De derde plek veilig stellen op supersaturday 18 mei 2019

Op een zon overgoten sportpark verzamelden we om 13.30 in de kleedkamer. De opstelling moest veel plaatsen achterin gewijzigd worden met Myrna en onze nieuwe aanwinst Anne Dunnink centraal en Anouk op mid mid. De trainer gaf om rust en overzicht te houden in het veld dan kwamen de doelpunten vanzelf dat een goede assist gelijk aan een doelpunt stond daar mee gingen we de warming up doen voor de wedstrijd die ons de 3 punten moest brengen om de derde plek veilig te stellen.

Om half 3 was de aftrap op deze prachtige super Saturday met veel toeschouwers waaronder onze grote fan Bjorn op veld 2. De eerste minuten was het aftasten en ging heen en weer. Na 2 minuten werd er al gescoord door Ruth Heetebrij maar deze werd afgekeurd door hands. Hellendoorn komt steeds meer onze kant op en krijgt dan ook een goede kans, Roos kan deze op prachtige wijze pareren. Dan is er een prachtige voorzet van Tess ten Kate, Iris van der Linde kan de bal er net niet intikken. Na 10 minuten maakt Roos wederom een prachtige redding. Het is even rustig, maar na een kwartier maakt Anouk Jansen een mooie volley, de paal redt Hellendoorn van een 1-0 achterstand. Het was toch erg warm en er werd daarom na 20 minuten spelen een drinkpauze ingelast. De trainer maakt van het moment gebruik en brengt Tryntsje in het veld voor Mariska Huzen en geeft nog wat tips aan sommige speelsters. Na de drinkpauze is Hellendoorn alert en heeft gelijk een goede kans, echter laat Roos zich niet zo makkelijk passeren. Dan zijn het toch onze dames die de score openen! Iris kopt vva na een corner op voorsprong! Niet veel later is het Tess die raak schiet na een steekpass van Ruth, 2-0! En ze hebben de smaak te pakken, want geen minuut later gaat de vrije trap van Myrna Veld rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hellendoorn geeft nog niet op, maar tot scoren komt het ook niet, als ze net over de lat heen schieten. 5 minuten voor rust geeft Anouk de bal mee aan Iris die hem koeltjes afmaakt, 3-0! De rust is in zicht, en Hellendoorn zitten met hun koppies al in de kleedkamer lijkt het, want in de laatste 3 minuten voor de rust weet Ruth de 4-0 te scoren en Anouk scoort uit een corner de 5-0!

Rust in de kleedkamer met een stand van 5-0 ging de trainer wisselen hij gaf aan bij deze stand dat alle wissels 45 min zouden krijgen Daphne Spaan zou voor Kayleigh Hakkers komen Moniek voor Anne die prima haar mannetje stond en Paulien voor Anouk die fysiek een paar keer goed geraakt was.

Na de rust zijn we nog altijd scherp,met mooie steek paasjes van Paulien Lammersen komen we er steeds mooi uit. En zo krijgen we gelijk een kans na een voorzet van Myrna op Ruth die hem net naast tikt. We spelen goed samen en creëren zo kansen, helaas gaan velen langs de verkeerde kant van de paal. Toch is het na nog geen 10 minuten in de tweede helft al weer raak voor Myrna! De 6-0 staat al met 50 minuten op het scorebord, wat voor super score gaat het worden op deze super Saturday? Ondanks de ruime voorsprong en het warme weer, gaan we vol door. Ruth schiet op de keeper, ook Tess krijgt hem in de rebound niet binnen. Na 65 minuten scoort Iris de 7-0 na een prachtige actie van Moniek Lunenborg! Vlak daarna houden we wederom een drinkpauze. Wat er in het water van Hellendoorn zat is onbekend, maar vlak na de drinkpauze is het Hellendoorn die van de 0 afkomt. En het houdt niet op, na een aantal corners en reddingen van Roos, is het vlak voor tijd van afstand wederom raak voor  Hellendoorn. Dit was de 7-2 en dit is ook de eindstand.De derde plek veilig gespeeld  YES!!.Woman of match werd door medaille houder Paulien gekozen en werd Anne Dunnink.  Anne geweldig gespeeld en gefeliciteerd!!!  Volgende week spelen we onze laatste competitie wedstrijd van het seizoen bij OZC om half 1!