VV Avereest gaat tweede worden in 4D Oost!

Wellicht was de competitie een stuk spannender geweest als PH niet in de vierde klasse terecht was gekomen. Toch moeten we hier niet teveel naar kijken. Het zijn op dit moment de regels en de club uit Almelo is vandaag dan ook officieel kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd! Het was voor de andere clubs in de top zaak om tweede te worden. Dit geeft de beste papieren voor de nacompetitie, namelijk één finale nacompetitiewedstrijd die thuis wordt gespeeld. VVA stond er goed voor en heeft het gisteren bewerkstelligd! Rijssen Vooruit bleef dit seizoen thuis ongeslagen door van VV Bruchterveld te winnen (2-1). VV Avereest won van SP Daarle (5-0) waardoor de strijd om plek twee is beslist!

Trainer Stef Lamberink had een grote selectie tot zijn beschikking waardoor hij voor verschillende keuzes stond. In eerste instantie had VVA een waanzinnige bank met Erik Mostert en Marcel & Jeroen Dijk, Léyon Courtz, Nick Jonkman en Remon Pielman. Marcel Dijk verscheen echter toch aan de start nadat Marcel Baas geblesseerd uitviel in de warming-up. René Koster bleef de aanvoerder van de Balkenezen. Lamberink eiste dat de wedstrijd in het eerste kwartier werd beslist en dat gebeurde.

VVA ging wervelend van start. Marcel Dijk kwam al snel 1-op-1 waarbij de keeper de winnaar was. De thuis debuterende Sven Joosse trapte de corner, wat nog een hoekschop werd. Ditmaal vond hij Niek Kuiper die opdook achter de eerste paal! 1-0 na een minuut of acht. Vlak daarna werd een aanval over veel schijven doeltreffend afgerond. Vanuit de opbouw ging de bal rond en via Nick Buiter kaatste Yorick Bonen op Niek Kuiper. Zijn pass werd op waarde geschat door Jurgen Visscher, die op zijn beurt Marcel Dijk voor de keeper zette. Koeltjes werd het speeltuig in de lange hoek gelift, 2-0. Het publiek ging er goed voor zitten en krijg de ene na de andere aanval te zien. SP Daarle kon er niets tegenover zetten. Een omschakelmoment werd supersnel uitgevoerd, Marcel Dijk stak Niek Kuiper werd aan de rechterkant. De instormende Sven Joosse werd strak aangespeeld en hij schoof de bal met keeper en al in het net!

Na een minuut of 25 zakte het tempo in de wedstrijd en was de middenfase niet denderend. Vervelend was wel dat Kevin Buiter na een krachtige kopbal in de lucht een duw kreeg en vol op zijn rug terecht kwam. Even later kreeg Niek Kuiper een inzet vol in zijn kruis. Niek kon een aantal minuten niet doen wat hij normaal doet, maar toen het klokkenspel weer op de juiste manier was ingedaald snoepte hij de bal uit de handen van de keeper. Voor rust werd het daardoor nog 4-0. Kevin Buiter stapte uit in de rust, hij werd vervangen door Léyon Courtz.

Het spelbeeld was hetzelfde in de tweede helft. VVA probeerde meer doelpunten te maken en bleef druk houden op Daarle. Sven Joosse werd gewisseld voor Jeroen Dijk en hij bereidde direct een aanval voor die werd afgemaakt. Een crosspass kwam uiteindelijk bij Nick Buiter terecht die Jurgen Visscher voor de keeper zette. Hij omspeelde de keeper en maakte de 5-0. Jurgen werd daarna gewisseld voor ‘good old’ Erik Mostert, die zijn rentree in de selectie maakte met het oog op de nacompetitie. Erik mocht dus ook spelen en kreeg een aantal kansjes om te scoren, dit lukte helaas niet. Het publiek vermaakte zich echter prima en moedigde Erik luidkeels aan.

De wedstrijd werd zodoende uitgespeeld en de prima fluitende leidsman dhr. van Kammen floot na 90 minuten voor het einde. Een paar minuten later werd bekend dat Rijssen Vooruit het eindsignaal had gehaald tegen Bruchterveld en de voorsprong niet meer had weggegeven! De tweede plek is binnen. Trainer Stef Lamberink werd door het bestuur gefeliciteerd met het behalen van zijn TC2 diploma en zoon Matteo kreeg een Tricolore shirt. Luidkeels werd Stef toegezongen door met name Das Dritten voor het behalen van de tweede plek. Een klein feestje ontstond zodoende in de kantine, al heeft VV Avereest nog niets.

Wel is zeker dat er op 9 juni een spektakelstuk staat te wachten. Een mooier affiche (naast kampioen worden) kan eigenlijk niet: Eén wedstrijd, 90 minuten knokken en dan zien of promotie is behaald. Geen rondes of uitwedstrijden, geen uitgoals, nee. Gewoon knallen op 9 juni en dan gaan we het zien! Bent u er ook bij? Een overweldigende steun is nodig!

Opstelling VV Avereest: Zwijns; N. Buiter, Koster, Binnendijk, Docter; Kuiper, M. Dijk, K. Buiter (Léyon Courtz), Sven Joosse (Jeroen Dijk); Yorick Bonen en Jurgen Visscher (Erik Mostert).

Klik HIER voor de foto’s.