Corona update november

Met ingang van zaterdag 13 november zijn, zoals jullie hebben kunnen lezen of horen, de coronaregels in Nederland nog verder aangescherpt. We mogen gelukkig blijven voetballen, maar publiek is helaas niet meer welkom. Uitgezonderd personen die een functie hebben tijdens een wedstrijd, zoals trainers, coaches, leiders en vrijwilligers.

Coronatoegangsbewijs verplicht voor kantine/terras

Het toegangsbewijs (CTB) geldt vanaf heden voor de Thuishaven. Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine. Bij de ingang van de kantine staan herkenbare vrijwilligers om jullie QR-code en identificatiebewijs te controleren.

Coronatoegangsbewijs verplicht voor kleedkamers.

Ook voor toegang tot de kleedkamers geldt een corona toegangsbewijs voor iedereen van 18 jaar en ouder. Om de controledruk te verminderen voor onze vrijwilligers vragen we aan de leiders om het eigen team te controleren en in overleg met de tegenpartij te zorgen dat zij hun eigen spelers controleren.

Mits de controle goed is uitgevoerd, mogen de leiders het eigen team en het bezoekende team voorzien van een stempel, die recht geeft op toegang tot de kleedkamers en de Thuishaven.

Voor de kleedkamers geldt verder:

• Gebruik de kleedkamers alleen om snel om te kleden en na het sporten snel te douchen. Blijf hier niet hangen!
  • De kleedkamers zijn geen verlengstuk van de kantine. Het is dus verboden om hier drankjes e.d. te nuttigen. Dat doe je in de kantine.
  • Je mag wel gewoon voetballen zonder gebruik te maken van de kleedkamer en de kantine en zonder een CTB. Kom dan gewoon in je voetbalkleding naar het sportpark en ga na de training of wedstrijd weer naar huis.

Daarnaast gelden nog steeds de algemene regels:

• Regelmatig je handen wassen
  • Houd zoveel mogelijk afstand (1.5 meter)
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Laten we allemaal ons gezonde (hygiënische) verstand gebruiken en zoek niet de grenzen op. Ga niet in discussie met de vrijwilligers en volg hun adviezen op. De vrijwilligers van VV Avereest die de QR-codes controleren doen dit puur en alleen in ieders belang. Het doel blijft, dat we met z’n allen zo snel mogelijk afkomen van deze vervelende maatregelen, helpen dit vreselijke virus te bestrijden en te voorkomen dat jij of mensen in je omgeving corona oplopen met alle gevolgen van dien.

We rekenen op jullie medewerking en begrip.

Bestuur VV Avereest