Valse start VVA 2

Valse start.  

Met de tranen in mijn ogen ben ik toch genoodzaakt een verslag te typen. Afgelopen zaterdag begon voor ons de competitie in en tegen Mariënberg 2. Ik heb totaal geen motivatie om dit verslag te gaan typen, ik kan u dus ook op voorhand zeggen dat de popcorn, het bier en bovenal het enthousiasme om dit verslag te lezen overbodig zijn. 

Toen ik dit verslag wilde typen had ik constant last van een stoorzender, hieronder volgen wat fragmenten die door zijn hoofd speelden.

De spion: ter voorbereiding op de wedstrijd Mariënberg 2 – Avereest 2:
Ik ben door Mariënberg 2 gedwongen Avereest tijdens de trainingen te bespioneren, er vielen mij gelijk een aantal dingen op, niet per se refererend aan het aller 2e, maar aan de hele vereniging: Ze vonden me allemaal heel knap, ze vonden mijn haar mooi en ze zeiden ook dat mijn naam nogal veel voorkomt in deze vereniging. Ik, nog steeds proberend mezelf zo onopvallend mogelijk te maken, train al een langere tijd mee met tweede van Avereest, de zwakte ligt vooral op de rechtsback-positie. Het valt mij op dat daar soms iemand loopt die dezelfde achternaam heeft als ik. En nog een bekende, hij liep nog wel eens naakt door ons huis heen. Hij is inmiddels vervangen. Zullen ze doorhebben wie ik ben, en wat mijn functie in deze competitie werkelijk is? Vast niet, ik val niet zo op vind ikzelf. En het intellectuele niveau in dit team is beneden alle peil. Ik heb namelijk Universitair gestudeerd, dus. 

De spion: de desbetreffende ochtend van de grote dag. 

Vandaag is het zover, ik moet mijn spionage-rol gaan waarmaken, ik moet zo slecht spelen dat de ballen die ik aanraak, of niet aanraak, veranderen in een kans, al dan niet in een goal voor Mariënberg. Ik probeer het gewoon in de eerste helft, zodat ik in de tweede helft niet meer zo opval, ik word dan denk ik toch gewisseld, als ze het maar niet doorhebben… 

Ik ga lekker op de fiets naar het sportpark, een keer wat anders, het is toch lekker weer. In ieder geval nog iets moois aan deze dag. De trainer was nog goed gemutst voorafgaand aan de wedstrijd, ik denk dat hij me in de rust gaat afzeiken, iets over kopballen ofzo. Als hij mijn haar maar wel mooi vindt, daarom kopte ik namelijk niet. Ik ben ook superzenuwachtig en heel bang dat ik door de mand val straks. Ik houd me vanaf nu stil.

Aftrap: de opstelling maakt niet meer uit, iedereen was vandaag lid van v.v. Mariënberg. 

Avereest begon nog wel redelijk, er werd bij vlagen wel prima gecombineerd en het druk zetten verliep voor korte tijd aardig. Niet heel veel later viel overigens de eerste goal voor Mariënberg, via onze rechtsback, ik kan niet op zijn naam komen, zijn haar zat vandaag wel heel mooi. Ook de 2-0 en 3-0 mogen op zijn conto worden geschreven. Alles wat er fout ging in de eerste helft  leek zijn schuld, hij had het vandaag niet, kwam dat omdat hij op rechtsback stond i.p.v. centraal achterin? Of speelde er meer? 

We gingen rusten met een 3-0 achterstand. Er is iemand die even door me heen praat, wacht even. 

De gedachten van de spion in de rust: %$#$@%$#$%#@ ze hebben me sowieso door!!! Alles ligt aan mij, ik ben een verrader, een loeder, een nepperd!!!! Ik zat nog niet 5sec. aan mijn theetje en de trainer keek gelijk naar mij, ¨Als ¨pieperdepieppieppiep¨ niet zijn hoofd weg trekt als hij moet koppen dan hadden we misschien wel voor gestaan?!?!?¨ Ze zijn allemaal boos op mij, en terecht. Ik ben de oorzaak van deze achterstand. Als ik nu word gewisseld, weet iedereen dat er meer achter mijn persoon speelt. 

Trainer Frans werd terecht boos in de rust: ¨Als dit ons niveau is verliezen we nondesjenkie nog van FC Ballenbak 25¨, was een term die de revue passeerde. 

Wissels in de tweede helft: De rechtsback-positie werd frappant genoeg vervangen door Stefan aka Kamikooiker. Dat ging ten koste van iemand die niet een te gekke eerste helft speelde. Ook Marlboro en Zwen kwamen er uiteindelijk in. 

Over de tweede helft is inhoudelijk niks te zeggen behalve dat Marlboro nog een superdrieste steekpass gaf waar helaas niks mee gedaan werd. De 4-0, 5-0 en de 6-0 vielen uiteraard ook in deze helft. Noemenswaardig is nog wel dat de laatste man van Mariënberg, een ongelofelijke houthakker met krullen, EN een fucking zachte ¨Gggggggg¨ onze spelers nog wel een paar keer bijna het ziekenhuis in schopte. Het enige positieve aan deze dag is dat we allemaal nog leven. Feit is dat vandaag ontzettend slecht was en dat het zaak is om onszelf toch echt te gaan herpakken als we nog fatsoenlijke potjes willen spelen. En daarmee uit. 

Doei. 

De spion: na de wedstrijd. 

Ik weet niet zo goed of ik nou mijn werk goed of juist slecht gedaan heb, feit is wel dat ik me de ogen uit de kop schaam voor mijn optreden van vandaag. Ik ben door Mariënberg gevraagd in hun team te komen spelen, ze konden nog wel een knappe jongen gebruiken om het gemiddelde uiterlijk wat op te krikken. Ik heb nee gezegd. Ik sta hier boven. En om mezelf nog onopvallender te maken ben ik na de wedstrijd direct via de vluchtroute op mijn fietsje over het Katingerveld huiswaarts gecrosst. 

Omdat ik vandaag de oorzaak was van de nederlaag doe ik 150eu in de boetepot, en doe ik de eerstvolgende super-saturday voor de hele kantine een drankje en ak-bal met mayo op tafel. 

Sorry namens de spion. Vergeef het me. 

Doei. 

p.s. 

Zoals u wellicht hebt meegekregen is Avereest 2 gelijk geëindigd in de bekerpoule met USV en SV Nieuwleusen. Nu moeten wij dus strafschoppen gaan nemen om te beslissen wie het bekeravontuur verder mag ondergaan. Nu heeft RTV Oost daar lucht van gekregen en zijn zij welwillend om daar een mooie reportage van te maken. U kunt ons dus met een beetje geluk binnenkort op TV zien. En dat wilt u. 

Voor zover wij weten heeft tot nog toe alleen RTV Oost zich gemeld, andere zenders (behalve SBS 6, want dat is een campingzender, en dat past niet bij een decadent team als VVA 2) zijn welkom. U kunt bellen met dhr. E. Mostert of F. Seinen, nummers op te vragen bij het hoofdkwartier aan de Hoogeveenseweg 34A, te Balkbrug. 

Tot ziens.