Avereest verliest van SV Dedemsvaart

De eerste helft ging nog gelijk op, maar vrij kort na rust scoorde Dedemsvaart en controleerde daarna de wedstrijd.

De gasten kwamen snel op twee kansen. In de derde minuut moest Dirk Bunk een hard schot van net buiten de 16 over tikken. Kort hierna ging een afstandsschot van 22 meter naast het doel van Bunk. Na tien minuten stichtte Avereest voor het eerst doelgevaar door een kopbal van Kevin Buiter die naast het doel ging. Vijf minuten later verlengde Erik Wencker op de doorlopende Jeroen Dijk die een goed schot leverde, maar de keeper wist de bal over te tikken. Vlak hierna was het Erik Wencker zelf die een schot over het doel had. Aan de andere kant belandde de bal in het zijnet van Bunk, na een mooie crosspass. De wedstrijd ging gelijk op en er waren kansjes over en weer. Kevin Buiter had weer een kopkans, na een scherpe voorzet van Bart Koster, maar trof geen doel. Na een doelpoging van Dedemsvaart dat over het doel van Bunk ging was vervolgens Avereest drie keer heel dichtbij de openingstreffer. In de blessuretijd was het eerst Jurgen Visscher die op de lat kopte en daarna had Bernhard Binnendijk een nog grotere kans. Voor open doel kopte hij op de paal, Jurgen Visscher leek de rebound te verzilveren, maar een verdediger gooide zijn lijf in de baan van het schot en fungeerde prima als tweede keeper.

Het was broeierig warm, toch gebeurde er in de eerste helft nog genoeg. In de tweede helft drukte de warmte toch wel op de wedstrijd. Daarnaast was SVD in de tweede helft wel effectief en Avereest was niet bij machte de wedstrijd naar zich terug te trekken. In de 53e minuut kreeg Jonah Schuurman een splijtende lange steekbal in de diepte, na een fout van Avereest. Schuurman stifte de openingstreffer over Bunk: 0-1. In de 78e minuut slalomde de linksvoor van Dedemsvaart zichzelf tegen de achterlijn aan in schotspositie en verdubbelde de score: 0-2. Hiermee viel de wedstrijd helemaal in het slot. SVD miste vervolgens nog een grote kans op de 0-3.

Het bekeravontuur van VVA liep hiermee ten einde. Tegen SCD werd in een redelijk goede wedstrijd van Avereest een punt behaald, maar EMMS en dus ook SV Dedemsvaart waren VVA de baas.
Komende zaterdag 3 september begint voor Avereest 1 de competitie. Om half drie wordt op Sportpark De Balk afgetrapt tegen VV Sweel.

Bekijk HIER wat foto’s.