Avereest toont veerkracht

Binnen een half uur stond Avereest tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Net voor rust maakte VVA wel de aansluitingstreffer. De tweede helft was de thuisploeg een stuk beter en ging voluit op zoek naar doelpunten. De inzet werd beloond en Avereest won via een knappe comeback met 5-2.

Met de meeste ervaring op de bank (Marcel Dijk, Jeroen Dijk en Bernhard Binnendijk) startte Avereest in een jonge samenstelling tegen NWVV. De eerste grote kans was van de gasten, een afstandsschot van NWVV ging net naast. Twee minuten later had Kevin Buiter de score moeten openen. Erik Wencker leverde een mooi voorzet op Kevin, maar hij verzuimde deze grote kans te verzilveren. Vijf minuten later werd aan de overkant wel het doel getroffen en dus de score geopend. Op eigen helft leed Avereest slap balverlies en een afstandsschot volgde. Een geplaatste schuiver van 20 meter ging langs de paal en in het: 0-1. Kort hierna leverde Bart Koster een schot in de korte hoek, maar de doelman wist te redden. Vervolgens was Jos Gruppen gevaarlijk. Door slordig uitverdedigen van NWVV viel de bal in hun zestien tussen speler en keeper. Gruppen zag kansen en sprong er vlug tussen. Hij wist de bal te raken, wipte de bal voorbij de doelman, maar naast het doel. In de 27e minuut was NWVV voor t eerst sinds de goal weer op de VVA helft, om druk te zetten en zij werden meteen beloond. Dirk Bunk kreeg een terugspeelbal. Zijn voortzetting was niet al te best. Hij leverde simpel de bal in, in de voeten van een Nieuw Weerdingse aanvaller. Deze kapte meteen Bunk uit en schoot simpel de 0-2 in het lege doel. Een minuut voor rust deed VVA eindelijk wat terug. Een pegel van afstand van Erik Wencker spatte op de onderkant van de lat en stuitte net achter de lijn: 1-2. Net voor de thee kwam Avereest bijna nog op gelijke hoogte. Erik Wencker schoot van dichtbij naast.

De tweede helft kwam in de 54e minuut op gang. Een prima voorzet van links kwam bij Erik Wencker, die vlug voor z’n man kwam. Bij de eerste paal schoot hij met buitenkantje rechts net naast. Vijf minuten hierna gaf Bart Koster een steekbal op Matthijs Platvoet. Zijn schot ging voorlangs. In de 63e minuut wisselde coach Rick Mulder de jonge gebroeders Buiter voor de ervaren gebroeders Dijk. Avereest had al het initiatief genomen en dat werd nu alleen nog maar meer. Eerst moest Bunk nog een keer redden, maar in dezelfde minuut belandde een verre voorzet van Niek Kuiper precies voor Erik Wencker. Zonder twijfel haalde Wencker in één keer uit. De keeper was kansloos: 2-2. Avereest ging meteen door, op zoek naar de derde. Kort na de 2-2 was Jurgen Visscher dichtbij een score middels een vrije trap van de zijkant. De keeper wist te redden op de doellijn. Vervolgens was Jurgen weer gevaarlijk, hij dribbelde het zestienmetergebied in en gaf een voorzet. Een blauw-zwarte verdediger schoot de bal pardoes in zijn eigen doel: 3-2. Avereest had de begeerde voorsprong te pakken en ging vrolijk verder. In de 80e minuut kwam een verre voorzet van Marcel Dijk, een scrimmage bij de tweede paal volgde. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Niek Kuiper en hij schoot de 4-2 in het net. Drie minuten voor tijd was het laatste woord aan Jurgen Visscher. Een verre voorzet van Erik Wencker naar de tweede bal kwam precies op de knar van Jurgen Visscher, die hoog sprong en fraai de bal in het net knikte. Hiermee zette hij de eindstand op het scorebord: 5-2.

Zaterdag 25 februari is geen competitiedag, de eerstvolgende is op zaterdag 4 maart. Dan speelt Avereest de uitwedstrijd tegen SVBO.

Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Remon Pielman, René Koster, Johan Tigelaar, Nick Buiter (’63 Jeroen Dijk), Bart Koster, Jos Gruppen (’34 Niek Kuiper), Kevin Buiter (’63 Marcel Dijk), Erik Wencker, Matthijs Platvoet en Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s