Complete Off-Day (helft) VV Avereest in Nieuwlande.

VV Avereest speelde zaterdag 26 november de uitwedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande. Na 1-1 eindigde de wedstrijd in een 5-1 nederlaag.

Er zijn voetbalmiddagen waarbij je na 90 minuten denkt: “wat is hier nu gebeurd?”. Die gedachte spookt nu nog door het hoofd van de schrijver van dit verslag………

Om 13.30 uur arriveerden de tricolores na een, voor sommigen, korte omweg op het gezellige Sportpark Nieuwlande. Trainer Mulder kon deze middag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De gastheren uit Nieuwlande maken tot nu toe een prima seizoen door. Van VV Avereest kan dit helaas niet gezegd worden. Hoge pieken worden teveel afgewisseld met diepe dalen. Een tussenweg is door de Louwdijk/Rooth formatie nog niet gevonden. Deze middag was hier een sprekend voorbeeld van.

Onder leiding van scheidsrechter Strating begonnen de geelhemden uit Nieuwlande furieus aan de wedstrijd. Men paste de overrompelingstactiek toe. Al in de 1e minuut werd de bal uit een corner op de paal gekopt. De rebound werd hard ingeschoten, maar doelman Bunk redde prima. Na een minuut of vijf kwam VVA beter in de wedstrijd. Men zocht de voetballende oplossing en dit resulteerde in de 8e minuut in een schot van Erik Wencker na een prima pass van René Koster. VV Avereest werd duidelijk de bovenliggende partij en had het beste van het spel. Het verschil op de ranglijst was voor de neutrale toeschouwer niet te zien. Een vrije trap van Marcel Dijk ging net naast en een scherpe voorzet van Bart Koster caramboleerde via doelman en lat weer in het veld. SCN stelde hier niet veel tegenover. In de 30e minuut werd een vrije trap door Johan Tigelaar prima voor het SCN-doel gebracht en Marcel Dijk kopte de bal keurig binnen: 0-1. Een verdiende voorsprong. VVA bleef voetballend beter zonder echt grote kansen te creëren. SCN ging wat opportunistischer spelen en hanteerde vaker de lange bal op de fysiek sterke voorwaartsen. In de 35e minuut werd een bal voor het VVA-doel gebracht. Het leek een eenvoudige prooi te worden voor doelman Bunk. De anders altijd zo betrouwbare doelman liet de bal los en het was voor SCN een koud kunstje om de bal binnen te tikken: 1-1. VVA liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en bleef de bovenliggende partij. Scheidsrechter Strating gaf na 45 minuten het signaal om van de warme thee te gaan genieten.

Trainer Mulder gaf in de rust aan dat het vertoonde spel vertrouwen gaf voor de 2e helft. Het is een voetbalcliché, maar wat er in de thee heeft gezeten? De 2e helft liet een onherkenbaar VV Avereest zien. Of het nu een teveel aan zelfvertrouwen is geweest? Joost zal het ook wel niet weten. Er werd slap begonnen en duels werden verloren. Tot overmaat van ramp herhaalde zich het scenario van de 35e minuut. Opnieuw een voorzet van de zijkant werd door doelman Bunk losgelaten. SCN zei: ‘dank je wel’: 2-1. Er knakte iets in de ploeg en men was het spoor even volledig bijster. Duels werden niet meer aangegaan en de eenvoudigste ballen werden naar de verkeerde kleur gespeeld. SCN profiteerde hier optimaal van! Een prima aanval werd keurig uitgespeeld en de 3-1 stond op het scorebord. Trainer Mulder probeerde het tij te keren door een aantal wissels door te voeren, maar dit had géén resultaat. De beroemde ‘gifbeker’ moest nog verder leeg. Een voorzet van SCN kant kwam via een kluts op de voet van Bart Koster. Het ongelukkige eigen doelpunt betekende 4-1.

VVA kon hier nagenoeg niets tegenover stellen. Het voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen SCN. Een vrije trap van Jurgen Visscher ging naast het doel van SCN, maar daarmee was het kruit uit Balkbrug wel verschoten. In de 82e minuut werd een hoge voorzet van de linkerkant goed binnengekopt en SCN kwam op 5-1. Na precies 90 minuten gaf de prima leidende scheidsrechter Strating aan dat de lijdensweg (2e helft) voor VVA ten einde was.

Het spel van de tricolores had veel overeenkomsten met het weerbeeld van deze middag. De 1e helft een prettig zonnetje en doelen die goed te zien waren. De 2e helft werd het mistig en mogelijk daardoor was het erg onduidelijk wat het doel van de tricolores was. De doelen waren overigens ook steeds moeilijker te zien……

Ieder seizoen kent hoogte- en dieptepunten. De 2e helft van deze middag zal een dieptepunt zijn geweest. Gezien het spel en de inzet in de 1e helft is het voor de mannen van trainer Mulder niet nodig om bij de pakken neer te gaan zitten. Elkaar steunen en niet gaan twijfelen aan eigen capaciteiten moet het credo zijn voor de komende week. Op de trainingen kunnen de mannen aan elkaar laten zien wat ze willen! Hard werken en dan positief richting Zweeloo. Daar wacht volgende week zaterdag de wedstrijd tegen VV Sweel.

Opstelling VVA:

Dirk Bunk, Bart Koster, René Koster, Bernhard Binnendijk (Jos Gruppen), Remon Pielman, Jeroen Dijk (Jurgen Visscher), Marcel Dijk, Kevin Buiter, Johan Tigelaar, Erik Wencker, Matthijs Platvoet (Sander Buijs).

Klik HIER voor wat foto’s.