Avereest wint van hekkensluiter NKVV

De wedstrijd vond vooral plaats op de helft van NKVV, met een overwicht in balbezit van Avereest. Toch liep het niet soepel bij de thuisploeg, het had moeite om door de compacte verdediging van de gasten heen te komen. Direct na rust was VVA hierin wel succesvol en kon na 90 minuten weer eens drie punten bijschrijven.Na zes minuten viel de eerste kans te noteren. Een corner van VVA kwam bij de eerste paal waar Bart Koster met een hakje de paal trof. De volgende kans kwam van Erik Wencker, hij werd diep gestuurd en schoot op het doel, de keeper van NKVV wist te redden. Hierna volgde een afstandsschot van Johan Tigelaar, ook hier redde de keeper, de rebound van Kevin Buiter ging naast.
Vervolgens ging een hard afstandsschot van Marcel Dijk over. Na een half uur spelen zag Kevin Buiter een gaatje in de NKVV verdediging. Met een fraaie steekbal zette hij Erik Wencker in kansrijke positie. Wencker stond oog in oog met de doelman en moest de openingstreffer maken, maar de doelman verrichte knap redding. Het spel vond haast alleen plaats op de helft van de gasten, maar zij stonden goed en VVA kwam er niet echt doorheen. NKVV loerde verder op een counter. Kort voor rust was Avereest nog dichtbij de 1-0. Een mooi schot van Jos Gruppen ging net naast. Daarna trof NKVV nog bijna het eigen doel, wat vervolgde in een scrimmage, die door Avereest naast werd gewerkt.

Na de thee bracht coach Mulder een aanvallende wissel: linksback Wouter Nouwels ging eruit voor rechtsvoor Jurgen Visscher. Dit betaalde zich meteen uit. Marcel Dijk stuurde Jurgen Visscher de rechterhoek in. Hij ging op de goal af en schoot in de korte hoek de 1-0 in het doel. Vlak hierna voorkwam de keeper van NKVV in twee instanties de 2-0. In de 50e minuut ging Jurgen Visscher weer diep, zijn schot werd door de goalie tot corner verwerkt. Ook ging een schot van René Koster naast en een kopbal Marcel Dijk net over. Aan de andere kant ging een schotje van de rechtsvoor van NKVV een meter over. Vanuit een corner van VVA werd een kopbal van René Koster op de lijn gepareerd. De bal kwam in de drukte voor de voeten van Matthijs Platvoet op de 16. Hij haalde meteen hard uit, door een vol strafschopgebied en in de touwen: 2-0. De wedstrijd was beslist en kabbelde vervolgens naar het laatste fluitsignaal. Avereest wist weer eens een wedstrijd te winnen en kon verdiend de drie punten incasseren.

Volgende week speelt Avereest weer thuis. DKB is dan de tegenstander. Dit zijn vaak lastige, maar mooie wedstrijden.

Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Remon Pielman, René Koster, Wouter Nouwels (46′ Jurgen Visscher), Bernhard Binnendijk, Bart Koster, Johan Tigelaar (84′ Nick Jonkman), Marcel Dijk, Kevin Buiter, Jos Gruppen en Erik Wencker (67′ Matthijs Platvoet).

Bekijk HIER de foto’s.