ASC ’63 6 – VVA 3 / Daan’s verjaardag

Afgelopen zaterdag was Daan jarig. Op een perfecte zevende van mei begon onze dag rond 16.15 uur. We waren in Dalfsen en Daan had bier meegenomen. Tijdens het douchen en buiten in de zon genoten wij van een heerlijk blikje helder Heineken. Vervolgens trokken wij richting de Thuishaven waar wij al rood wordend nog meer geel vocht verorberden.

Toen Mannes en Lineke aangaven dat we om iets over zeven de laatste kannen mochten bestellen, was onze volgende bestemming de Kroeg. Daar zaten wij met een man of twintig gezellig op het terras en onze plaatselijke pizzabakker kon maar niet genoeg pizza’s en kapsalons aan laten rukken, want iedereen was erg hongerig.

Daan nodigde ineens iedereen uit op zijn verjaardag bij hem thuis. Dat was een goed plan. Hij was zelf iets eerder weggegaan om zijn ouders mentaal op onze komst voor te bereiden, maar rond 22.30 gingen wij fietsgewijs richting het Ravelijn. Aldaar namen wij plaats achter het huis, omdat het nog steeds heerlijk lekker warm was.

Persoonlijk heb ik daar een compleet nieuwe ervaring opgedaan. Wanneer men bier drinkt, heeft men het probleem dat er nog wel eens geürineerd moet worden. Na een flesje of wat toog ik dus richting het toilet. Ik deed het licht aan en schrok me een ongeluk. Ik dacht eerst dat er ineens iemand achter me stond. Ik draaide me om en niets was minder waar. Het was muziek. Bij Daan thuis, als je even lekker wilt zitten, gaat de muziek aan en kun je naast het harde werken op de wc heerlijk genieten van enkele schitterende klanken.

Uiteindelijk gingen we toch maar naar binnen, want het werd iets frisser. Mama Klara leverde talloze toastjes af en papa Edwin claimde dat hij zijn Jägermeister zo hard had laten bevriezen dat het een klomp was geworden. Of dat nu waar was of niet, het is nu in ieder geval op. Net als het bier. Daan’s verjaardag was tof. Familie Bonnema bedankt!!

Owhjah, de zaterdag stond eigenlijk in het teken van de DE wedstrijd om de tweede plek tegen ASC 6. We verloren echter met 4-1. Wij maakten onze kansen niet af en we gaven er zelf te veel weg en we hebben terecht verloren. Als je ons van te voren had gezegd dat we 3e zouden worden hadden we er voor getekend, maar nu we in een rechtstreeks duel om de 2e plek speelden, was het toch wel een beetje zuur. Gelukkig had Daan het bovengenoemde bier mee.

Ik wil graag iedereen bij het derde nog even bedanken voor een geweldig seizoen. Waar ik zelf in het tweede elftal begon, had ik in het begin van het seizoen al wel enkele wedstrijden in het derde gevoetbald. Toen ik met mijn rug moest stoppen en het als leider van 1-2-Hein3 overnam nam, kreeg ik helemaal door hoe leuk dit team dit jaar in elkaar zit. Iedereen kan uitstekend met elkaar, het is altijd gezellig en er wordt niet op elkaar gevloekt als het een keer minder gaat. Al met al een geweldig seizoen met een derde plek als beloning. Nu nog een fantastisch weekend weg in juni en dan zit het er dit seizoen helemaal op. Op naar de volgende jaargang.

Van uw leider, Jeffrey Zwiers

Uiteraard nog even de cijfers:

De Beer 7.5: Moest vanwege een blessure van Oublie als keeper beginnen. Kon niets doen aan de tegengoal in de eerste helft en voetbalde als middenvelder redelijk in de tweede helft.

Ecke 8,5 : Onvermoeibaar, constant goan. Vaak geen idee wat hij aan het doen is, maar het komt bijna altijd goed. Baalt nog wel eens van het feit dat het veld ophoudt, want wil prima met de bal aan de voet van Dalfsen naar Balkbrug sjouwen.

Bollema 7 (voor 16.15 uur een 4) (Na 16.15 uur een 10): Had niet zijn wedstrijd, maakte aardig wat fouten. Maakte dit in het vervolg van de dag meer dan goed.

Bonemans 7: Het was niet helemaal zijn wedstrijd

Mengsmeer 3: Mocht na dertig minuten linkshalf spelen, maar had machtig veel moeite met Günther

Strik Veters 7.5: Moet eens leren te temporiseren. Is na 70 minuten altijd helemaal op met krampverschijnselen. Kan wel elegant vallen. De afsprong was weer een keurige 9.7.

Skippie 8: De longen uit zijn lijf gelopen op een onervaren middenveld.

Koksie 8,5: Heeft nog meer de longen uit zijn lijf gelopen. Geen grassprietje op dat veld dat niet door zijn voeten beroerd werd. Wat onwennig als nr 10, maar prima gedaan

Spiekerjozef 7: Hoewel je zou denken dat de knul goed kan gedijen in het warme weer viel dat toch tegen. Was na twintig minuten eigenlijk niet meer heel.

Kale Pirlo 7: Vrijdag wel genoeg gezopen, maar het kwam er toch niet helemaal uit.

Trekpik 7.5: Maakte een goal, creëerde aardig wat kansen, maar was qua rendement toch niet zo goed als anders.

Terror 7: Had het moeilijk als linksback. Volgende keer maar gewoon weer naar rechts.

Denise 7.5: Vond zichzelf erg slecht. Viel deze keer wel mee. Maar goed als je het zelf vindt dan mag je je bij Mengsmeer aansluiten: 3

# 7: Kwam ook direct tegenover Günther. Gunther RULES!!

Ondergetekende 9 : Moest de tweede helft de goal in. Keepte voortreffelijk en kon niets doen aan de drie overige tegendoelpunten waaronder een perfecte lob en een vrije trap in de winkelhaak. Als leider daarnaast uiteraard niet te benijden.

Speciale aandacht voor Blubsie 8: Kon niet meedoen bij het derde vanwege familiare afspraken, maar maakte daardoor zijn debuut bij het tweede.