VV Avereest pakt periode na gelijkspel in Bruchterveld

Vorige week was de belangrijkste missie voltooid: Tweede worden in de competitie. Zaterdag 26 mei speelde VV Avereest nog in en tegen VV Bruchterveld, wat in principe nergens meer over ging. VVA wordt tweede, Bruchterveld derde. Toch was er nog wel een prijs te winnen voor Avereest. Minimaal een punt was genoeg om op eigen kracht de 2e periode te winnen. En dat gebeurde, het werd 2-2. Al leek het daar in het begin niet op.

VV Bruchterveld had mooie woorden over voor ons elftal, waarvoor nogmaals dank. In combinatie met het warme weer leek het Avereest allemaal te mooi gemaakt. Lesley op de Haar sloeg keihard toe in de eerste tien minuten. Keeper Reinier Zwijns liet een vrije trap binnen gaan in de korte hoek en even later kegelde Op de Haar een crosspass na een stuiter in het dak van het doel. VVA, wat zonder Bernhard Binnendijk en René Koster speelde, leek wat van de leg in de beginfase. Het was Zwijns die de boel op de been hield met een paar knappe reddingen. VV Avereest zette weinig tegenover de aanvalsdrang van de thuisploeg.

Rond het half uur kwam de wedstrijd meer in evenwicht, Avereest liet wat meer van zichzelf zien. Een vrije bal werd door Marcel Baas in de zestien gelegd en niemand raakte het speeltuig aan. De vrije trap viel zo ineens binnen en het stond 2-1. Voor Avereest een sein om nog meer vooruit te spelen. Jurgen Visscher controleerde een listig balletje van Kevin Buiter goed, maar de afronding miste. Even later kreeg Yorick Bonen een opgelegde kans, maar Koen Otten gooide zich voor de inzet. Jeroen Dijk kreeg de bal voor zijn rechter op precies zestien meter, maar hij schoot jammerlijk naast. Ook Niek Kuiper werd eenmaal weggestuurd maar zijn schot miste venijn. Bruchterveld had wellicht al dik voor moeten staan in de eerste helft, maar we gingen rusten met 2-1.

In de tweede helft kwam Sven Joosse al gauw voor Dani Docter en even later werd Yorick Bonen afgelost door Erik Mostert. Jurgen Visscher maakte de 90 minuten vol, fijn! Waar Bruchterveld mogelijkheden liet liggen om afstand te nemen, maakte Avereest gelijk. Een stuiterbal viel over een verdediger van Bruchterveld waar Jurgen Visscher wel raad mee wist. Zijn voortzetting richting Niek Kuiper was goed, die ineens voorzette op de instormende Sven Joosse. Een identieke aanval net als tegen Daarle, en ook nu goed voor een doelpunt! 2-2. Léyon Courtz werd gebracht voor de licht aangeslagen Baas en Lamberink veranderde de opstelling naar een 3-5-2. Remon Pielman en Nick Jonkman, lang niet gespeeld voor VVA1, hielden prima stand in de hitte. Toch moet de conclusie wel zijn dat Bruchterveld de wedstrijd alsnog had moeten winnen. Een paar grote kansen waren niet aan hen besteed en keeper Zwijns maakte daarmee zijn fout in de beginfase goed.

Zo werd de competitie afgesloten als periodekampioen met een gelijkspel tegen VV Bruchterveld, die we veel succes wensen in de nacompetitie. Ook Rijssen Vooruit, succes! VV Avereest heeft een zaterdag vrij en speelt dan op 9 juni 2018 de grote finale op haar eigen sportpark ‘De Balk’. De tegenstander komt uit de wedstrijd Sportlust Glanerbrug – Drienerlo. Winst betekent promotie!!

Klik HIER voor de foto’s.