Avereest verslaat SC Rijssen met ruime cijfers

Avereest voetbalde zich naar een makkelijke middag. Met een dik uur stond er al 5-0 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand.
De eerste helft was éénrichtingsverkeer van VVA. De eerste kans van de wedstrijd was een vrije trap van Yorick Bonen die naast ging. Al in de vijfde minuut creëerde Avereest zijn tweede kans. Na goed werk van Sven Ester stond Matthijs Platvoet in kansrijke positie, maar de voorzet van Sven kwam niet aan. Een kwartier later stuurde Kevin Buiter een voorzet het strafschopgebied in. De scheidsrechter zag dat de bal met de arm werd tegen gehouden en kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Yorick Bonen ging achter de bal staan en schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen. Kort hierna leverde dezelfde Yorick een mooie voorzet op Matthijs Platvoet, maar hij kopte over. Vijf minuten later ontworstelde Matthijs zich van zijn mandekker en snelde zich vervolgens langs een tweede verdediger. Sven Ester en Yorick Bonen kozen positie voor het doel. Platvoet behield het overzicht en zag Bonen er het best voor staan. Platvoet legde de bal terug op Yorick en laatstgenoemde verdubbelde de score met zijn tweede goal. In de 37e minuut kapte Sven Ester op snelheid naar binnen zijn man uit. Met zijn chocoladebeen schoot hij vervolgens recht op de keeper.
Vier minuten na rust was Sven wel succesvol. Matthijs Platvoet leverde een strakke steekbal op Sven die net bij de bal kon. Ester punterde de bal over de keeper heen: 3-0. In de 55e minuut viel de eerste echte kans van de gasten te noteren. Een hard en gevaarlijk schot vloog hoog in het zijnet. Kort hierna werd het alweer 4-0. Vanuit een vrije trap schoot Sven Ester zijn tweede in korte kruising. Slechts drie minuten later zette invaller René Koster de eindstand op het scorebord, na een vloeiende aanval van Avereest. Marcel Dijk leverde een lange steekbal op René Koster. Koster gaf vervolgens de bal voor, over Platvoet, naar Ester. Ester ging met een actie voorbij zijn man en legde terug op Koster. Laatstgenoemde schoot gemakkelijk 5-0 in het net. Een minuut hierna had Koster nog een mooi afstandschot met links, maar de keeper gestrekt en wist te pareren. Het laatste half uur was van beide kanten rommelig en de wedstrijd hobbelde met de ruime voorsprong naar het laatste fluitsignaal.
Volgende week speelt Avereest om drie uur in De Krim tegen nummer twee DKB.
Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Bart Koster, Bernhard Binnendijk, Wouter Nouwels, Leyon Courtz, Johan Tigelaar, Marcel Dijk (’78 Remon Pielman), Kevin Buiter, Sven Ester (’75 Ronald Veldhoen), Yorick Bonen (’60 René Koster) en Matthijs Platvoet.