Avereest wint in Marle op de competitie-slotdag

Met een dik half uur stond Avereest al met 0-5 voor. Vervolgens staakte de VVA productie. Kort na rust redde MVV nog de eer en was de eindstand al bereikt: 1-5.In de eerste minuut moest keeper Remco Haselhorst al redden op een hard schot van René Koster. Drie minuten later schoot Sven Ester voorlangs. In de10e minuut kreeg Yorick Bonen een diepe pass, hij versnelde richting doel en haalde hard uit. De openingstreffer belandde in de korte hoek. Slechts een minuut later verdubbelde VVA alweer de score door een hard schot van Sven Ester in de korte hoek: 0-2. Vlak hierna werd Sven diep gestuurd, maar zijn schot ging voorlangs. In de 18e minuut tikte Matthijs Platvoet fraai de bal diep door op Sven Ester. De keeper kwam uit en Sven tikte subtiel met buitenkantje rechts de bal voorbij Haselhorst en in t net: 0-3. In de 25e minuut duikelde Bart Koster over de uitkomende doelman en de bal hobbelde richting doel. Matthijs Platvoet was er snel bij en gaf voor de zekerheid de bal een laatste zetje over de doellijn: 0-4. In de 33e minuut scoorde Matthijs Platvoet de vijfde en tevens laatste goal van VVA deze middag. Verwikkeld in een schouderduel met zijn mandekker wist Platvoet laag de 0-5 in de lange hoek te schieten. In het restant van de eerste helft schoot René Koster nog in het zijnet en miste Matthijs Platvoet voor open doel. Vlak voor rust miste MVV hun enige kans van de eerste helft.
Drie minuten na rust werd een afstandsschot van Jeroen Dijk in door de keeper gepakt in twee instanties. In de 50e minuut schatte Lars Visscher een diepe bal MVV verkeerd in. Lars kwam uit, maar werd op de rand van de 16 voorbij gespeeld: 5-1. De wedstrijd was al lang beslist en nu stond ook de eindstand op het scorebord. VVA was middels Buiter, Bonen en Platvoet nog dichtbij de zesde VVA treffer. Kevin Buiter schoot een vrije trap op de kruising, waarna Yorick Bonen de rebound hard over schoot. Vervolgens had Platvoet nog twee kansen en Yorick Bonen één, maar beide wisten niet de 1-6 te verzilveren.
In Rijssen won DRC van SC Rijssen en pakte DRC de derde periode. In Nijverdal werd SVVN kampioen na winst op ASV. Avereest feliciteert Bart Ester en de groenwitte spelers en supporters. Rijssen Vooruit krijgt de eerste periodetitel van SVVN en voor Avereest zit het seizoen er op.
Opstelling Avereest: Lars Visscher, Bart Koster, Bernhard Binnendijk (’54 Thomas Voorhorst), René Koster, Remon Pielman, Leyon Courtz, Kevin Buiter, Jeroen Dijk, Sven Ester (’46 Ronald Veldhoen), Yorick Bonen en Matthijs Platvoet.

Klik HIER voor de foto’s (Gerrit van de Veen)