Bekermiddag voor das Dritte.

Het was zaterdag, stervenskoud en heel Balkbrug hoopte maar dat de bekerclash tussen HHC 29 en VVA 3 doorging. En dat ging het.

Een groot deel van het team en de leiding hadden er schijnbaar op gerekend dat deze wedstrijd ook afgelast zou worden en hebben het op een schaamteloos zuipen gezet bij Pinkel thuis. Bovendien bevuilden ze daar de ether met de ene na de andere duitse slager en andere herrie.
Gelukkig heeft niemand in ons team zo weinig mannelijkheid dat ze niet meer konden voetballen de dag erop mocht de wedstrijd onverhoopt toch doorgaan. Of niet?…..

Het hele dorp was uitgelopen om niets te missen van dit spektakel. En wees eerlijk; als je een jongensdroom wil verzinnen dan is het bekeravontuur van ons 3e nog bijna te mooi om waar te zijn.
De een naar de ander topploeg werd op een dikke nederlaag getrakteerd.
Het is bovendien voor de Fat One de laaste strohalm om van het seizoen nog iets te maken.

De voorbereidingen waren goed getroffen; zelfs onze kleding lag al klaar in de kleedkamer!
Na de gebruikelijke ruzie om de aanvoerdersband werd een grondige warming up aangevangen waarop de volgende 11 het veld in werden gestuurd:

Goal: Oublie
Verd: Smeer, Piele, Bert, Ecke
Mid: Spieker, Dildo, Pavement, Denise
Aan: Kale Pirlo, Strik Veters

Bankie: Skip, Baard, Porno

De oplettende lezer zal zich direct afvragen waarom Pinkel aka Kareltje aka tikkie takkie tuinman niet op het wedstrijdformulier stond. Dan moet u deze alinea niet missen:

“ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben er vandaag niet bij ben ziek. Moet om het kwartier kotsen. Succes vandaag (wazige smiley)”

Stel dat je een geplaagde trainer onder druk bent en je krijgt dit een uur voor de wedstrijd. Het jongensboek kreeg een donkerbruine pagina….

Onder begeleiding van een indrukwekkende vuurwerkshow kwamen we het veld op, de HHC spelers totaal verbijsterd en diep onder de indruk.
Of het daardoor kwam is niet bekend maar VVA begon uitstekend aan de wedstrijd. Bonemansistent huilde na de wedstrijd dat het de beste 30 minuten waren die hij ooit had gezien.

HHC bracht een jong team met snelle mensen maar ze hadden niets te vertellen. Het was wachten op doelpunten en die kwamen.
De rechterkant van VVA bracht veel gevaar en na een combinatie tussen Ecke en Denise gaf eerstgenoemde een ziekenhuisbal op Ecke. Die deed een paar turnbewegingen en scoorde!
Even later deden Denise en Ecke weer geinige dingen en gaf het gekrulde loopwonder met groene vingers een hele mooie bal op Spieker die feilloos raak kopte.
Niks aan de hand zou je zeggen maar nog in de eerste helft verslikte Oublie zich een klein beetje waardoor HHC de spanning iets terug bracht. Dit hielp de Hardenbergers en even later waren ze dicht bij de gelijkmaker ware het niet dat de lat in de weg zat.

In de rust dronken we bakkie thee en concludeerden dat het verder best goed ging. Ook hadden we bijna allemaal schaafplekken behalve Dildo.

Ongewijzigd gingen we het tweede bedrijf in. Het spel was niet zo goed als in de eerste helft maar we kwamen nauwelijks in de problemen en lieten bij vlagen fantastisch combinatiespel zien.
De 3-1 viel uit een corner. Spieker en Denise deden een bots waardoor de Kale Pirlo lekker vrij in kon koppen. Dik verdiend uiteraard en een lekker moment.
De Grote L besloot te gaan wisselen en bracht alle wissels in voor de Kale Pirlo, Denise en Mengsmeer.
HHC kreeg nog een enorme kans die iedereen eigenlijk al telde. Maar zoals wel vaker gebeurd als Oublie een slippertje maakt gaat hij daarna enorm goed zijn best doen. Hij scheld zichzelf even flink uit, schreeuwt wat schotse oerkreten en gaat dan vliegen in de 16.
Het afstandsschot stond op punt de uiterste kruising in te gaan toen er een enorme rode schicht aan kwam. Of eigenlijk meer een rode wolk. Hij zweefde seconde lang naar de benoemde kruising en met het topje van een vinger drukte hij de bal net over de goal.
De seismoloog gaf een beving aan waar ze in Groningen onrustig van worden maar de prettige voorsprong bleef!
Veel meer gebeurde er niet alleen kwamen Mengsmeer en Kale Pirlo er in de slotfase nog weer in om de kapot gestreden Ecke en Strik te vervangen. Skip liet nog even zien dat hij altijd een geniaal plan en een geniaal back up plan heeft. Bovendien heeft hij ook nog een geniaal reserve-back up plan. Helaas heeft al dat geniale een verpakking die wat minder meewerkt.

De dag werd afgesloten met een knalfeest inclusief een karaoke en lekker eten.

Das dritte overwintert dus in de beker, Cupfighters!

De cijfers:

Oublie: Hier kun je geen waardeoordeel aan hangen. Bedankt dat je bestaat.
Smeer: 3. Dat gedonder uit het vorige verslag doe ik niet aan mee.
Dildo: 8. Had geen bloed. Speelde gezien zijn alcoholpromillage best prima.
Piele. 7,5. Was bang voor de burpies.
Ecke. 9,5. 2 assisten en 14 km gerend. Knieën kapot. Collega haakt af. Hulde!
Spieker 7,5. Goeie goal. Stond overal behalve op zijn eigen plek.
Bert. 9,5. De Keizer.
Pavement. 9,5. De koning.
Denise. 10. 2 pre-assisten, goeie slidings.
Kale Pirlo: 8. Goeie kopgoal. Mist ten opzichte van vroeger ietsjepietsie snelheid.
Strik V: 9,5. 2 goals, HHC verdedigers hadden vannacht nachtmerries van gespierde goedlachse duiveltjes die om hun heen renden vertelden ze aan de telefoon.