Bekerwinst voor vernieuwd VVA 2

Het nieuwe seizoen is officieel van start gegaan. Na alle coronaperikelen was er geen tijd en ruimte om met elkaar weekend weg te gaan, waar mensen vaak worden bedankt voor hun bewezen diensten. Daar is na de eerste bekerwedstrijd bij stil gestaan. Hunters, Robojoost en trainer Frans kregen een mooi presentje van de FECO en Sven van Dijk wordt volgend jaar weer terug verwacht. Hadden we het seizoen maar uit kunnen spelen, wie weet wat er nog was gebeurd!

Gelukkig zijn er ook nieuwelingen die we graag verwelkomen. Mark Dunnink was vorig jaar nog trainer bij Jeugd Balkbrug maar heeft dit seizoen de stap richting de senioren gemaakt. Hopelijk wordt hij de nieuwe kampioenenmaker! Daarnaast is er een speler overgekomen vanuit VSW. Martijn Landsman woont tegenwoordig in het nieuwe Takenshof en hij heeft zich ingeschreven bij VV Avereest. De verdedigende middenvelder speelde een meer dan prima wedstrijd!

Goed, dan de wedstrijd. HHC 8 kwam op bezoek in Balkbrug. Vorige week zag de selectie er flink anders uit ten opzichte van zaterdag, waarbij Mark dus flink aan de puzzel mocht. Jeffrey Mijnheer, Allan Hoeve en Daan Bonnema van Das Dritten sloten aan. Jeffrey Zwiers a.k.a. DGL trok de handschoenen weer eens aan en Marcel Baas heeft zijn lichaam weer in elkaar geschroefd om het weer te proberen bij VVA2. Daar kwam ook nog eens bij dat Haas de capitano was. Veel gekker kan het niet worden! Mooi man.

DGL zag dat Kami, Baas, Quido en Haas voor zich stonden. Het middenveld werd gedirigeerd door Martijn, die centraal stond samen met Kampioencourtz. De flanken werden bediend door Mengsmeer en Mug, Beun en Allan stonden voorin. Moutarde is weer fit maar begon op de bank samen met Daanvoerder, Porno en Kevin de Bruyne. Het begin was even wennen aan elkaar, maar duidelijk was wel dat de thuisploeg de meeste aanvalsdrang had. Léyon had een corner binnen kunnen koppen, maar mikte naast. Na een kwartiertje kreeg Beun een por in zijn rug en ging naar de grond. De vrije trap werd toegekend op een meter of 19. Na overleg mocht Beun schieten en hij knalde hard en laag binnen in de lange hoek. Al moet gezegd worden dat de keeper er niet al te best bij zat. Maar toch, 1-0!

HHC deed geen gevaarlijke dingen aan de bal, maar liet het speeltuig wel rustig rondgaan achterin en op het middenveld. Het jongere VVA moest verdedigend wel het een en ander uit de longen persen, maar deed dit prima. De rentree van Baas werd vooral gekenmerkt met kappen en draaien. Draaien en kappen. In de zestien, in de vijf, indribbelend. Naast al dit gedartel hield Baas de linies goed gesloten samen met de kordaat spelende Quido. Ook Haas en Kami deden weinig fout in verdedigende zin. Doordat het veld ontzettend breed werd gehouden, waren de ruimtes giga groot. Debutant Martijn hield het gelukkig vol op de CVM positie en had daarnaast ook nog lucht voor een aantal rushes door de as van het veld.

Voor rust raakte Allan geblesseerd en kwam onze eigen Kevin de Bruyne in het veld. In een duel aan de linkerkant op het middenveld haalde Beun uit op Haas, die gelijk weer perfect mee gaf. Beun kon Marc direct lanceren richting het doel van HHC. De pass was niet briljant, maar de verdediger had er genoeg moeite mee. Marc was los en chipte heerlijk over de uitkomende doelman. 2-0! De rust werd gehaald en trainer Mark kon gaan wisselen.

In de tweede helft begon VVA2 niet zo goed. HHC kwam er af en toe wat gevaarlijker uit en kreeg ook wat corners. DGL bleek het keepen nog niet te zijn verleerd en stompte de indraaiers prima weg. Voordat HHC terugkwam in de wedstrijd, werd het eerst 3-0. Mug kwam beter uit de verf in de tweed helft en werd weggestuurd in de diepte. Nick was sneller bij de bal dan de keepert en de verdedigert en lepelde bal over de keeper in het net. Keurig doelpunt! HHC prikte raak nadat een overtalsituatie aan de linkerkant werd uitgespeeld. DGL werd verschalkt in de korte hoek.

Uiteindelijk bleek Avereest de beste en kon het de wedstrijd lekker uitspelen. Er werden nog een bak doelpunten afgekeurd wegens buitenspel voor- en nadat Marc Hoeve zijn tweede van de middag maakte. Na een fijne combinatie met Erik Mostert kon hij wederom afdrukken. Lekker bezig KDB! Zijn tweede betekende de 4-1 tegen HHC 8 en dat werd ook de eindstand. Volgende week spelen we uit, in en tegen Nieuwleusen 4. Kijken of we een rondje door kunnen komen in de beker!