16 maart Wedstrijd VVA VR1 – Gramsbergen VR2

Aanhaken of afhaken…..?????

“De Dames treden vandaag als enige thuis aan tegen Gramsbergen VR2. VVA staat 4e, Gramsbergen 2e. Het is nu aanhaken of afhaken richting de top”

Zo dan! Infobrug is duidelijk en legt de druk er volop bij de dames en begeleiding voor deze belangrijke thuiswedstrijd. Vooraf dient wel opgemerkt te worden dat VVA 2 wedstrijden minder heeft gespeeld en 8 punten minder.  De snelle rekenaars onder ons weten intussen dat winst vandaag dus erg belangrijk is, als we er dan vanuit gaan dat de andere 2 wedstrijden ook gewonnen worden staan we als VVA boven Gramsbergen. Er komen nog meer wedstrijden aan uiteraard, maar een goed begin is het halve werk en dus zal vandaag deze pot gewonnen moeten worden.

Tegen half 2 waren bijna alle dames al op het sportpark, nadat Roos (nog ff op en neer naar Zwolle om haar keepersspullen op te halen) er ook was kon de voorbereiding beginnen. Een aantal dames van Gramsbergen had al vlaggetjes opgehangen in het doel, was dit bedoeld om ons gemotiveerd te krijgen om de 3 punten en dus de feeststemming in Balkbrug te laten?? Nee, de keepster bleek jarig te zijn. Nog van harte gefeliciteerd!

Tijdens de wedstrijdbespreking nam Johan de opstelling door en gaf hierbij aan dat er fanatiek en fel gespeeld moest gaan worden.  Duels winnen, in balbezit elkaar coachen en ruimte zoeken, bij balverlies volle bak erop enz enz enz. Serieuze vaktaal van de trainer.  Met deze boodschap begonnen we aan de warming up op het winderige sportpark. De wind liet van zich spreken, ballen en hoedjes waaiden over het veld en zelfs doelen aan de zijlijn waaiden om.  Doordat de motivatie en concentratie vandaag top was had deze atmosferische storing geen invloed, de warming up ging goed en iedereen was lekker opgewarmd en klaar voor de strijd die om 14.30u begon. De 1e helft hadden we wind tegen, dat zorgde gelijk al voor aantal diepe ballen van Gramsbergen en moest Roos al snel haar eerste redding verrichten. Geen probleem voor onze keepster die wekelijks hard traint en laat zien dat ze steeds beter wordt!

Nadat Myrna een mooie bal gaf op Anouk, die net gemist werd klonk vanaf de bank ineens de kreet: “man down”.  Esmee blijkt op de grond te liggen, maar gelukkig kan onze linksback verder spelen. De vrije trap wordt genomen door Moniek, echter is van een doelpunt nog geen sprake. De wind zorgt regelmatig voor rare capriolen op het veld, de bal beweegt ineens anders en dat maakt het lastig voor beide teams. Dat er wekelijks goed getraind wordt is te zien, er wordt strijd geleverd en ook wordt er best goed gevoetbald ondanks de wind.

Echter komt Gramsbergen op 0-1 nadat er vanuit een corner wordt gescoord. Geen probleem voor de ladies, er is nog tijd genoeg. Nadat een aantal aanvallen over en weer gaan komt onze spits Ruth in balbezit, passeert haar tegenstander en nadert het doelgebied van Gramsbergen. Tja wat doe je dan als spits. Scoor jezelf of…. Gevolg was een mooie steekpass en werd de gelijkmaker door onze snelle linksbuiten Tess heerlijk binnen getikt.

Weer gaat het spel heen en weer, Gramsbergen maakt goed gebruik van de wind en probeert met diepe ballen ons onder druk te zetten. Dat lukt en al snel komen ze op 1-2 en even later op 1-3. Het positieve aan deze middag is dat onze dames totaal niet onder de indruk zijn van deze achterstand en gelijk na de aftrap weer lekker gaan voetballen en op zoek naar een doelpunt. Wanneer Tess vanaf de linkerkant de bal neerlegt bij Ruth, maakt onze spits vanaf +/- 16 meter met een prachtige boogbal over de keepster heen de aansluittreffer 2-3. Na nog wat voorzetten, kopballen en Anouk die a la Messi  4 man passeert maar het helaas niet kon afmaken is het rust.

Moniek en Fiene worden gewisseld voor Tryntsje en Iris van der Linde en beginnen met de wind in de rug aan de 2e helft. Ook de supporters hebben de zijlijn weer opgezocht, behalve Bjorn die zeer positief aan het coachen was vanaf de bank. In de 2e helft waren we lekker op dreef en dat zorgde voor aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Gramsbergen. Vanuit een corner van Myrna was het dan toch Iris van de Linde die de gelijkmaker binnen tikte. Wat een spanning!! Met nog zo’n 10 minuten te gaan werd Tess in het strafschopgebied naar de grond getrokken en gaf de scheids een penalty. Gramsbergen was het hier echter niet mee eens, maar er was deze middag geen VAR aanwezig en dus kon de penalty gelijk genomen worden.
Deze werd door Ruth binnen geschoten en stond er 4-3 op het scorebord. Dit was ook de eindstand en na het eindsignaal was er enorme vreugde en blijdschap op het veld.  Wat een heerlijke pot voetbal en geweldig om te zien dat de dames een 1-3 achterstand wisten om te buigen naar de 4-3 winst.

In de kantine ontving Ruth de medaille als “Woman of the Match” voor haar 2 doelpunten en assist.

Klasse gespeeld dames!!!