VV Avereest weet niet te winnen van SC Bant

Na een prima seizoenstart heeft Avereest weer een keer een echt resultaat nodig. Zaterdag 3 november kwam SC Bant op bezoek, de ploeg uit de Noordoostpolder kent een matig begin van de competitie en dus kwamen de punten voor beide ploegen goed uit. VVA miste vandaag Yorick Bonen, hij kampt met een achillespeesontsteking.

De wedstrijd begon uitermate boeiend. Avereest kwam fel uit de startblokken en speelde direct goed rond. Na een paar minuten kwam de bal bij Jurgen Visscher en diens verdediger terecht, maar het speeltuig werd niet goed weggewerkt. Jurgen kon er met de bal vandoor en faalde 1-op-1 niet, via de binnenkant van de paal werd het 1-0! Echter was de eerste kans van Bant ook direct raak. De spitsen van de uitploeg konden de bal vasthouden rond de zestien en vonden aan de linkerkant een gaatje. Het passje werd verzilverd in de lange hoek en het stond weer gelijk. Een domper voor VVA, maar het ging door met goed spel.

Na een minuut of twintig werden een paar flinke duels uitgevochten op het middenveld. Het mocht allemaal door van de prima leidende scheidsrechter Yildiz en de bal kwam wederom terecht bij Visscher en een verdediger van Bant. Jurgen leek een overtreding te maken, maar mocht door. Met de bal aan de voet haastte hij zich richting het doelgebied, daarbij kruiste hij slim voorlangs bij een verdediger. Jurgen werd daarbij gevloerd, maar stond ook al oog in oog met de keeper. Yildiz trok de rode kaart en zo werd het elf tegen tien. De vrije trap op randje zestien werd strak langs de kruising geschoten door Kevin Buiter.

In de fase na de rode kaart speelde Avereest goed veldspel. De bal ging snel rond en er werden openingen gevonden in de defensie van Bant. Een paar minuten later werd het dan ook 2-1 voor Avereest. Via een aantal spelers werd uiteindelijk Jurgen Visscher gevonden aan de rechterkant. Zijn voorzet was op maat, Marcel Dijk kwam hoog en kopte hard in. De keeper kon in eerste instantie nog redden, maar Dijk kon de bal alsnog hard binnen knallen. Een terechte voorsprong voor Avereest en deze werd nog verder uitgebreid. In de omsingeling kreeg Kevin Buiter een paar keer de bal. Hij koos voor een dribbel door de as, maar leek gestuit te worden. Zijn schot met links ging mis, maar werd van richting veranderd! De keeper ging onder de bal door en zo stond het binnen mum van tijd 3-1.

VV Avereest bleef rondspelen om zodoende mogelijkheden te creëren. Deze werden ook gevonden, maar niet verzilverd. Job Lamberink schoot over en Marcel Dijk kreeg de bal niet over de doelman heen. Ook Jeroen Dijk kon niet hard genoeg afdrukken. Bant liet tussendoor van zich spreken na een uitbraak over de rechterkant. Keeper Zwijns redde met zijn voet waarna Wouter Nouwels kon wegwerken. Ondanks het goede spel in balbezit liet Avereest de bezoekers terugkomen in de wedstrijd. De sterk spelende spits van SC Bant kon de bal al een paar keer goed vasthouden en dat lukte hem ook vlak voor rust. In de tegenaanval werd er niet ingegrepen en de linksbuiten werd bereikt. Ook Wouter Nouwels kon niet ingrijpen toen een dribbel naar binnen werd ingezet. De bal werd onhoudbaar in de hoek geknald en zo stond het ineens 3-2. VVA mocht het zichzelf aanrekenen dat Bant met een strijdbaar gevoel de kleedkamer in kon gaan voor de theepauze.

Na rust sneed Avereest zich nog verder in de vingers. Reinier Zwijns wilde een achterbal snel inspelen op René Koster maar de inspeelpass kwam in de voeten bij een voorwaartse van Bant. In die gekregen mogelijkheid moest Koster ingrijpen en dat kostte hem zijn tweede gele kaart. VV Avereest speelde een heel andere helft dan het eerste bedrijf en moest dan ook de 3-3 incasseren. Keeper Zwijns pakte geweldig een harde inzet, maar bij de corner kon er vogelvrij worden ingekopt.

In het vervolg van de wedstrijd kon het beide kanten op. VV Avereest had meer balbezit maar kon niet meer de kansen creëren wat in de eerste helft wel lukte. Daarentegen werd de spits van Bant wel beter aan banden gelegd. De uitploeg kreeg de eerste grote kans op de voorsprong, maar de kopbal ging naast. In de slotfase kreeg de ingevallen Niek Kuiper een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het voordeel van VVA te beslissen. Hij kon een slecht schot oppikken op de penaltystip. In de draai schoot hij echter hard en gehaast over, terwijl Kuiper alle tijd had om rustig binnen te schieten. Het mocht niet zo zijn. Scheidsrechter Yildiz trok in de blessuretijd nog tweemaal rood voor SC Bant en zo eindigde de uitploeg de wedstrijd met acht (!) man. Even later floot Yildiz af en werd het dus 3-3 op Sportpark ‘de Balk’.

Zo had VV Avereest hier eigenlijk een driepunter moeten pakken maar mag het zichzelf aanrekenen dat dit niet gelukt is. Bijkomend nadeel is dat sterkhouder René Koster geschorst is voor de derby tegen SCD’83 op 17 november. Ook kreeg Job Lamberink deze week slecht nieuws te verwerken. Zijn knie is dermate versleten dat hem het strenge advies is gegeven om te stoppen met voetballen. Job besloot daarom om nog te voetballen tegen SC Bant en daarna zijn voetbalschoenen op te bergen. Een aderlating voor de selectie van VVA maar bovenal een grote domper voor hem zelf.

Volgende week is VV Avereest vrij. Opstelling VVA: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter; Courtz (Kuiper), M. Dijk, Buiter, J. Dijk; Lamberink, Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.