VVA 3 – Kloosterhaar 3

Afgelopen zaterdag moest Das Dritten haar laatste competitiewedstrijd spelen. De tegenstander was het derde elftal van Kloosterhaar. Dat elftal bungelde al de gehele competitie onderaan de ranglijst, maar zoals in de uitwedstrijd een week daarvoor wel bleek, had het verse spelers gekregen. Enkele daarvan waren ook te zien op de elftalfoto van hun 1e, maar enfin.

Avereest was dus gebrand op revanche. Net als de zon. Hoewel ik niet zeker weet of die op revanche uit was, een ding weet ik wel: branden deedtie! DGL had alle selectiespelers van dat weekend in de mail gezet met daaronder de wekelijkse taakverdeling. Iedereen kwam in een korte broek aangelopen met een snelle planga op zn snuit. Behalve dogger, want die is naast mens ook ginger en kan dus niet zo tegen de zon.

Toen de tijd die DGL ons bevolen had om aanwezig te zijn al verstreken was, begon Spieker een beetje onrustig te wiebelen. Hij had namelijk door dat Koksie niet meer op tijd kon komen. Normaal zou Spieker nooit wat zeggen om iemand erbij te lappen, omdat hij bang is dat karma hem achterna komt en hij, op welke manier dan ook, de volgende keer te laat komt. Maar nu was het dus de laatste wedstrijd van het seizoen, dus wat kan er nog fout gaan?

Toen Koksie nog maar net een paar parmantige stapjes op het sportpark had gezet, hoorde hij al de galmende stem van Spieker: “Kratje pils voor Allan!! Veeeel te laat!!” Koksie checkte de tijd en zag dat het inderdaad al te laat was. Hij bood grijnzend zijn excuses aan en accepteerde de straf. Spieker lachte zachtjes in zijn vuistje en had een hartslag van 130. Nadat we Dogger hadden uitgelegd dat zelfs gingers met 30 graden geen lange mouwen aan mochten, gingen we de kleedkamer in om ons om te kleden. Iedereen zat inmiddels al en wachtte op de laatste speler die de tas wel naar binnen zou tillen, maar er kwam niemand meer. Er werd even snel in de mail gekeken wie daarvoor verantwoordelijk was en dat waren Koksie en… jawel, Spieker! De twee kornuiten hadden allebei de mail niet gelezen dus de tas lag nog bij mevrouw Mosterd in de garage. U kunt de straf op zulks vergrijp wel raden.

De volgende namen waren door DGL aangewezen om de Kloosterhenkies te vernederen. Aangezien er flink doorgewisseld ging worden zet ik ze in random volgorde neer. Dit zijn ze:
#, Kale Pirlo, Piele, Oublie, Strik, Skippy, Spieker, Bert, Pinkel, Dogger, Denise, Ecke, Katoekan, Mengsmeer, Kocksie en Bonemans. In tegenstelling tot Kloosterhaar leenden wij spelers uit aan hogere elftallen en deze keer was Dildo de lul. (haha)

Het voetbal leek helemaal nergens op. Kocksie scoorde nog de 1-0. Kloosterhenkies de 1-1. Bert schoof na een heuse goede aanval de 2-1 binnen maar enkele minuten later stond het al 2-2. Er werd flink doorgewisseld. Avereest kreeg nog een makkelijk gegeven penal. Pinkel ging de bal ophalen om die penal te verzilveren maar Bonemans had andere plannen. Omdat Bonemans toch lid van de staf is, gaf Pinkel een beetje beduust de bal aan onze bebrilde assistent leider / rots in bange dagen. De keeper van Kloosterhaar, die overigens totaal niet onder deed aan zijn collega die bij hun eerste op de foto staat en een week daarvoor tegen ons derde meedeed, wist dat Bonemans een aardige trap in huis had. Hij koos een hoek, en dat was dezelfde die Bonemans had uitgezocht en zo bleef het dus 2-2. Niet voor heel lang want de Kloosterhenkies maakten er snel 2-3 van. Dit werd ook de einduitslag.

Zo eindigde het seizoen toch een beetje in mineur. Dit was echter maar heel even, want de geleverde kratjes bier waren ondertussen lekker koud geworden en dat smaakte prima met dat warme weer. Na nog een tijdje bij de kantine op het terras gezeten te hebben, gingen we ons opmaken voor de kroon op die dag: een barbecue bij Blubsie in de tuin! Een week daarvoor was dat plan geboren en die dag zaten er 23 ontblote bovenlijven aan de hoogeveense weg te genieten van een stukske vlees en een koud flesje bier.

Dit was een prima afsluiting van weer een seizoen. Wat nu nog rest is het weekendje weg. Daarover zal, ons kennende, ook wel een verslag op volgen. Ik heb geen zin om iedereen een cijfer te geven, dus zomaar een paar.

Blubsie: 9 Goed geregeld, mooie tuin, rare schutting
Mengsmeer: 9 Jazeker! Weer een voldoende voor onze half mens half uitlaat. Hij had de tv geregeld zodat we de champions league konden kijken. Verslag van die wedstrijd staat onderandere op VI.nl
Dogger: 9 Heeft de hele avond alles gebakken. Het enige wat wij hoefden te doen was zorgen dat hij een flesje bier had.
Karma: 10 Heeft er weer voor gezorgd dat Spieker een krat bier moest in doen