4 mei VVA vr1 – Voorwaarts VR1

Om half 3 gaf de scheidsrechter het startsignaal van de wedstrijd tussen onze dames en die van Voorwaarts op het hoofdveld van sportpark de Balk. Een scheidsrechter was voor deze wedstrijd nog wel even een dingetje, maar Nick Buiter nam deze taak top voor zijn rekening. We creëerden al snel een goede kans die maar net voorlangs ging. We waren overduidelijk beter. De keeper van Voorwaarts hield het team op de been, en zo kwam ze ook uit op de actie van Ruth. De keepster raakte de bal met haar handen buiten het 16-meter gebied en VVA kreeg een vrije trap op een mooie plek voor het doel. Myrna staat achter de bal en de bal gaat rakelings over. Na 25 minuten is het wel raak voor Myrna uit de kluts, de 1-0 ligt verdient binnen. Niet veel later, met nog 10 minuten tot de thee, is het wederom raak. Dit keer is het Anouk, ze neemt de prachtige bal van Tess bij de tweede paal aan en schiet deze rustig binnen. Met deze 2-0 stand gaan we ook aan de thee.

Na de rust kwamen Iris van de Linde en Marit voor Linda en Kayleigh. Weer zijn we overduidelijk de betere ploeg. We combineren goed, komen vaak bij het doel en geven prachtige steekballen, maar scoren wil nog niet echt lukken. Elke poging tot aanvallen van Voorwaarts wordt kalm uitverdedigd door onze sterke verdediging. Dan vindt er nog een wissel plaats, Daphne komt in het veld voor Esmee. Die kan er echter snel weer in, omdat Marit niet meer kon. Met nog een kwartier op de klok, slingerde Tess een corner perfect voor op het hoofd van Iris, zij knikt hem prachtig binnen. Na heel veel kansen gefilmd te hebben om maar een goal op beeld te krijgen, heeft Linda de goal weten te filmen. Het blijft niet bij 3-0, de marge wordt met nog een doelpunt vergroot door Iris, die de bal nog mooier naar binnen werkt dan de derde. Met een halve omhaal legt ze deze over de keeper heen. 4-0 is dan wel de eindstand en zo blijven de dames vol in de race voor de derde plaats.

Tess werd tot woman of the match benoemd door Rochelle. Maandag spelen de dames al weer, dan in Dedemsvaart tegen JVC vr2.