Achilles te sterk voor VVA

VV Avereest is niet bij machte geweest om het kampioenskandidaat Achilles 1894 moeilijk te maken In een zeer tamme wedstrijd pakte Achilles de 1ste periode door uiteindelijk met een 0-2 eindstand het veld te verlaten.
Trainer Lamberink had 1 mutatie, keeper Reinier was afwezig. VV Avereest begon de wedstrijd voorzichtig en gegroepeerd en zorgde voor veel mensen achter de bal. Achilles had moeite met het vinden van een opening maar kwam regelmatig door zonder echt heel gevaarlijk te worden. VV Avereest moest het hebben van een aantal spaarzame uitvallen waarbij, tegen de verhouding in, VVA zomaar op voorsprong had kunnen komen. Bij een goed uitgevoerde counter was Niek los van de verdediging richting goal. De goed leidende scheidsrechter Wieringa nam een veel te laat vlagsignaal van de grensrechter over waarbij de counter onterecht geneutraliseerd werd. Het zou eerlijk gezegd ook teveel van het goede zijn geweest gezien het verloop van de wedstrijd. In blessuretijd van de 1ste helft wist Achilles alsnog een goal te maken. Een corner werd terug gekopt en knap ingeschoten door Bastiaan Jager.

Waar het thuispubliek gehoopt had op een vrijuit spelend en ontketend Avereest was het eerste half uur van de 2de helft het aanzien niet waard. Ongekend mat begon VVA aan de 2de helft waarbij het voorkomen van een 2de goal belangrijker was dan proberen te scoren en Achilles ging volop in het slappe spel mee. Dit is duidelijk niet VVA op zijn sterkst en ondanks dat het nog maar 0-1 was maakte VVA geen enkele aanspraak op een gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd, tot blijdschap van “The Hill” Jurgen weer voorop gezet zodat er toch nog wat dreiging van VVA zijde kwam bij de omschakeling. In de 82ste minuut wist Wouter v/d Molen een afgeslagen corner in 1 keer op de pantoffel te nemen. Van circa 20 meter joeg hij de bal vol in de kruising. Dat de bal onderweg nog aangeraakt werd deed niets af aan de schoonheid van deze goal waarbij zelfs de thuissupporters geneigd waren om te klappen.

Een terechte overwinning voor Achilles die hiermee de eerste periode op zijn naam schreef. VVA speelde met veel te veel respect en te mat om ook maar enigszins aanspraak te maken op iets.

23 november staat de volgende wedstrijd op het programma, ZZVV uit. Het wordt noodzaak om eens weer een wedstrijd om te zetten in een volwaardige driepunter om uit de onderste regionen weg te blijven.