentale weerbaarheid om jaloers op te zijn. Een compliment waard. Men bleef vooruit voetballen en na een balverovering en prima voorzet, schoot Yorick Bonen onberispelijk de 5-3 binnen. Wie verwacht had dat dit de ruststand zou worden kwam bedrogen uit. Na een vloeiende aanval over verschillende schijven werd het 6-3 door (opnieuw) Luierweert. Met deze stand zochten de spelers de kleedkamers op. Heerlijk om te zien als twee ploegen spelen om te winnen. En voor de toeschouwers natuurlijk prima. Hoewel je je als PH-supporter natuurlijk wel iets prettiger voelt bij een dergelijke tussenstand.

Voor de tricolores was het zaak om te proberen een aansluitingstreffer te forceren. Men startte weer met hetzelfde enthousiasme als in de 1e helft alleen echte kansen werden er nu niet gecreëerd. PH liet in de daaropvolgende fase zien dat men over veel individuele kwaliteiten beschikt en Sam Hesselink maakte in de 52e minuut aan alle onzekerheid een einde: 7-3. Een geflatteerde stand gezien het spelbeeld. Maar uit iedere kans een doelpunt maken is ook een kwaliteit. Hierna speelde zich de wedstrijd vooral op het middenveld af waarbij VV Avereest voetballend zeker niet de mindere was. In de 74e minuut scoorde PH de 8-3 en Guy van Straaten kwam in de boeken als doelpuntenmaker.

Hierna knakte er iets bij de mannen van trainer Lamberink. En als snel scoorde Sam Hesselink de 9-3. VV Avereest bleef voetballen en men kwam combinerend regelmatig voor het doel van PH. In de 90e minuut schoot Stefan Olde Olthof de 10-3 eindstand in de boeken. Scheidsrechter Braaksma liet nog 7 minuten doorspelen en floot toen voor het einde van de boeiende en vermakelijke wedstrijd.

Een eindstand geeft soms een vertekend beeld van de wedstrijd. Een zondermeer verdiende overwinning voor de mannen van PH uit Almelo. Een surplus aan voetballende kwaliteiten gaf deze middag de doorslag. Voor de tricolores van trainer Lamberink is de forse nederlaag hard en zuur. Er waren echter ook voldoende positieve punten te benoemen. En dat biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. Dit soort wedstrijden zijn (harde) leermomenten. Maar van fouten kan en mag je leren. Voetballend was het deze middag weer prima verzorgd. Met dezelfde inzet, beleving en onderlinge saamhorigheid kunnen er nog veel overwinningen volgen. Hopelijk te beginnen volgende week zaterdag als VV Avereest op bezoek gaat bij de VV Daarlerveen. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling VVA:
Marcel Baas, Bart Koster (Reinier Schotanus), Bernhard Binnendijk, Nick Buiter, Dani Docter, René Koster, Marcel Dijk, Nick vd Belt, Leyon Courtz (Niek Kuiper), Yorick Bonen (Kevin Buiter), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.