VVA 3 – ASC ’62 6

Na een zware periode moesten de mannen van vva3 weer de weide in. Het leven gaat gewoon door, het voetbal dus ook. Gelukkig maar eigenlijk.

Op de kalender stond de uitwedstrijd tegen ASC ’62 6. Het nog altijd puntloze vva3 had op vrijdag nog 11 man op papier. Op zaterdag werden dat er ineens 14. Coach Ellie had de volgende namen in deze opstelling neergezet:
Schot op doel: Oublie
Verdediging: Ecke, Daanvoerder (one love) Koksie en DGL.
Middenveld: Dogger, Raggie Seinen, Pinkel en Kale Pirlo.
Spitsen: Jo Gruppen en Beun
Op de bank zaten: Pavement, DJ en Bruine Nelis

De wedstrijd begon goed. Avereest had de overhand en kreeg al snel een paar kansen. Na enkele minuten kregen we een corner. Kale Pirlo nam die en legde hem op het boven alles uitstekende, hoofd van Raggie. Deze kopte hard richting het doel, maar in de handen van de keeper. Niet veel later kwam precies dezelfde situatie en deze keer kopte onze langste speler wel raak. Eindelijk een voorsprong dus. 1 minuut later verloor vva de bal en wist Dalfsen ook het net te vinden. 5 minuten later versierde DGL een vrije trap. Kale Pirlo wist daarmee opnieuw Raggie te vinden en die kopte wederom raak, 1-2. 1 minuut later werd er door slecht uit te verdedigen wederom balverlies geleden en maakte ASC 2-2. 5 Minuten later speelde DGL de bal naar Jo en die speelde een x aantal verdedigers en de keeper uit, en wist uit een moeilijke hoek knap te scoren. 1 minuut later verloren we de bal op het middenveld en maakte Dalfsen 3-3. 5 Minuten later gaf Beun met een mooie buitkant-voet-pass de bal aan Jo en die scoorde opnieuw. De scheids floot voor de rust.

Na een lekker bakje thee gingen de spelers het mistige veld weer op. Dalfsen mocht aftrappen en na een minuut maakten ze de 4-4. Omdat Jo glazen botten heeft werd hij gewisseld voor DJ. Deze had nog niet eens z’n plekje ingenomen toen Pinkel hem wegstook. Zijn eerste balcontact was een goeie aanname en zijn tweede een goal. 4-5. Nu verwachten jullie een minuut later de 5-5 maar deze keer wisten we de voorsprong vast te houden. Dit was tegen de zin van de scheidsrechter. Pinkel mopperde op Kale Pirlo dat die te slap het duel aan ging en deed het even voor hoe hij het wilde. Dit resulteerde helaas in een gele kaart en de bijbehorende 10 minuten tijdstraf. Dalfsen kon met een man meer aardig druk zetten. Toch kreeg DJ nog een keer de bal op de helft van de tegenstander. Zijn verdediger pakte hem goed vast en met een handige judoworp op de grond te gooien. De scheids floot direct en gaf een vrije trap aan Dalfsen. DJ vroeg stomverbaasd waarom hij die beslissing maakte. De scheids antwoordde door te zeggen dat DJ de eerdere overtreding maakte. DJ vroeg toen waarom hij dan niet direct floot voor die eerste overtreding. Dit mag natuurlijk absoluut niet en de scheids kon niets anders doen dan DJ ook geel geven. Zo stond het ineens 9 tegen 12. We gingen voor de pot hangen zoals dat zo mooi heet. Toch kregen we een countermogelijkheid. Ecke werd diep gestuurd een rende keihard achter de bal aan. Hij gaf een voorzet die plots in het doel belande. De uiterst eerlijke grensrechter vlagde resoluut voor buitenspel. De scheids stond er vlakbij en zag net als iedereen dat er van buitenspel geen sprake was en floot dus af. Geen doelpunt dus. Even later wist Dalfsen door een boel geluk de 5-5 te maken. Toen 12 van de 10 minuten verlopen waren mocht Pinkel er weer in. Deze was door het koude weer en zo lang stil zitten behoorlijk stijf geworden en moest zich zelfs laten wisselen. Pavement kwam voor hem in de plek en maakte na een afwezigheid van een jaar of 4 weer zijn rentree. Kale Pirlo was even daarvoor eraf gegaan met bijna kram, (iets wat volgens ervaringsdeskundige en wel eerlijke vlagger # niet bestond).Er werd nog dapper gevochten maar beide teams wisten niet meer te scoren.

Cijfers:

Oublie: 6 Maakte enkele uitstekende reddingen maar zelfkritisch als hij is vond hij dat hij er ook meer uit had kunnen houden.
Ecke: 7 speelde goed, is een doelpunt ontnomen en schoot een corner in het vangnet.
Daanvoerder: 6 had moeite met zijn ritme, kwam uit de nachtdienst, maar gebruikte zijn imposante lichaam een paar keer goed door in de weg te lopen.
Koksie: 7.5 werkte hard zoals altijd, speelde meerdere posities zoals altijd
DGL: 7 had moeite met zijn dubbelganger en moest een paar keer een hele vieze overtreding maken aldus de linkshalf van ASC.
Dogger 6,5 werkte als een paard maar kon zijn slangen kwaliteit niet echt tonen.
Raggie: 9 het is pijnlijk dat door zijn slechte knieën wij van hem gebruik kunnen maken. Hij is 3 klassen beter.
Pinkel: 7.5 sloeg met een bitchslap een bal uit de lucht en voorkwam een kans van Dalfsen.
Kale Pirlo: 6.5 zodra de cornervlaggen werden geplaatst kon hij de bal niet zo goed meer tegen Raggies hoofd schieten
Jo Gruppen 8.5 speelde frivool, en coachte ondertussen iedereen.
Beun: 8.5 heeft weliswaar niet gescoord maar gewerkt als een paard. Legde 2 marathons af en gleed 7 keer uit.
DJ: 8 als je direct scoort dan verdien je een 9. Door zijn verschrikkelijk lompe opmerking naar de scheids moet ik een punt aftrekken.
Pavement: 8.5 stond er gewoon weer alsof hij nooit weg is geweest. Hij had als enige ook geen koude knieën.
Bruine Nelis: 7 had niet veel tijd om te laten zien hoe goed hij in de weg kan lopen. Claimde dat hij geen zuurstof genoeg kreeg maar dat zal vast door zijn booster prik komen. Hij wel.
Coach Ellie: 9 een gouden pik heeft die man.

De eerste punt van het jaar dus. Nu is het winterstop. Hoewel het weer nu waarschijnlijk beter is dan in februari en we nog een aantal wedstrijden moeten inhalen is dit jammer. Iedereen alvast fijne feestdagen en we zien elkaar volgend jaar weer.