De aansluiting verloren?

Niet getreurd, na een aantal weken zonder verslag van wedstrijden van ons aller tweede is het weer tijd voor een nieuwe episode uit onze wedstrijden, feestjes en andere praktijken. 

De winterstop is inmiddels alweer een week of twee over en VVA 2 heeft haar tweede wedstrijd van de tweede helft reeds achter de rug. Vorige week werd nipt van Kloosterhenkies 2 gewonnen alvorens een 3-0 voorsprong nog heel spannend werd tot 3-2 toen het elftal ontregeld raakte vanwege een aantal blessures in een mum van tijd. Josje Gruppen kreeg last van zijn hamstring en Wokkie Nouwels van zijn lies. Het elftal moest worden aangepast waardoor Joost v/d Stoep, die nog ingehaald wordt door de tijd, centraal achterin kwam te staan. Zodoende konden de snelle spitsen van Kloosterhaar twee keer redelijk makkelijk counteren en scoren. 

Aan het eind van de wedstrijd was het toch Die Mannschaft von Herr Franz die aan het langste eind wist te trekken. +3 punten voor Avereest 2. 

Een week later, oftewel zaterdag 1 februari j.l. was het opnieuw VVA 2 dat thuis aantrad tegen angstgegner Mariënberg 2. 

Een mooie opmerking van Pascalla die donderdagavond ervoor:¨ We spelen maar 1x tegen Mariënberg.¨ Ik kon me redelijk vinden in deze opmerking. Avereest speelde uit namelijk een dra-ma-tische pot die uiteindelijk met 6-0 verloren ging. Een slechte seizoensstart. 

Zaterdag was het dus noodzaak om én aansluiting met de top te vinden én de zaken met Maaijnbarg even recht te zetten. Zij stonden 4 punten voor op Avereest voorafgaand aan de wedstrijd. Leuk feitje: De nummers 1 tot en met 6 lagen slechts 5 punten los van elkaar. Vandaag een goed resultaat betekende aansluiting met de top 3. 

De wedstrijd was begon redelijk in evenwicht. Al was het toch Mariënberg dat het spel iets makkelijker wist te verplaatsen met gevaarlijke lange crosspasses over de defensie van de Tricolores heen. De defensie, met name Jonkie, had hier moeite mee. 

De 0-1 viel nog in de eerste helft en het was voor Avereest dus zaak om dat in het tweede bedrijf om te buigen. In de tweede helft kreeg Avereest gelukkig iets meer grip op de wedstrijd wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1, redelijk laat in de tweede helft: een voorzet van Jonkie werd knap en hard binnen gekopt door ouwe rot Erik ¨Moutarde¨ Mostert.

De spanning in de wedstrijd was nu op zijn heetst en VVA wilde de driepunter waardoor druk zetten de enige mogelijkheid was. Het was dus een beetje een alles of niets situatie wat helaas uitmondde in de ¨niets¨ climax. 

De bal werd op het middenveld verloren en weggestoken naar de snelle en sterke rechtsbuiten, waar Jonkie al de hele wedstrijd het onderspit moest delven. Ook nu weer: de rechtsbuiten, die ´s ochtends om 06:00 u eerst koeien gemolken had, kruiste weer voor de armzalige aanvoerder langs en schoot uiteindelijk van dichtbij in de korte hoek, ook Baard nam deel aan het fouten-trio door de korte hoek niet voldoende te hebben afgedekt. 1-2. 

Wat een baalmoment was dat, weg punten en weg aansluiting. 

De stemming na afloop was uiteraard KUT en het was Passie die in de kleedkamer na een 15min. het ijs brak en de eerste grap maakte, welkom terug goeie stemming. 

De laatste ergernissen en leermomenten werden nog besproken waarna bijna de hele selectie gezellig in de kantine gele smoothies en bruin fruit ging nuttigen. Jonkie en de chicks runden de bar en VVA 1 pakte een belangrijke driepunter. Op naar volgende wedstrijd, op naar meer punten. 

Groetjes Jonkie, (die nog niet helemaal in het verslagritme zit en nog steeds moet huilen om de nederlaag.) Hij is door moeder Hennie getroost met dreumesmelk (hier wordt hij altijd zo blij van) en kan er in principe weer tegenaan, mits de trainert hem opstelt na zijn blamage tegen de rood-zwarten.