VVA overtuigend langs MVV ’69

Avereest begint de competitie met een overtuigende overwinning op MVV

Met een stralend zonnetje werd om half drie afgetrapt en daarmee de competitie 2017 / 2018 begonnen. Avereest begon goed, met een fraai schot van Marcel Dijk dat naast ging. In de negende minuut kreeg Avereest een vrije trap op de punt zestien. Jeroen Dijk chipte deze over de muur en Marcel Dijk was de enige die slim kwam in lopen. Met zijn rug naar het doel verlengde hij de bal en daar had MVV niet op gerekend: 1-0. Vier minuten later had Avereest meerdere mooie combinaties en deze eindigde bij Marcel Baas, die de 2-0 in schoot. Na een kwartier spelen was het Jurgen Visscher die niet ver naast kopte. In de twintigste minuut maakte Marcel Baas de 3-0. René Koster stak Jurgen Visscher de diepte in. Hierna had Avereest meerdere schotkansen en de droge schuiver van Marcel Baas belandde in het doel. In minuut 26 was Reinier Zwijns goed wakker bij een sporadische uitbraak van MVV. Avereest bleef de bovenliggende partij. In de 38e minuut lanceerde Marcel Baas Jurgen Visscher de diepte in en hij maakte zonder problemen de 4-0. Slechts drie minuten later was Jurgen Visscher op snelheid weg van zijn man en schoot in de korte hoek de 5-0 in het doel. Op slag van rust was Jurgen weer het goudhaantje. Na een voorzet van Bart Koster tikte Jurgen Visscher de 6-0 in. Een zuivere hattrick in slechts zeven minuten.

De tweede helft hervatte Avereest afwezig en ineens hobbelde een afstandsschot voorbij Zwijns: 6-1. Hierna had VVA twee mooie aanvallen, maar de schoten gingen over. In de 67e minuut kopte Jurgen Visscher op de lat. De tweede helft bleef gezapig. Dertien minuten later was Visscher in worsteling met de doelman, maar de scheidsrechter liet doorspelen in plaats van een strafschop toe te kennen. In de 81e minuut vond Avereest dan toch weer het doel. Het werd 7-1 middels een mooi hard afstandsschot van Yorick Bonen. Kort hierna verrichtte de keeper uit Marle redding op een schot van Bart Koster. In de slotminuut zette Marcel Baas de eindstand op het scorebord, met een fraai schot zette hij een punt achter deze wedstrijd: 8-1.

Met deze zeer ruime uitslag van de eerste wedtrijd dachten velen dat hiermee wel de koppositie werd gepakt, ware het niet dat nieuwkomer PH Almelo met maar liefst 0-9 bij Daarlerveen won. Volgende week kan Avereest de borst nat maken want dan speelt het in Almelo bij koploper PH. Een interessante wedstrijd waarin kan blijken hoe de verhoudingen liggen.

Opstelling Avereest: Reinier Zwijns, Dani Docter, René Koster, Nick Buiter, Bart Koster, Jeroen Dijk (Nick van de Belt), Marcel Dijk (’46, Bernhard Binnendijk), Marcel Baas, Leyon Courtz (’53 Reinier Schotanus), Jurgen Visscher en Yorick Bonen.

Klik HIER voor de foto’s.