VV Avereest verliest geflatteerd van VV Hoogeveen.

VV Avereest heeft vanmiddag een geflatteerde nederlaag geleden tegen Hoogeveen. Na een 0-1 ruststand stond er na 90 minuten een eindstand van 0-5.

Na een week met allerlei ontwikkelingen m.b.t. maatregelen, wel/niet spelen en/of trainen stonden vanmiddag de elftallen van VV Avereest en VV Hoogeveen op sportpark de Balk aan de aftrap.

Het reguliere programma was door de KNVB geschrapt voor vandaag. Verenigingen die nog een inhaalduel in het verschiet hadden, mochten deze op vrijwillige basis en in onderling overleg gaan spelen.

Avereest had vorige week een keurige overwinning behaald en hoopte deze lijn door te trekken. Hoogeveen is de laatste weken in de ‘winning mood’ en voor hen was het belangrijk om de aansluiting met de koplopers te behouden. Voor Avereest was het een tegenvaller dat Wouter Nouwels zich op het laatste moment moest afmelden. Dani Docter startte voor het eerst na een vervelende blessure  weer in de basis.

Om 14.00 uur gaf scheidsrechter van Gelder het signaal om te beginnen. Hoogeveen startte voortvarend! In de 3e minuut lag de 0-1 al achter doelman Zwijns. Sommigen dachten waarschijnlijk: dit kan er ook nog bij. Grijze lucht, druilerige regen, geen toeschouwers en direct op achterstand. Het siert de ploeg van trainer Lamberink dat men niet uit het veld geslagen was.  Men pakte de draad weer op en de wedstrijd was geruime tijd in evenwicht. Hoogeveen had meer balbezit, maar echt grote kansen werden er niet (meer) gecreëerd. De wedstrijd speelde zich veelal op het middenveld af.

Het voetballend vermogen was duidelijk zichtbaar aan Hoogeveen kant. Avereest stelde daar een gezonde portie werklust tegenover. Men voetbalde bij vlagen heel aardig en dit leidde in de 30e minuut tot een prima voorzet van Maarten Pol. Jurgen Visscher kopte de bal helaas net naast.

De achterhoede van Avereest stond in deze fase prima opgesteld en zo kon menig Hoogeveen aanval in de kiem worden gesmoord. Met een 0-1 stand ging men rusten.

Avereest kwam goed uit de kleedkamer. Er werd goed druk gezet en duels werden gewonnen. In de omschakeling is Hoogeveen echter levensgevaarlijk en dit leidde in de 55e minuut tot de 0-2.

Opnieuw rechtte de Louwdijk-Rooth formatie de rug en men bleef doorgaan waar men aan de tweede helft mee begonnen was. Met veel inzet en enthousiasme naar voren voetballen om zo te proberen de aansluitingstreffer te realiseren. In de 60e minuut gaf Jurgen Visscher een perfecte voorzet op Sven Joosse. Sven deed in principe alles goed, de doelman van Hoogeveen ook en hij redde met zijn voet.

Om toch nog iets te forceren kwam de (niet helemaal fitte) René Koster in het veld. Hij ging in de punt van de aanval spelen waar hij normaal gesproken in de achterhoede staat opgesteld. Avereest bleef zoeken naar een doelpunt. Er ontstond zo wel meer ruimte achter de defensie van Avereest en dat is iets waar Hoogeveen wel raad mee weet. Hoogeveen speelde een aantal overtal situaties niet goed uit en zo kwam er nog geen verandering in de stand. In de 74e minuut schoot René Koster hard op het Hoogeveen doel, maar ook nu redde de doelman bekwaam en tikte de bal uit de hoek.

Het geloof in een resultaat nam af aan Avereest kant en ook de concentratie. In de 82e minuut werd getreuzeld met uitverdedigen, of gehoopt dat de bal over de achterlijn zou lopen, en dit gaf Hoogeveen een niet te missen kans: 0-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Hoogeveen strooide in de 88e en 90e minuut nog wat extra sportief zout in de wonden en zo stond er na 90 minuten een eindstand van 0-5. Waarbij aangetekend dat de laatste treffer van grote schoonheid was. Marcel Linthorst schoot de bal vanaf eigen helft (!) achter de kansloze doelman Zwijns. Gezien het totale spelbeeld een verdiende overwinning voor Hoogeveen. Wel geflatteerd maar daar maalde men aan Hoogeveen kant natuurlijk niet om.

Er volgt nu een lange winterstop. Het is te hopen dat we in 2022 weer met toeschouwers kunnen en mogen spelen. Voor de tricolores een periode om de geblesseerden mogelijk weer terug te laten keren in de wedstrijdselectie. Ondanks de nederlaag waren er ook vanmiddag weer voldoende positieve aanknopingspunten. Inzet, enthousiasme en bij vlagen goed voetbal. Een prima basis om in competitieverband in 2022 op voor te borduren.

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Ramon Katoele (René Koster), Sander Hoeve, Dani Docter (Nick Jonkman), Maarten Pol, Jai Rijpers (Leyon Courtz), Kevin Buiter, Niels Redder, Sven Joosse (Nick Oosterveen), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.