Avereest komt goed uit de winterstop

De titel van dit verslag doet wellicht vermoeden dat Avereest een grootse wedstrijd speelde; dit was duidelijk niet het geval, maar de thuisploeg trok uiteindelijk wel verdiend aan het langste eind.

De openingsfase was duidelijk voor Avereest. De mannen van trainer Lamberink wonnen hun duels, pikten vaak de tweede bal op en zetten de voorwaartsen aan het werk. Zo liet Jurgen Visscher binnen 5 minuten zijn directe tegenstander zijn hielen zien en schoot uit een lastige hoek op de keeper. Diezelfde Visscher kwam hierna nog tweemaal in scoringspositie, maar een verkeerde aanname en een snel uitkomende keeper voorkwamen een vroege voorsprong. Ook SVV deelde zo af en toe een speldenprikje uit, maar een handvol corners leverden eigenlijk geen gevaar op. Na een klein half uur viel de eerste echte kans voor de gasten te noteren. In de omschakeling werd de snelle rechtsbuiten vrijgespeeld, zijn voorzet was op maat en de geslepen aanvoerder Jan Nijboer werd door René Koster net genoeg gehinderd in een poging de bal binnen te lopen. Het spel van Avereest werd onzorgvuldiger en SVV kon in de omschakeling steeds vaker de energieke en snelle spitsen aan het werk zetten. In de laatste minuut voor rust hield het Avereester publiek haar adem in toen tot twee keer toe een schot binnen de 16 geblokt werd. Bij het uitverdedigen van deze situatie ontstond een zeer kansrijke situatie voor de VVA spitsen, maar helaas blies de scheidsrechter gedecideerd voor de rust.

De tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld; Avereest het initiatief en de gasten loerend op de counter. In de 58e minuut was een van deze counters bijna succesvol, maar een goede voorzet vanaf rechts werd onbesuisd over geschoten. Vanaf dit moment begon Avereest beter in het ritme te komen en er vielen een aantal mooie aanvallen te noteren. Zo wist Yorick Bonen zijn maatje Visscher op maat te bedienen, maar weer vond Visscher de sluitpost op zijn weg. Later legde Bonen de bal met het hoofd panklaar voor Marcel Baas. Veel tijd had Baas niet en hierdoor miste zijn schot kracht en precisie. Niet veel later kwam na een mooie combinatie tussen Jonkman en Baas de bal bij Kevin Buiter, zijn aanname was mooi, zijn schot nog mooier en de redding van de keeper zeer fraai. Toch moest de keeper noodgedwongen een corner weggeven. Waar SVV uit de vele corners niet in slaagde, lukte Avereest wel. Een goede corner van invaller Kuiper gleed via de kruin van René Koster met een boog via de onderkant van de lat in de verre hoek, 1-0! Met nog een kwartier op de klok werd er aan SVV-zijde aanvallend gewisseld en werd nog eenmaal de opportunistische kaart gespeeld. Trainer Lamberink anticipeerde door spits Bonen naar de kant te halen en verdediger Binnendijk te brengen. Voetballend vielen er in de slotfase geen hoogtepunten meer te noteren. Wel was er nog een opstootje waarbij keeper Zwijns werd geraakt door een SVV-speler nadat hij de bal al geklemd had. De gemoederen liepen even hoog op, maar de rode kaart die getrokken werd voor natrappen van deze speler was wellicht wat overdreven. In de minuten die volgden was Avereest via Visscher nog dichtbij de beslissing, maar de altijd scherpe spits schoot de bal hard tegen de reclameborden. Na het eindsignaal van de scheidsrechter was er toch wel ontlading op de gezichten van de spelers te bespeuren. Een zwaarbevochten overwinning smaakt toch altijd net wat zoeter!

Klik HIER voor de foto’s.