1 april oefenwedstrijd tegen de kampioen van vorige seizoen

Na een mooie serie overwinningen vond trainer dat er nog wel een oefenwedstrijd bij kon voor de belangrijke wedstrijd van zaterdag. De tegenstander zou SVV56 zijn, de kampioen van vorig seizoen. Het was 18.45 en we zaten in spanning in de kleedkamer met z’n 11en.

De trainer nam het woord:  dames dit is een oefenwedstrijd, dus lekker voetballen en werken voor elkaar en geen stress bij een doelpunt tegen.
De opstelling zou nieuw worden  4 4 2, achterin van links naar rechts: Esmee, Moniek, Myrna en Mariska. Dan hebben we van links naar rechts op het middenveld: Tessa, Marith, Anouk en Fiene. Voorin waren Ruth en Iris de dames van dienst. Kayleigt en Tryntsje  zouden later aansluiten.

De trainer zag sommige speelsters bedenkelijk kijken.

We namen de taken door. En op naar het veld voor de warming up pass en trappen met derde man en positiespel. Onze keepster Rochelle werd ingeschoten door keepertrainer Erik.
19:45 klonk het aanvang signaal. Er werd gelijk opgeschoven en gelijk mooi en goed gecombineerd. Met de tegenstander onder druk kwamen er gelijk kansjes.
De trainers zagen: goeie loopacties, felle duels en het goed vastzetten van de tegenstander en waren ook zichtbaar tevreden de support langs de lijn en in de dug out ook.
Na 22 min. was het dan Myrna die met een top combinatie met Ruth de score opende. Ondank het nieuwe systeem zag je ons op en inleven in de wedstrijd en na 27 min was het dan ook 2-0 door Anouk die met 1 van haar mooi snelle acties top afwerkt, keepster kansloos.
We blijven aanvallen ondanks dat de dames van SVV ook geregeld even op onze heft zijn met kansen en kansjes. Min. 35. Iris wordt weer eens weggestuurd door Ruth met een mooie steekbal en schiet meedogenloos hard in. 3-0. Wie had dat gedacht op voorhand, we werkten we speelden goed over we sloten aan we schakelden goed.
Nog voor rust schoot een opkomende Myrna van buiten zestien de 4-0 snoeihard langs de keepster.

Het signaal voor de rust klonk

Met kopje thee en 2 koffie voor de trainers werd er veel besproken iedereen was opgetogen incl. de trainers. De trainer nam het woord en kwam al snel tot de conclusie dat er bijna niks op te merken viel. Dames zo spelen waren zijn woorden.
Ondertussen waren Trynstje en Kayleigh ook aangesloten. Kayleigt nog licht geblesseerd. Er werd door Johan besloten haar te sparen voor zaterdag.
Terug op het veld  in de zelfde opstelling klonk het signaal.
Wat er bij SVV in de kleedkamer besproken of omgezet was wisten we niet  maar we kwamen gelijk onder druk en na 7 min was daar de aanvoerster met de 4-1.  Rochelle kansloos.
Aftrappen en door was het devies, maar weer verloren we balbezit en weer was het de aanvoerster van SVV die onze 16 in pingelde en de 4-2 scoorde. De trainer wisselde onze legendarische nummer 4 top spelende Tessa  voor Tryntsje.
Hier waren wij niet van gediend, de trainer riep en nu door dekken en breed maken. Met deze woorden  kregen we de wedstrijd weer enigszins weer onder controle. Aanvallen werden vakkundig afgeslagen en de kansjes kwamen er weer voor ons.
De wedstrijd ging even gelijk op en over en weer er werd weer goed gecombineerd en omgeschakeld. In de 69 ste min. moet onze Fiene eraf  met een lichte lies blessure en kon Kayleigt toch nog even wat minuten maken. In minuut 70 van de wedstrijd  kreeg Iris het nog maar eens op de heupen en ging met bal aan de voet over 40 meter op de keepster af, maar besloot op grote afstand snoeihard af te drukken om de 5-2 te maken. Wat een schot. 5-2!!!!
SVV bleef komen  maar we konden de wedstrijd wel redelijk controleren. 5-2  zou ook de einduitslag worden. Speelsters tevreden, trainers zeer tevreden.  Iris woman of the match.

Al met al leerzame pot voetbal en goed voor ons vertrouwen en zelfvertrouwen naar zaterdag toe.