Avereest verliest van Rijssen Vooruit

Het was een verhitte wedstrijd, die ook nog wegens een opstootje werd gestaakt. De dreiging vond vooral plaats tussen de spelers onderling. Voor de doelen waren er een stuk minder dreigende situaties. Qua kansen kon de wedstrijd beide kanten op. Na een uur spelen waren het de gasten die op voorsprong kwamen en zij wisten deze tot het eind vast te houden.

De eerste minuten kwam Rijssen Vooruit dreigend uit de startblokken. Vervolgens begon Avereest wat initiatief te pakken. In de 14e minuut was de eerste grote kans voor Avereest. Yorick Bonen stond vrij op de 16 en werd aangespeeld. Hij nam de bal goed aan, draaide om zijn as en schoot snel. Helaas ging zijn poging voorlangs. In de 30e minuut was Dirk Bunk attent na een gevaarlijke lange bal op maat. In de tegenaanval kwam Sven Ester een schoenmaat te kort om de doelman aan de overkant te verschalken. Tot zover waren er dus nog weinig grote kansen. Wel groeide er irritatie tussen de teams door felle duels, welke de scheidsrechter tot zover nog niet bestrafte met kaarten. In de 41e minuut liep dit mis en escaleerde de situatie. Scheidsrechter Floors stond op een afstand met de rug naar de vechtpartij. Toen hij zich om draaide staakte hij meteen de wedstrijd. Na een toespraak van Floors in de kleedkamers werd de wedstrijd zonder kaarten hervat. De laatste 5 minuten van de eerste helft werden vervolgens uitgespeeld, waarna meteen tweede helft van start ging.

In de 55e minuut brak Sven Ester half door, maar hij werd neergelegd voordat hij gevaarlijk kon worden. Nu pas werd de eerste gele kaart van de wedstrijd getrokken. De vrije trap die volgde werd door Marcel Dijk naast geschoten. In de 63e minuut kreeg Avereest een corner tegen en werkte de bal slecht weg. De rechtsvoor van Rijssen Vooruit zag zijn kans schoon en schoot in de korte hoek. Bunk zat er nog aan, maar niet goed genoeg. Aldus werd de ban gebroken en kwamen de gasten op 0-1. Avereest werd gedwongen nu meer risico te nemen en coach Rick Mulder greep in met een aanvallende wissel.  Dave van den Berk maakte zijn rentree in VVA1 en Leyon Courtz mocht plaats nemen op de bank. Dave zorgde meteen voor wat meer dreiging, maar het leverde geen echte kansen op. In het laatste kwartier deed Rijssen Vooruit er alles aan om de wedstrijd dood te maken en voor Avereest was het pompen of verzuipen. Dit leverde niet veel meer op dan 1 laatste kans voor VVA in de 89e minuut. Yorick Bonen had een mooi schot maar schoot over.

De wedstrijd was in de 63e minuut in het voordeel van Rijssen Vooruit gekanteld, waarna er weinig noemenswaardigs gebeurde. Dit zwakke moment van Avereest werd door de gasten maximaal benut en zodoende gingen de drie punten naar Rijssen.

De wedstrijd tussen nummer 5 (ASV) en 6 (Blauwwitters) eindigde in 4-5. Hierdoor staat Avereest nog steeds zes punten voor op nummer 5 ASV. De Aadorpenaren hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week is een inhaalprogramma waarin Avereest vrij is. Die week erna, zaterdag 2 April, speelt VVA in Sibculo tegen SVV ’56.

Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Ronald Veldhoen (’81 Marcel Baas), Bernhard Binnendijk, Wouter Nouwels, Richard Seinen, Leyon Courtz (’73 Dave van den Berk), Kevin Buiter, Bart Koster, Marcel Dijk, Sven Ester en Yorick Bonen.

Klik HIER voor de foto’s.