Avereest doet slechte zaken in De Krim

Na tien minuten spelen stond er al 3-1 op het scorebord. Avereest gaf de doelpunten kado. Toen het de 4-1 op een presenteerblaadje aanreikte was de wedstrijd al in de 37e minuut beslist.

Al in de vijfde minuut werd de score geopend door de thuisploeg. Een crosspass op de rechtsvoor van DKB werd slecht verdedigd door Leyon Courtz. Vervolgens was er genoeg ruimte en tijd om de bal op maat voor te geven bij de tweede paal. De 1-0 werd simpel in het doel gewerkt. Slechts één minuut hierna werd de score alweer verdubbeld. Wederom zag het er bij VVA achterin niet best uit. Na een diepe bal van DKB twijfelde Bunk en kwam hij te laat uit zijn doel. Hij werd vervolgens met een geplaatst schot gepasseerd, de bal kaatste op de verre paal terug het veld in. De rebound trof wel het net: 2-0. Toch kwam Avereest wel meteen terug in de wedstrijd. Twee minuten na de 2-0 gaf René Koster schuin een steekbal in de ruimte op Kevin Buiter. Buiter had tijd en schoot op doel. De keeper redde half. Matthijs Platvoet was scherp voor de goal en verzilverde de rebound: 2-1. Drie minuten later was de marge echter alweer twee. De Krimse rechtsvoor stond vrij en werd aangespeeld. Hij had tijd en ruimte, Bunk kwam nu snel uit en verrichte een goede redding. Het doel was nu wel leeg en de bal viel op 20 meter voor geel-zwarte voeten, die simpel zorgden voor de 3-1. Avereest had hierna wel weer kansen om wederom de aansluitingstreffer te maken. In de 16e minuut ging Sven Ester na een mooie bal op maat van René Koster de diepte in, maar de DKB goalie was net eerder bij de bal. Vervolgens ging een schot van Platvoet voorlangs na een goede aanval. Ook werd in een druk strafschopgebied een schot van Bernhard Binnendijk geblokt. Het laatste aanvalsfeit van de eerste helft was weer van DKB. Acht minuten voor rust schoot topscoorder van de vierde klasse D Leon Kosse van 25 meter op goal. Bunk ging in de fout en de 4-1 lag in het doel.
Kort na rust had Platvoet een kopbal, maar de keeper was attent en had een goede redding. Zes minuten hierna speelde Platvoet zichzelf mooi vrij op de rand van de 16, maar zijn schot ging over. De wedstrijd was al lang beslist en viel steeds meer in het slot. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal zette DKB de eindstand op het scorebord. Na een snelle aanval kapte de geel-zwarte linksvoor naar binnen en schoot de 5-1 in de verre hoek.

In Sibculo en Marle wisten De Blauwwitters en ASV respectievelijk gelijk te spelen en te winnen. Hiermee haalden zij beide VVA in op de stand van de derde periode. De Blauwwitters op basis van doelsaldo (9-8 en VVA 8-7). In het kader van de derde periode deed Avereest dus ook qua doelsaldo slechte zaken. VVA moet proberen weer over deze twee clubs heen te komen. Avereest wacht over twee weken een zware klus: SVVN komt op bezoek. Het team van Bart Ester zal tot op het bot gemotiveerd zijn want is bij winst kampioen. Die week erna mag VVA naar Marle tegen rode lantaarndrager MVV ’69. De Oranjehemden uit Marle hebben dit seizoen nog maar één punt behaald. ASV ’57 heeft het moeilijkste programma: DKB (thuis) en SVVN (uit). De Blauwwitters spelen nog tegen MVV (thuis) en Daarlerveen (uit).

Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Bart Koster, Bernhard Binnendijk, Wouter Nouwels, Leyon Courtz (’25 Ronald Veldhoen), Johan Tigelaar, Kevin Buiter (’71 Yorick Bonen), Marcel Dijk (’82 Remon Pielman), Sven Ester, René Koster en Matthijs Platvoet.

Klik HIER voor de foto’s