Das Dritten zegeviert met tropische verrassing in de ijzige kou.

Een week geleden tikte het kwik de 15 graden aan. Hierop ontwaakte een groot aantal kelderklassers. We gingen van 7 man op training naar aantallen waarbij we bijna de extra kleedbarakken moesten openen die we van DKB hebben gekregen. Niets leek minder waar. Moeder natuur was aan het sollen met ons. Het was een dag waarbij De Hel van 63 een simpel schaatsrondje bleek te zijn. Waar we een week geleden de wedstrijd speelden in onze inloopshirtjes waren we nu meerdere lagen thermokleding en handschoenen nodig.

Na de goede wedstrijd vorige week tegen HHC 12 was het nu tijd om op bezoek te gaan bij HHC 10. Eenmaal aangekomen op De Boshoek in Hardenberg vertelde DGL, zichtbaar geëmotioneerd, dat hij zeer te spreken was over de geboden werklust tijdens de voorgaande wedstrijd. Dit wilde hij vandaag weer zien. Vervolgens stuurde hij de volgende elf het veld in:

Doel: Baard
Verd.: Smeer, Bollema, Piele, Koksi
Midd.: Skippy, Bert, Dildo, Strik Veters
Aanv.: Somaila en Spieker

Deze opstelling bleek na 5 min al te veranderen want Strik bleek het niet eens te zijn met het systeem en besloot het geheel op eigen initiatief om te zetten naar 4-3-3. Baard stond op doel omdat Oublie door het team op cursus ‘keepen’ is gestuurd. De grote verrassing van vandaag was Somaila, de doelpuntenmaker bij VVA2 vorige week. Omdat Helmich er echt alles aan doet om het tweede te laten verliezen stuurde hij zijn doelpuntenmaker met het derde elftal van DGL mee.

Ondanks de heftige kou en harde tegenwind begonnen we sterk aan de wedstrijd. HHC werd onder druk gezet. Na een goed balletje van Bert schoot Spieker de bal op de lat. Een aanval later werd Koksi aan de zijkant aangespeeld. Zijn directe tegenstander was het hier totaal niet mee eens en deed een uiterste poging om zijn romp van zijn benen te scheiden. De uitstekend fluitende arbiter uit de hoofdstad van onze gemeente besloot de knul een gele kaart te tonen en hem 10 min time-out te geven. De overige heren van HHC 10, die hiermee hun elftalnaam eer aan deden, besloten hierop hun technisch vaardige aanvaller aan te spelen in ons strafschopgebied. De aanvaller kapte rechts, links en weer rechts en schoot vervolgens de bal achter Baard in het doel. 1-0 HHC.
Niks aan de hand, want als er iets is wat we geleerd hebben, dan is dat wel terugkomen in de wedstrijd. Vrijwel vanaf de aftrap gebruikte VVA dezelfde tactiek als HHC. Somaila werd ingespeeld en ondanks vrijstaande medespelers zag hij maar één ding; Het vijandelijke doel. Hij kapte 4 spelers uit, hield de bal 15 keer hoog, legde hem stil en schoot hem hard in de verre hoek. 1-1! In het resterende deel van de eerste helft trok VVA de wedstrijd verder naar zich toe. Spieker worp een ingooi op het hoofd van Strik die voor de goal stond. Helaas trof zijn goede kopbal de paal. De volgende inworp werd op de keeper gegooid en leidde tot een scrimmage die HHC de baas was. Somaila kreeg nog een grote kans die hij misschien wel had kunnen geven..

Het rustsignaal klonk en de strijders wisten niet hoe snel ze richting de thee moesten komen. DGL was relatief tevreden en sprak moedige woorden over een positief vervolg van de wedstrijd. Minder positief was hij over de geuren die Baard naast hem verspreidde. Skippy had na de temperaturen van vorige week weer zin gekregen in voetballen maar claimde bij deze Siberische omstandigheden een etentje met schoonfamilie waardoor hij de tweede helft aan zich voorbij moest laten gaan. Katoekan nam zijn plaats in op de halfpositie.

De aftrap was nog niet genomen of HHC produceerde al een steekpass door onze verdediging. Baard overschatte zijn snelheid waardoor hij net niet op tijd bij de bal was en een aanvaller de bal met een zacht tikje richting het lege doel stuurde. Gelukkig was er niks aan de hand want laatste man Piele was op tijd terug om deze gemakkelijke bal weg te schieten. OHNEE, toch niet! Piele besloot 21 man, het publiek en zichzelf op het verkeerde been te zetten met zijn buitenkantje links. De net passerende Elly pinkte nee-schuddend een traantje weg en de bal rolde het Avereester doel in. 2-1..

Wederom een achterstand voor ons aller VVA3. Daar gingen ze weer. Kop op, want wij kunnen dit rechtzetten. Zéker met zo’n tropische verrassing voorin. De man met een aanname, een goed schot en het vermogen om snel en kort te kunnen kappen zoals we dat tot nu toe alleen nog maar bij onze #Hekkie gezien hebben. Het was deze tropische held die ingespeeld werd, die een goede actie opzette, Spieker volledig vrij zag staan voor de goal en er daarom maar voor koos om het zelf op te lossen in de verre hoek. Grote klasse! 2-2! Naast Somaila werd het tijd voor iemand die de looplijnen beter ging benutten. En als er iemand goed is met lijntjes dan is het onze Speedy wel, hij kwam erin voor Spieker en Kale Pirlo loste Strik Veters af op de rechts-half-buiten-ergens positie.
HHC maakte een overtreding. Papa Dildo pakte de bal en legde deze op zo’n 30 meter van de goal. Deze keer hadden we de wind in onze rug en zelfs Gini had dat in de gaten. Hij schoot de bal in één streep, gedragen door de wind, op de goal. De Hardenbergse keeper stond erbij en keek er naar. 2-3!! Daar was hij dan, de voorsprong! DGL zag het gebeuren en wist het zeker, dit komt goed. Hij besloot zelf de koude duck-out uit te gaan en Bollema te vervangen centraal in de verdediging. HHC wist niet meer gevaarlijk te worden en koos er wederom voor om met een mannetje minder te gaan spelen en dezelfde speler uit de eerste helft naar de kant te halen. Kale Pirlo hielp hem hier een voetje bij mee. Ondanks deze wanhoopspoging werden beide teams niet meer gevaarlijk en eindige de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Ons Aller.

Lekker! Eindelijk weer 3 punten en tweemaal een achterstand omgebogen. Loon naar werken!

Cijfers:
Baard: 7,5. Prima. Had niet heel veel te doen maar wist zich d.m.v. jumping-jacks warm te houden.
Smeer: 8. Klasse pot. Had de tweede helft een aantal goede steekpasses.
Piele: Niet beoordeelbaar.
Bollema: 9. Ondanks de tandpijn vanwege de kou uitstekend gestreden.
DGL: 8,5. Foutloos, aanvoerder HHC in de tas en Bollema rust gegeven.

Koksi: 8,5. Strijden tot de max. Lijkt het prettig te vinden als zijn benen geamputeerd worden en hij daarmee tijdelijk geen directe tegenstander meer heeft.
Strik V: 8. Uitstekende wedstrijd. Kopbal had een doelpuntje verdiend en initiatief genomen om het systeem iets om te zetten.

Kale Pirlo: 8. Kan uitstekend vlaggen! Binnen de lijnen geen fout gemaakt en zijn directe tegenstander naar de bank verwezen.
Bert: 8,5. Stoïcijnse held op het middenveld.

Dildo: 9. De winnende goal van zo’n afstand… was een 10 geweest als je niet aan m’n kont had gezeten en over m’s zus begon.
Katoekan: 8. Veel werklust, ziet het allemaal steeds beter en coacht ook al. Klasse Roy!
Skippy: 8. Sinds lange tijd weer minuten gemaakt in het talententeam. Top!
Speedy: 7,5: Niet gevlagd, laat zich de kop niet gek maken.

Spieker: 8. Had moeite met de wind, werkte hard en gooide corners in. Nu nog die bal onder de lat.

Somaila: MOTM. 9,5: In de communicatie gaat het uitstekend. Hij is overal mee eens getuige zijn ‘ja,ja,ja’ en vond het wel gemakkelijk vandaag. Twee uitstekende gelijkmakers geproduceerd, chapeau!

Support: 12. Uitstekend! Als een ware nr. 12 getoond langs de kant met de bek op de wind, zelfs in de duck-out.

Volgende week zaterdag 24-03 treden wij thuis aan tegen Hardenberg’85 4. Om 14:30 heten wij jullie allen van harte welkom bij dit grote spektakel op sportpark De Balk. Tot dan!