De bal rolt weer! Competitiestart op De Balk op 3 september.

We hebben al een bekerwedstrijd gezien op De Balk en Avereest speelde ook twee keer uit, maar zaterdag 3 september is de seizoenouverture van de competitie. Voor het eerst in de historie van Avereest speelt VVA 1 nu competitie in district Noord, en wel in 4D. Een paar oude bekenden van de tricolores zijn mee verhuisd van Oost naar Noord: SVV, DKB en Bruchterveld.
De tegenstander van aanstaande zaterdag, VV Sweel, is de kampioen van 5F Noord van vorig seizoen. Door het kampioenschap zijn zij gepromoveerd naar 4D. In 2014 zijn ZBC en Sportclub Zweeloo gefuseerd tot VV Sweel. Ze bestaan uit een zondag- en een zaterdagafdeling. VV Sweel zaterdag kwam in seizoen 14/15 en 15/16 uit in 5F en gaan nu dus proberen in een hogere klasse hoge ogen te gooien.
Veel nieuwe tegenstanders dit seizoen. Er valt nog weinig te zeggen over hoe de verhoudingen liggen. In de bekerwedstrijden heeft Avereest bij tijd en wijlen aardig voetbal laten zien tegen goede tegenstanders. De resultaten waren minder. Zaterdagmiddag zal VVA zal trachten de voetballende lijn door te trekken, maar nu dan ook met resultaat voor een voorspoedige start van de competitie.