Bekeravontuur VV Avereest ten einde.

Voor VV Avereest is het bekeravontuur ten einde. KCVO ging met een 0-2 overwinning richting Vaassen. Een stand die bij rust al bereikt was.

Het was voor de tricolores een bijzonder moment. Na vele jaren werd de poulefase voor de KNVB beker winnend afgesloten. De eerste wedstrijd in de knock out fase werd men gekoppeld aan KCVO uit Vaassen. Een zondagvereniging spelend in de 3e klasse D. Voor Avereest een totaal onbekende tegenstander. De wedstrijd kende als aanvangstijdstip 17.00 uur. Nadeel hiervan was dat uitgeweken moest worden naar het kunstgrasveld i.v.m. mogelijk invallende duisternis. Voordeel was dat de gasten ook nog getuige konden zijn van de beslissende strafschoppenserie bij de bekerwedstrijd van het damesteam van VV Avereest. Ten kosten van de dames DETO 1 bereikten zij wel de volgende ronde na een uitermate spannende wedstrijd. Gefeliciteerd dames!

Trainer Rico Magsino kon deze wedstrijd niet beschikken over een drietal basisspelers. Dit bood andere spelers in de selectie natuurlijk wel de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat zij de basisplaats ook verdienen.

Onder prima weersomstandigheden kon scheidsrechter Aukema om 17.00 uur het signaal geven om te beginnen. Het was vooral aan Avereest kant in de beginfase zoeken naar de juiste medespelers. Aan de kant van KCVO was er duidelijk sprake van meer vaste patronen. Het aftasten van beide kanten veranderde na ruim een kwartier voetballen. Een voorzet van de linkerkant werd keurig binnen gekopt door Tobi Bosman: 0-1. Doelman Jorn Jan van de Beld was kansloos. De doelman had zich vlak voor de treffer al onderscheiden met een uitstekende redding.

De Louwdijk Rooth formatie had overigens wel regelmatig balbezit na de openingstreffer van KCVO. Men probeerde met verzorgd voetbal de bakens te verzetten. Er kwam een prima mogelijkheid voor Niek Kuiper en ook een paar afstandsschoten zorgende voor onrust aan KCVO kant. De mannen uit Vaassen behielden echter ook in deze fase wel de controle over de wedstrijd. Men speelde compact en dat maakte het voor de tricolores lastig om er doorheen te voetballen.

Vlak voor het rustsignaal vloerde Nick Buiter zijn directe tegenstander in het strafschopgebied en de scheidrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Hoewel doelman van de Beld de goede hoek koos en ook de bal nog licht toucheerde, was het schot van Melvin Balk ook hem te machtig: 0-2.

Na de rust begonnen de mannen van trainer Magsino energiek aan de 2e helft. KCVO leek dit prima te vinden. Men zakte in en ook nu waren de tricolores niet in staat om een opening te vinden in de hechte defensie van de Vaassenaren. In de omschakeling waren de gasten een aantal keren levensgevaarlijk en het was aan de attente doelman van de Beld te danken dat de stand ongewijzigd bleef. Avereest kreeg geen noemenswaardige mogelijkheden.

Het laatste kwartier werd aanvoerder Koster naar voren gedirigeerd om de aansluitingstreffer te forceren. Avereest ging opportunistischer spelen en men zocht met hoge ballen de kopsterke Koster. Het gewenste resultaat bleef uit en daarmee was het bekeravontuur na 90 minuten ook ten einde.

Een verdiende overwinning voor de gasten uit Vaassen. We wensen hen ook vanaf deze plaats succes in het vervolg van de beker.

Voor VV Avereest kan de focus weer op de competitie. Volgende  week (29 oktober) komt VV Hattem naar Sportpark de Balk. De gasten uit Hattem hebben wel de volgende ronde bereikt in de beker. Er werd gewonnen van SV Nieuwleusen. Een prestatie van formaat! Ze zijn dus in de winning mood en zullen voor de volle winst gaan tegen VV Avereest. Onze gasten hebben ook 3 punten evenals Avereest. Voor beide teams dus wel een hele belangrijke wedstrijd. De steun van de toeschouwers hebben ze daarbij zeker nodig! Welkom om 14.30 uur aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Nick Jonkman, Maarten Pol, Kevin Buiter, Leyon Courtz (Guido Pielman), Niels Redder (Joost vd Bosch), Nick Oosterveen, Niek Kuiper (Lars Bols), Dawit Baauw.