Aaaaaaahhhhh, weer net niet

De reden dat er ondanks weer een nederlaag toch weer eens een VVA3-verslag komt, is omdat de jongens het wel verdiend hebben. En omdat ik op het moment van schrijven nog zat ben vanuit Pump Up en wazig schrijven het beste werkt. Hulde trouwens aan een goede samenwerking tussen Dritten en de chicks. Want daardoor ben ik vannacht toch nog thuis gekomen. Wat VVA iemand allemaal wel niet kan brengen!

Hoe dan ook, wij vertrokken gisteren uit de Thuishaven. Als DGL zijnde had ik keurig de vrijdagavondmail eruit gegooid, zodat de jongens wisten wie de spullen moesten regelen. Richting de parkeerplaats lopende riepen een aantal jongens: Gaan we zonder spullen weg? Dan ben je als leider trots hoor. Wetende dat jouw vrijdagavond inspanningen gewaardeerd, gelezen en gebruikt worden… Het leek de opmars naar een boel ellende.

Nog meer aanstormende ellende bleek een belletje 2 uur daarvoor. Een uitzonderlijk vrolijke Beer belde ineens op. ‘Hoi, de wedstrijd van het eerste gaat niet door en ik heb Stef gevraagd of ik ook bij 2 of 3 mocht voetballen. Verrassenderwijs zei hij ja. Toen stond ik eerst drie uur met een bek vol tanden  en nu  heb ik jou gebeld. Mag ik mee doen met het 3e?’.
Ik zei: Nee.

We hadden met Guido Pielman al 15 man, dus wat moesten we nu nog met zo’n blonde relnicht erbij?

‘Ja… Maar… het mag van Oublie en dat rooie zwaailicht’, zei Barry’s rechterhand. Daarop antwoordde ik dat als die rare rooie discolamp het prima vond dat hij een helft niet speelde, zodat KwabBeer een tweede helft kon spelen, ik het prima vond. En zo was Beer weer eens ouderwets aangesloten bij Das Dritten.

Dus we gingen met uiteindelijk met 16 kornuiten, #, Eltoy en ondergetekende naar SVI. We mochten daar op het 2e veld voetballen, maar dat leek het 1e veld. Daardoor voelden we ons vet belangrijk, ook al voetbalden we tegen het 9e.

We begonnen met: Oublie goal, Pielman links, Smeer en Rooie stoplicht, Ecke rechts. Skip links, Shota en Pinkel, Denise rechts. Strik en Kocksie voorin. Bankie zaten derhalve Malibu, Katoekan, Drarms Pirlo, Dogger, Beer en #.

Om # z’n lichamelijk conditie nog even duidelijk te maken: Hij ging in de warming up bij de 5 tegen 5 even kaatsen. Ineens stapte hij uit. Ik dacht dat de 150 jaar oude man zijn hak weer verpoerd had. Niets bleek minder waar. Hij was buiten adem van het kaatsen. Ik wil hier helemaal niet grappig over doen, want ga er maar eens aan staan op die leeftijd. Hij heeft de 80-jarige oorlog nog mee gemaakt. Hij was er bij toen Columbus op zijn boot stapte en hij was aanwezig bij de eerste fatsoenlijke slachtpartij van de Vikingen. Hulde dus aan de 3 minuten durende kaatsbeurt van #.

We begonnen weer sterk. Aan niets was te zien dat SVI 2e stond. We kregen in de eerste 20 minuten 4 dikke kansen. En dat is ons euvel dit seizoen: we scoren niet. Strik, Ecke, Kocksie, iedereen faalde weer opzichtig. En bij de eerste de beste tegenaanval ging hij er bij SVI natuurlijk wel in. Strik was toen allang gewisseld met pijn in de penisstreek. Vlak voor rust moest ook smeer er met een verlepte hamlap af, waardoor Beer al eerder zijn opwachting centraal achterin maakte dan de bedoeling was. Erger nog, door die blessure van Smeer kon het niet anders dan dat die bleke rode paprika de hele wedstrijd zou blijven staan. Terwijl hij juist er uit zou gaan voor Beer…

De tweede helft was allemaal wat rommelig, maar de strijd was er. Een klein kwartier voor tijd kwamen we toch maar eens met de omwisseling dat Beer naar voren mocht en niet veel later kregen we natuurlijk de 2-0 op de doppen. Toch bleven we gaan en kregen we na een oprecht mooie aanval de aansluitingstreffer. Ouble trapte uit, iemand kopte door ofzo en Beer ging alleen op de keeper af. Al slidend trapte hij de bal hoog tegen het net aan.

We kregen van de uitstekend fluitende scheidsrechter nog een duidelijke vier minuten voor de gelijkmaker, maar het mocht helaas niet meer baten.

Wat nog wel even het vermelden waard is, was dat SVI een klein meisje van 3 jaar in het veld had. Zelfs met bijbehorend knot-staartje. Het was heel lief. Het had ergens in de eerste helft al meegevoetbald en het wilde er na de aansluitingstreffer graag weer in. SVI kondigde de wissel aan, maar het had de trainingskleertjes nog niet uit. Toch wachtte iedereen geduldig totdat het ontdaan was van het broekje en het jasje en toen mocht het het veld in.

Het sprintte vervolgens naar de overkant van het veld, het ging een duelletje met Pielman en Malibu aan en het huilde vervolgens. Vol overgave werd er gegriend over elleboogjes en auwies. De scheids was er al rap klaar mee en zei dat het gewoon het pruillipje stil moest houden. Toen het toch door begon te bleren, was ook scheidsie er klaar mee. Met een mooie gele kaart stuurde onze arbiter het naar de hoek. Toen het ook nog al huilend een cynisch applausje gaf, omdat het zich onbegrepen voelde, kreeg het zelfs rood. Persoonlijk laat ik nooit kaarten door gaan in de onze 6e klasse mindervalidenvoetbal, maar als ik scheidsie was, had ik deze arme meid zeker een wedstrijd of 9 schorsing aangenaaid. Wat een verschrikkelijk stukje bleh.

Na afloop waren we wat chagrijnig omdat we WEER met 1 doelpuntje verschil verloren hadden, maar het kratje bier dat ondergetekende in had gedaan maakte weer een boel goed. Eervolle vermelding nog even voor onze aangekookte rooie zeebaars, want die had hem voor mij meegenomen!

Later die avond waren we bijna allemaal bij Pump Up. Het rode discolicht verzorgde daar de verlichting bij de muziek, Strik lag veelvuldig, Bollema had al gauw een Sonnema petje geregeld, Ecke regelde als vanouds pils en we leefden nog lang en gelukkig.

Volgende week gaan we naar Berkum voor de laatste pot van 2019. We zien u dan.

Owh en Stef: Je kan de tering krijgen. Beer blijft bij ons, zorg maar lekker voor een andere keeper.

Als laatste: Kale Pirlo had een Intergrasfeestje gehad vrijdagavond. Dit keer was het niet op rare orgies uitgemond, maar duidelijke was wel dat Pirlo maar 2 versnellingen had: De 1 en de achteruit. Met handrem er op.

Bij deze nog enkele foto’s

En dit is het zusje van Zwaailicht. Doe er je voordeel mee!